Auto-moto - 21.06.2021 12:11

Čakanie na víťazstvo sa predlžuje. Nepekná spomienka na rok 2019

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Po skvelom štarte to vyzeralo na pomerne pokojné preteky. Úvodné zastávky v boxoch však ukázali pravý opak. Lewis Hamilton sa hneď po štarte Veľkej ceny Francúzska dostal cez Maxa Verstappena, no Holanďanovi vyšiel taktický ťah so skoršou návštevou mechanikov. Britský pilot sa síce ešte do vedenia dostal, avšak tesne pred koncom mu víťazstvo opäť ušlo.

Séria sedemnásobného majstra sveta bez víťazstva v pretekoch sa tak predĺžila na tri Veľké ceny. Niektorí možno len krútia hlavou ako možno o troch pretekoch hovoriť ako o sérii, no Hamiltonovi sa to v posledných rokoch často nestáva. Naposledy neuspel v troch podujatiach za sebou ešte v sezóne 2019, keď bol druhý v Belgicku, tretí v Taliansku a štvrtý v Singapure. Tentokrát sú výsledky o čosi horšie, keďže bol až siedmy v Monaku, pätnásty v Azerbajdžane a druhý vo Francúzsku.

Kolotoč pretekov Formuly 1 sa navyše presúva na dve podujatia do Rakúska. Red Bull Ring nie je jedným z obľúbených pre britského pretekára, čo môže potvrdiť vo forme jazdiaci Verstappen, pre ktorého to už tradične bude takmer domáca Veľká cena. Holanďan aktuálne vedie aj poradie jednotlivcov, keď má na čele náskok dvanástich bodov práve pred Hamiltonom. V Mercedese tak musia za krátky čas vymyslieť taktiku, podľa ktorej získajú u našich západných susedov čo najviac bodov.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora