Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lucie Bílá nezvládla emócie! Pre TOTO sa na verejnosti rozplakala!
Zdielať na

Lucie Bílá nezvládla emócie! Pre TOTO sa na verejnosti rozplakala!

Archívna reportáž

Už dlhé roky prispieva populárna speváčka Lucie Bíla na charitu a to aj prostredníctvom eshopu, kde ponúka rôzne vlastnoručne vyrobené šperky, anjelov, autobiografickú knihu či výberovú kávu vlastnej značky. Výťažok z predaja daruje charitatívnym spolkom, s ktorými spolupracuje. K jedným z nich patrí aj združenie Nové háro.

Na nedávnej verejnej charitatívnej akcii na podporu onkologicky chorých detí sa speváčka Lucie Bíla (55) neubránila slzám. Pre denník Super.cz táto česká spevácka hviezda, známa svojim citlivým srdiečkom, prezradila, že emócie ju natoľko ovládli, že mala dokonca problém vyjsť na pódium.

Srdce zbožňovanej speváčky je vždy otvorené pre tých, ktorý nemali šťastie v živote v rámci ich zdravia. Nečudo, že aj na stránke jej eshopu vyskočí ako prvé červenou farbou nakreslené srdce. Cíti veľkú empatiu voči postihnutým ľuďom a ešte viac sa jej dotýkajú smutné osudy detí. Ochotne sa zúčastňuje projektov, ktoré môžu prispieť na pomoc pre nich aspoň finančným či iným darom. A zjavne ešte stále berie každý príbeh veľmi citlivo.  "Mala som sa vracať na javisko, musela som to rozdýchať. Bolo to veľmi ťažké," prezradila na charitatívnom podujatí po vzhliadnutí spotu dojatá speváčka. "Aj tu som znovu mala slzy v očiach. Je to niečo, čo by som nikdy nechcela zažiť. Spot je veľmi silný, ale ako inak ukázať, ako je dôležité byť dobrí a ohľaduplní. Vzali sme na spot herečku Terezii Holou, raz bude veľmi obsadzovaná, je to veľký talent, zahrala to neuveriteľne," zverila sa Bílá s dojmom zo skutočne veľmi silného spotu na podporu organizácie .

Pozrite si spot na podporu výroby parochní pre deti s onkologickým ochorením:

Speváčka venuje veľa času ručnej výrobe rôznych doplnkov, ktoré predáva vo svojom eshope a výťažok z predaja daruje vybraným charitatívnym organizáciám. "Robím, čo môžem. Anjelikov robím ružových. Neznášam ružovú, ale Markétka, dcéra zakladateľky Nového hára Lucie Staňkovej, rakovine podľahla. A ružovú milovala, tak ich robím. Moja pomoc je hlavne finančná," vysvetlila prečo vybrala túto farbu anjelov a pre chorobou postihnuté deti predsa len s radosťou urobila výnimku. "Radosť je kruh. Točí sa stále dokola. Odovzdáva sa z človeka na človeka. Som Lucii za všetko čo robí nesmierne vďačná," napísala z vďaky za jej spoluprácu na projekte Ježíškových vnoučat Olga Strejbarová.

Lucie Bíla je známa svojimi charitatívnymi aktivitami, takto počas pandémie vyjadrila vďaku zamestnancom v školstve:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Bílá (@luciebila)

V úvode eshopu Lucie Bílej v časti venovanej charite vysvetľuje speváčka o čo jej ide. "Môj charitatívny projekt Charita Lucie Bílej z.s. získava finančné prostriedky predajom originálnych šperkov mojej vlastnej výroby a teraz aj z výťažku kávy LB Coffee. Tento obnos venujem na nákup kompenzačných pomôcok pre osoby s vážnym postihnutím a osobám v mimoriadne ťažkých životných situáciách. V súčasnej dobe som tiež patrónkou nadácie Nové háro a podporujem aj obnovu cirkevných a kultúrnych stavieb". Okrem toho obdarovala Bíla aj osemnásť handicapovaných ľudí, predovšetkým seniorov, invalidnými vozíkmi, aby im tak umožnila dostať sa na miesta inak pre nich nedostupných. Pocit slobody a samostatnosti, kontakt s ľuďmi, možnosť dostať sa na obľúbené miesta, to všetko výrazne zlepšuje ich zdravotný stav, najmä po psychickej stránke. A speváčku teší, keď im aj ona môže k tomu dopomôcť.

Súvisiace články

Najčítanejšie