Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov rival vzdáva boj o zelený dres: Nemám na to

Na lanskej Tour de France zvádzali tvrdé súboje. Jeden z nich sa skončil nadávkami, vystrčeným prostredníkom a trestom pre slovenskú hviezdu.

21.06.2021 13:19
Van Aert cyklistika Tour Foto:
Wout Van Aert v zelenom drese na Critérium du Dauphiné. Oblečie si ho aj na Tour de France?
debata

Wout van Aert a Peter Sagan nebudú chýbať na sobotňajšom štarte TdF 2021 v Breste.

Obaja sa predstavia v dresoch národných šampiónov, ktoré vybojovali cez víkend. Sagan dominoval v Bánovciach nad Bebravou, Van Aert zdolal krajanov na trati v okolí Waregemu.

odkaz
Peter Sagan, sezóna

Zatiaľ čo Slovák jasne deklaroval, že na Tour túži po ôsmom zelenom drese za celkový triumf v bodovacej súťaži, Belgičan má iné ciele.

V máji sa podrobil operácii slepého čreva a doplatil na tréningový výpadok.

"Nie som ešte tam, kde by som mal a chcel byť. Cítim sa fajn, ale nie som stopercentný. Neplánujem sa zapojiť do špurtov, viac mi vyhovujú náročnejšie závery.

Preto zelený dres tento rok nie je mojím cieľom," povedal Van Aert pre belgickú televíziu Sporza.

Taliansko Cyklistika Giro 13. Etapa, ilustračná Čítajte viac Prehratý spor pred Tour. Saganov výbušný rival musí zaplatiť státisíce eur

Vlani bol na Tour v zoskupení Jumbo-Visma mužom pre všetko – špurtoval v dojazdoch, udával tempo v kopcoch a pracoval pre lídra tímu Primoža Rogliča.

Tento rok má v hlave aj olympijské preteky, ktoré sú na programe týždeň po konci Tour. V Tokiu ho viac ako preteky s hromadným štartom bude zaujímať jazda proti chronometru.

„Na Tour nás čakajú dve časovky. Ich profil mi vyhovuje, rád by som sa v nich naladil na olympiádu,“ dodal.

SR Bánovce nad Beberavou cyklistika MSR MČR Elite muži TNX Čítajte viac Málo pomocníkov? V Tinkoffe som robil všetko sám, neobáva sa Sagan

Z okruhu favoritov na zisk zeleného dresu vypadol aj Mathieu van der Poel.

Holandský fenomén nebude v Tokiu štartovať na ceste, ale na horskom bicykli. „Tour je pre mňa príprava na olympiádu,“ vyhlásil.

Priami rivali Sagana v bodovačke tak budú najmä ortodoxní špurtéri, spomedzi ktorých má najväčšiu kvalitu hviezdna trojica Sam Bennett, Caleb Ewan, Arnaud Démare.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Wout van Aert #Tour de France 2021