4 tipy na organizáciu šatníka, ktoré by ste mali skúsiť

Organizovanie šatníka
Foto: Freepik

Vo väčšine prípadov si ľudia obliekajú to, čo majú na dosah ruky vo svojom šatníku. Outfity sa tak neustále opakujú a častokrát sa z toho všetci cítia frustrovane. Aby ste nemali pocit, že nemáte čo na seba, odporúčame vám zorganizovať si šatník. Je to jediná cesta, ako sa z vymýšľania outfitov nezblázniť. Prinášame vám 4 tipy na dokonalú organizáciu šatníka, ktoré by ste mali skúsiť.

Môže sa stávať, že si ľudia pomýlia organizáciu šatníka s jeho uprataním. To, že si poskladáte pár vecí, vám nezaručí poriadok na dlhú dobu. Nezáleží na tom, či máte veľký šatník, alebo malú skriňu. V oboch prípadoch sa to jednoducho bez dôkladnej organizácie nezaobíde. Cieľom je, aby ste mali vždy všetko potrebné po ruke, striedali módne kúsky a pri otvorení skrine alebo šatníka pociťovali komfort. 

Základom je vypratanie

Základ sa skrýva v upratovaní. Prvým krokom k organizácii šatníka je totižto jeho celkové vypratanie. Pozor, nestačí len vybrať pár vecí! Všetko musí ísť von. Pri takomto hromadnom vypratávaní možno zistíte, že sa vám v zadných častiach skrývali módne kúsky, na ktoré ste postupom času úplne zabudli. Navyše, takto prázdnu skriňu alebo šatník môžete vyčistiť od prachu a prípadných nečistôt.

Tip: V dnešnej dobe sú aj lacné skrine vybavené policami, s ktorými sa jednoducho manipuluje. Skúste to pri vypratávaní využiť a preorganizujte si vnútro šatníka, ak je to potrebné.

Pretrieďte si veci

V prípade, že zatiaľ len premýšľate nad kúpou šatníkovej skrine, stojí za zmienku internetový portál Biano, kde nájdete všetko, čo potrebujete. Predtým by ste si však mali dôkladne pretriediť vaše módne kúsky. To znamená, že vyradíte veci, ktoré ste na sebe nemali už dlhšiu dobu. Vyhraďte si na túto činnosť istý čas, aby ste sa mohli v pokoji rozhodnúť, čo si necháte a čo nie.

Nezabúdajte: Vyradené veci môžete podarovať iným ľuďom, ktorí to potrebujú oveľa viac. Spojíte tak príjemné s užitočným a budete mať zo seba ten najlepší pocit.

Vymyslite plán organizovania

Pred celkovým organizovaním šatníka je dôležité mať určitú predstavu. Odporúčame si plán napísať, poprípade nakresliť na papier, pomocou ktorého sa budete riadiť. Potrebné je, aby malo všetko svoje miesto, a to aj podľa toho, ako často danú vec nosíte. 

Tip: Organizovať svoj šatník môžete aj prostredníctvom typu oblečenia, jeho farieb či určenia spôsobu nosenia. Výrazne vám to uľahčí výber outfitov.

Organizovanie šatníka
Foto: Freepik

Sezónne oblečenie

Ideálnou voľbou pre uskladnenie zimného alebo letného oblečenia sú pomôcky v podobe separačných úložných priestorov. Tie môžu predstavovať napríklad vákuové vrecia. Oblečenie tak schováte rýchlo a jednoducho, pričom nezaberie príliš veľa miesta. Ďalšou možnosťou je nepotrebné kúsky na dané obdobie uložiť do zadných priestorov skrine.

Zapamätajte si: Triediť veci podľa sezónneho oblečenia je fantastickou voľbou. Všetky kúsky budete mať na konkrétne obdobie vždy pokope, pričom nestratíte prehľad.

Informačný servis

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom