Zo Slovenska

Brigáda v zahraničí? POZOR, lukratívna ponuka vás môže pripraviť o slobodu!

Počas leta sa zvyšuje počet podvodov páchaných na ľuďoch, ktorí si hľadajú letné brigády či zamestnanie v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku Brigáda v zahraničí? POZOR, lukratívna ponuka vás môže pripraviť o slobodu!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Upozorňuje na to Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré v utorok (22. 6.) spúšťa kampaň venovanú nástrahám obchodovania s ľuďmi, informovala Michaela Paulenová z tlačového odboru ministerstva.

Pofidérne ponuky

„Záujemcovia môžu natrafiť na rôzne pofidérne, no na prvý pohľad lukratívne ponuky. Každú jednu pracovnú ponuku si treba overiť,“ upozorňuje MV. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie verejnosti o problematike a nástrahách obchodovania s ľuďmi, ako aj zvýšiť záujem konzultovať rôzne otázky či obavy prostredníctvom Národnej linky pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi, ktorú MV SR prevádzkuje od roku 2008.

Pýtajte sa

„Obrátiť sa na odborníkov prostredníctvom bezplatného telefónneho čísla 0800 800 818 môže ktorýkoľvek občan SR v prípade, ak má obavy súvisiace s ponukou práce v zahraničí, ale i na Slovensku. Linka slúži tiež ako kontaktný bod pre potenciálne obete obchodovania s ľuďmi, respektíve pre ich blízkych,“ priblížila Paulenová s tým, že linka je dostupná denne od 8.00 do 20.00 hod. „Mimo prevádzkových hodín je k dispozícii záznamník. Na zaznamenané hovory reagujú operátori linky obratom na druhý deň,“ dodala.

Kampaň pripravilo Informačné centrum na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality MV SR. Prebiehať bude v online priestore, na sociálnych sieťach a webových portáloch s inzerciou práce a zameraná je najmä na osoby vo veku 18 – 54 rokov. „Úlohou kampane je zasiahnuť cieľové skupiny, ktoré sú z pohľadu obchodovania s ľuďmi najzraniteľnej­šie,“ uviedol rezort.

Nenechajte sa oklamať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM