Lepšie je hrať o niečo ako o nič. Španieli nemajú radi agresivitu v rámci normy, vraví Duda

Lepšie je hrať o niečo ako o nič. Španieli nemajú radi agresivitu v rámci normy, vraví Duda

Bratislava 21. júna 2021 (SITA/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Jeho zákrok na Robina Quaisona posúdil nemecký rozhodca Daniel Siebert ako faul a z pokutového kopu Emil Forsberg rozhodol o víťazstve Švédov nad Slovákmi 1:0. Martin Dúbravka si ani tri dni po súboji základnej E-skupiny na Euro 2020 vo futbale nemyslí, že fauloval súperovho hráča na to, aby sa zapískala penalta

Ondrej Duda
Na snímke vľavo slovenský futbalista Ondrej Duda a vpravo švédsky futbalista Victor Lindelöf

Stále si analyzujem niektoré situácie zo zápasu so Švédskom. Z brankárskeho pohľadu by som neurobil nič inak, musel som nejako reagovať na prenikajúceho hráča. Z môjho pohľadu to naozaj nebola penalta, ale arbiter sa rozhodol inak. Bol to z nášho pohľadu smolný moment,” uviedol Martin Dúbravka počas mediálneho termínu slovenskej reprezentácie v Petrohrade, cituje ho zväzový web futbalsfz.sk.

Reklama

Ošľahaný niekoľkoročnými skúsenosťami z konfrontácie s útočníkmi v anglickej Premier League Dúbravka nie je z tých, čo by dlho plakali nad rozliatym mliekom. Aj po prehre so Švédmi majú Slováci s troma bodmi na konte reálnu šancu na postup do osemfinále. Akurát ich čaká letecký presun z ruského Petrohradu do španielskej Sevilly, kde v stredu od 18.00 h na Estádio la Cartuja vybehnú proti španielskemu favoritovi.

“Stále to máme vo svojich rukách, môžeme sa pobiť o postup, šanca tam je. Netreba kalkulovať, ale ukázať na ihrisku čo najlepší výkon a vydať zo seba maximum. Na konci zápasu sa všetko ukáže. Pevne verím, že po zápase sa budeme radovať tak ako po súboji s Poľskom,” skonštatoval skúsený gólman z Newcastle United.

Reklama

Tridsaťdvaročný žilinský rodák poukázal aj na nečakaný fakt, že v E-skupine sú pred záverečnými súbojmi v hre o postup stále všetci štyria jej aktéri. A favorizovaní Španieli a Poliaci sú zatiaľ až na treťom a štvrtom mieste. “Španieli majú veľmi dobrý káder, Poliaci tiež ukázali svoju kvalitu, skupina je dosť vyrovnaná. Možno veľa ľudí tipovalo, že Španieli budú po dvoch zápasoch postupujúci a tri ďalšie krajiny sa pobijú o postup z druhého miesto. Na veľkých šampionátoch aj menšie krajiny dokážu potrápiť favoritov. Pokúsime sa o to aj my proti Španielom. Treba byť trpezlivý, ale aj zdravo odhodlaný a húževnatý. Ak by sme Španielom vnútili náš spôsob hry, to by bol ideál,” doplnil Dúbravka.

Aj útočník či skôr ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda si myslí, že slovenská východisková situácia pred duelom so Španielmi je dobrá. “Asi by sme pred šampionátom neverili, keby nám niekto povedal, že po druhom zápase v skupine budeme na druhom mieste a v poslednom súboji sa bude rozhodovať o postupe. Treba sa dobre pripraviť a potrápiť Španielov. Tak ako môžeme skončiť prví, tak môžeme byť aj štvrtí, preto kalkulovať je zbytočné. Jediná správna možnosť je zvládnuť zápas a budeme tam,” vyhlásil Duda.

Ofenzívny hráč bundesligistu z Kolína nad Rýnom nechce špekulovať nad prípadným výsledkom súboja Španielsko – Slovensko. “Vo futbale je ťažké predvídať, čo sa stane. Stále je však lepšie hrať o niečo ako o nič. Hráme o niečo a musíme to zvládnuť. Výsledok nie je až taký dôležitý. Nech sa najmä postúpi a výsledok nech tomu zodpovedá,” podotkol Duda. Na otázku, čo treba hrať proti tímu, ktorý v nedávnej minulosti dominoval svetovému futbalu, ale momentálne zažíva výmenu generácií, odpovedal: “Španieli nemajú radi agresivitu v rámci normy. Všetci vieme, že technicky sú veľmi zdatní. Určite im to budeme chcieť čo najviac znepríjemniť.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali