Olympijské hry v Tokiu budú aj s fanúšikmi. Budú môcť zaplniť športoviská do 50 percent kapacity, má to však háčik!

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 12:03 • 2 min
Olympijské hry v Tokiu budú aj s fanúšikmi. Budú môcť zaplniť športoviská do 50 percent kapacity, má to však háčik!

TOKIO - Konečne padla definitíva, olympijské hry v Tokiu budú aj s fanúšikmi. Avšak výlučne s japonskými a jednotlivé športoviská budú môcť zaplniť iba do päťdesiatpercentnej kapacity a do maximálneho počtu 10 000 na jednom štadióne.

slovakia

left justify in out

Mesiac a dva dni pred štartom najväčšieho letného sviatku športovcov to oznámili japonskí organizátori v súčinnosti s predstaviteľmi Medzinárodného olympijského výboru. Konečné rozhodnutie sa zrodilo po online rozhovoroch piatich zúčastnených strán. Medzinárodný olympijský výbor, Medzinárodný paralympijský výbor, organizátori OH 2020, japonská vláda a metropolitná vláda mesta Tokio sa napokon dohodli, no ich rozhodnutie je v rozpore s odporúčaním Šigeru Omiho.

 

img

 

Prečítajte si: Olympijské hry v Tokiu kritizuje aj známa olympionička. Jamagučiová sa pýta: Na čo sú nám takéto hry?


Šigera Omiho, ktorého v Japonsku považujú za jedného zo špičkových vládnych poradcov pre oblasť medicíny a lekárstva, minulý týždeň uviedol, že najbezpečnejší spôsob konania olympijských hier v Tokiu by bol bez divákov. Rovnaký expert sa už predtým vyjadril ku konaniu hier v čase pandémie ochorenia COVID-19. Označil ho za nezvyčajné až abnormálne rozhodnutie.

 

img


Zatiaľ čo fanúšikovia zo zahraničia sa už pred niekoľkými týždňami dozvedeli, že nemôžu vycestovať na olympiádu do Japonska, domáci si ju budú môcť pozrieť naživo len ak dodržia prísne bezpečnostné predpisy v súvislosti so šírením koronavírusu."Na športoviskách budú zakázané akékoľvek formy povzbudzovania, fanúšikovia budú mať na tvárach masky a po skončení súťaže pôjdu vopred určenou východiskovou zónou priamo domov," zhrnula agentúra AP bezpečnostné predpisy do troch bodov.

 

Mohlo by vás zaujímať: ROZHOVOR: Tokio je na dosah! "Bandiho" Csemeza delí len krok od historického úspechu! Čo na to jeho tréner Tomi KID?

Organizátori OH 2020 zároveň potvrdili, že v obehu bude 3,6 - 3,7 milióna vstupeniek, ktoré budú k dispozícii japonskému obyvateľstvu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies