Rektorka odovzdala dekrét novému docentovi a dvom vedeckým pracovníkom

napísal

Rektorka odovzdala dekrét novému docentovi a dvom vedeckým pracovníkom

Rektorka SPU v Nitre Klaudia Halászová odovzdala na zasadnutí Kolégia rektorky 21. júna dekrét novému docentovi a dekréty o priznaní vedeckého kvalifikačného stupňa IIa dvom vedeckým pracovníkom SPU v Nitre.

Po predchádzajúcom schválení vo Vedeckej rade Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre bol udelený vedecko-pedagogický titul docent s účinnosťou od 1. júla 2021 doc. Ing. Martinovi Prčíkovi, PhD., z Katedry environmentálneho manažmentu Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre. Habilitačnú prácu na tému Plantáže rýchlorastúcich rastlín v krajine obhájil pred Vedeckou radou FEŠRR 29. apríla 2021. Vymenovaný je za docenta v odbore environmentálny manažment.

Komisia Slovenskej akadémie vied pre posudzovanie vedeckej kvalifikácie zamestnancov podľa príslušného zákona o výchove nových vedeckých pracovníkov a ďalšom zvyšovaní kvalifikácie vedeckých pracovníkov na návrh SPU v Nitre priznala na svojom 99. zasadnutí 25. mája 2021 vedecký kvalifikačný stupeň IIa. Ing. Jane Štefánikovej, PhD., z Výskumného centra AgroBioTech SPU v Nitre a Ing. Tomášovi Jamborovi, PhD., z Centra BioFood Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre.

Po odovzdaní dekrétov rektorka K. Halászová popriala novovymenovaným odborníkom veľa úspechov v profesionálnom pôsobení, vo výskume, publikačnej činnosti, ako aj pri zviditeľňovaní pracoviska a univerzity.

Ísť späť