Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tarkovič rátal aj s tým, že na Švédov bude mať len 14 hráčov

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa po bezmála dvoch týždňoch rozlúčili s Petrohradom.

21.06.2021 16:32
Štefan Tarkovič Foto: ,
Štefan Tarkovič so zverencami v Petrohrade. V utorok si už Slováci zatrénujú na Estadio La Cartuja v Seville.
debata (14)

V pondelok predpoludním ešte absolvovali posledný tréning na báze Zenitu v Udeľnom parku a rozlúčkový obed v hoteli Belmond. Dosvidania, Petersburg.

Slovenská výprava vyrazila na vyše päťhodinový let do Sevilly, kde ju očakávajú večer.

Mužstvo absolvuje v utorok oficiálny tréning na Estadio La Cartuja v čase výkopu stredajšieho zápasu so Španielmi (18.00).

Inštrukcie neboli úplne jednoznačné

Slováci nevyužili šancu vybojovať si už v Petrohrade postup do osemfinále. Tréner Štefan Tarkovič s krátkym odstupom „odtajnil“ okolnosti, ktoré sprevádzali prípravu na súboj so Švédskom.

Situáciu negatívne ovplyvnil fakt, že po pravidelnom testovaní výpravy sa objavili dva pozitívne výsledky. Okrem člena realizačného tímu postihol aj obrancu Denisa Vavra.

Tarkovič v rozhovore pre oficiálnu zväzovú stránku označil prípravu na zápas za špecifickú.

španielsko Čítajte viac Španieli už kalkulujú. Zdolajme Slovákov, alebo verme v zázrak

"Boli sme v kontakte s orgánmi UEFA, aj s príslušnými úradmi z Ruska. Riadili sa ich inštrukciami.

Tie však neboli zo začiatku úplne jednoznačné. Ráno, deň pred zápasom, sme dostali informáciu, že hráči, ktorí mali negatívny test, môžu na zápas nastúpiť. Podvečer pred zápasom však prišiel pokyn na opakovanie testov," vysvetlil tréner.

Slováci túto požiadavku splnili a večer pred súbojom so Švédskom všetci absolvovali opakovaný PCR test na COVID-19.

odkaz
euro 2020, odkaz

"Výsledky mali byť známe do rána. Realita bola taká, že som ešte o pol desiatej v deň zápasu nevedel, s ktorými hráčmi môžem proti Švédom počítať. Napokon všetky testy boli negatívne a mohli sme sa pripraviť tak, ako vždy. Až šesť hodín pred výkopom.“

Nevedel, s kým môže počítať

Tarkovič naznačil, že všetky tieto okolnosti narušili prípravu.

„Sú hráči, s ktorými individuálne hovorím už deň pred stretnutím. Bavíme sa o taktike a stratégii na zápas. Toto teraz nebolo možné. V hlave som zostavu nosil, ale nevedel som, ktorí hráči budú k dispozícii. Aj preto som veľmi rád, že prípravu na zápas sme zvládli dobre.“

Priznal, že rátal aj s tým, že bude mať k dispozícii minimálny počet štrnástich hráčov. Neistotu pociťovali aj členovia realizačného tímu, každý z nich má pred stretnutím svoje povinnosti.

"Títo ľudia boli tiež v strese, rovnako očakávali výsledky testov. Bola to špecifická situácia, ale zvládli sme ju všetci. Určite to však nebol dôvod prehry so Švédskom. Ak by som však mohol niečo zmeniť, tak by som rád absolvoval predzápasovú prípravu v štandardnom móde. Vtedy by som bol vnútorne pokojnejší,“ tvrdí tréner.

Kucka: Byť kompaktní a bojovní

Slovenskí futbalisti odlietali z Ruska v dobrej nálade. Stále veria, že im účasť v osemfinále neunikne a stredajšie stretnutie so Španielskom zvládnu.

Koscelník, Kucka Čítajte viac Nevládzu? Slováci sa musia zamyslieť, chýba im odvaha

"Z Petrohradu odchádzame s troma bodmi, druhý zápas bol slabší, ale naša hra nebola úplne najhoršia. Dá sa na nej stavať.

Musíme sa poučiť z chýb, ktoré sme spravili. V Španielsku musíme pokračovať dobre naladení, to je podľa mňa základ," vyjadril sa jeden z lídrov mužstva Juraj Kucka.

Potvrdil, že v Seville sa mužstvo pokúsi vyhrať.

„Tak je to v každom zápase, uvidíme na konci, ako to dopadne. Nálada je dobrá. Chceme sa sústrediť na to, čo nám vždy pomohlo: musíme byť kompaktní, bojovní, dobre organizovaní a odovzdať sa jeden pre druhého,“ zdôraznil Kucka krátko pred odletom do Sevilly.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #španielski futbalisti #slovenskí futbalisti #švédski futbalisti