Facebook sa púšťa do podcastových vôd

Sociálna sieť naskakuje na vlnu a pridáva sa tak k Spotify či Apple. Platforma pod hlavičkou Facebooku by mala byť k dispozícii od budúceho týždňa.

Zámer rozšíriť svoje aktivity aj na podcasty vyšli najavo na základe mailovej komunikácie medzi sociálnou sieťou a tvorcami podcastov. Služba by mala byť spustená 22. júna s možnosťou prepojenia RSS feedu daného podastu z Facebookom, ktorý vygeneruje príspevky pre Facebook k jednotlivým epizódam.

Podcasty by mali byť dostupné prostredníctvom novej, rovnomennej záložky. Autori by mali mať k dispozícii aj funkciu, ktorou umožnia ľuďom zdieľať krátke klipy z relácií.

Podcasty sa profilujú ako nová sféra pre tvorbu a monetizáciu obsahu. Služba Spotify napríklad nemalými čiastkami investovala do zabezpečenia zmlúv s tvorcami pre exkluzívne vysielanie ich formátov. Apple takisto nedávno predstavil vlastný model s plateným predplatným v aplikácii Podcasty. Facebook pochopiteľne nechce ostať bokom tejto perspektívnej oblasti.

zdroj: The Verge

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.