Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší hráč súboja vo Wembley mal pozitívny test, Francúza zradilo koleno

Škótsky futbalista Billy Gilmour mal pozitívny test na koronavírus a nebude tímu k dispozícii v utorňajšom záverečnom zápase D-skupiny EURO 2020 proti Chorvátsku.

21.06.2021 11:52 , aktualizované: 12:58
Billy Gilmour Foto: ,
Škót Billy Gilmour (v pozadí) posiela na trávnik Angličana Phila Fodena.
debata

V ňom Škóti potrebujú zvíťaziť na udržanie si šance na postup do osemfinále.

Stredopoliar londýnskej Chelsea nastúpil do desaťdňovej izolácie.

„V prípade, že sa Škótom podarí postúpiť, nestihne ani prvý duel vyraďovacej fázy,“ informovala agentúra AFP.

S jedným bodom figurujú Škóti na poslednom mieste tabuľky o skóre za Chorvátskom.

odkaz
euro 2020, odkaz

Pri bezgólovej remíze Škótov s Angličanmi vyhlásili Gilmoura za najlepšieho hráča zápasu. Vo Wembley strávil na ihrisku 76 minút.

Francúzi na ME už bez Dembélého

Francúzski futbalisti v súboji proti Maďarom (1:1) nečakane prišli nielen o dva body, ale aj o útočníka Ousmaneho Dembélého.

Majster sveta z roku 2018 a 27-ročný reprezentant Francúzska odohral v sobotu v Budapešti ako striedajúci hráč len tridsať minút a v 87. min musel predčasne dolu z ihriska.

Ousmane Dembélé v súboji s Attilom Fiolom. Foto: SITA/AP, Tibor Illyes
Ousmane Dembélé Ousmane Dembélé v súboji s Attilom Fiolom.

Neskoršie vyšetrenia röntgenom v budapeštianskej nemocnici potvrdili, že útočníka FC Barcelona čaká dlhší čas na zotavenie, ktorý nie je v súlade s jeho využitím vo zvyšných zápasoch Francúzov na Euro 2020.

„Mužstvá počas šampionátu už nemôžu nahrádzať zranených hráčov, čiže Francúzom automaticky ubudol zo súpisky jeden futbalista a majstrovstvá dohrajú s 25 hráčmi,“ informovala agentúra AP.

Majstri sveta Francúzi sú po dvoch zápasoch F-skupiny na jej čele so 4 bodmi. Zatiaľ čo proti Nemcom herne dominovali a dosiahli iba tesné víťazstvo 1:0, proti Maďarom sa pred zaplnenou Puskás Arénou v Budapešti v ofenzíve trápili a výsledkom bola remíza 1:1.

Zverenci Didiera Deschampsa ukončia účinkovanie v F-skupine stredajším duelom proti úradujúcim majstrom Európy Portugalčanom.

Okrem Dembélého im aktuálne chýba aj ďalší ofenzívny hráč Kingsley Coman, ktorý dostal priepustku na cestu domov privítať na svet svojho potomka.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #škótski futbalisti #Billy Gilmour