Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
21.06.2021 01:35

Lávky cez rieku Poprad sa budú meniť za nové


Snímka zdroj: (MsÚ).


Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade každoročne monitoruje stav mostov, lávok pre peších a vykonáva ich údržbu. Pri obhliadkach sa im nepozdával stav šiestich lávok cez rieku Poprad od Alžbetinej ulice po Športovú ulicu pri AquaCity.


„Dali sme urobiť certifikovanej spoločnosti, ktorá sa týmto zaoberá, diagnostiku lávok pre peších, konkrétne ide o dve lávky na ulici 1. Mája, lávka na ulici Mnoheľova, Alžbetina, pod mostom ŽSR na Štefánikovej ulici a lávka na Športovej ulici pri AquaCity. Diagnostika ukázala, že tieto lávky sú vo veľmi zlom stave a je potrebná ich výmena,“ vysvetlil riaditeľ SMK Peter Fabian.

Oceľová konštrukcia, základové a statické parametre poukázali na pokročilé štádium korózie. Zvýšenie únosnosti predmetných lávok v takomto zlom technickom stave je neekonomické a preto je namiesto ich úprav potrebné nahradiť každú lávku novou konštrukciou. „Požiadali sme o úpravu rozpočtu a tieto lávky sme začlenili do prípravy projektovej dokumentácie na ich rekonštrukciu. Lávky majú niekoľko desaťročí a ich technický stav bol vyhodnotený ako havarijný,“ uviedla vedúca odboru výstavby MsÚ Kristína Horáková.

Mesto momentálne pripravuje podklady pre výber projektanta v zmysle verejného obstarávania a následne ho zazmluvní aj na výmenu lávok. S výmenou by sa malo začať tento rok.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2017
Rekonštrukcia lávok cez rieku Žitava
To, že obe lávky cez rieku Žitava, ktoré sa nachádzajú pri hlavnej autobusovej stanici, boli už roky v zlom stave, nie je pre Zlatomoravčanov žiadnou veľkou novinkou. Ľudia sa na ne sťažovali pomerne dlho. Až tento rok sa však dočkali ich kompletnej rekonštrukcie, ktorá sa realizuje v týchto dňoch.
viac
22.06.2021
KSK pre havarijný stav uzavrel most cez rieku Ondava pri obci Sirník
Košický samosprávny kraj (KSK) uzatvoril v pondelok v podvečerných hodinách most nad riekou Ondava pri obci Sirník v okrese Trebišov. Mostom v smere od mesta Veľké Kapušany a obce Oborín neprejdú vozidlá ani chodci. Dôvodom je jeho havarijný stav, informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
21.07.2021
Pôvodnú lávku cez Teplicu nahradí širšie moderné premostenie
Výstavba cyklodopravných trás v meste Senica je aj počas leta v plnom prúde. Súčasťou tohto projektu je i výmena jednej existujúcej a vybudovanie ďalšej, celkom novej lávky cez rieku Teplica.
viac
23.08.2021
Havarijný stav mostov bude čoraz viac zaťažovať verejné, ale aj rodinné rozpočty
Súčasný systém komplexnej opravy mostov je nastavený neúčinne. Nedostatočné financovanie modernizácie mostných objektov vedie k ďalšiemu zhoršovaniu ich stavu a dlhodobým uzávierkam ciest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %