Pozoruhodná vokálna verzia skladby Je nad slnko jasné

Príbeh skladby Roba Opatovského Je nad slnko jasné sa začal odvíjať na sociálnych sieťach a k dnešnému dňu má skladba tri verzie. Aktuálny singel s textom Oľgy Šifrovej bol premiérovaný v tzv. lockdown verzii, v máji pribudla štúdiová verzia s kapelou a v týchto dňoch aj acapella remix pripravený v spolupráci s formáciou For You.

 

„Acapella remix je energickejší, veselší a slnečnejší,“ povedal R. Opatovský, pre ktorého je to prvá podobná skúsenosť.Nechcel som ďalšiu pomalú verziu a toto zafungovalo ihneď na prvej skúške s For You. Pesnička sa perfektne nakopla,“ dodal. Videoklip sa nakrúcal v bratislavskej Petržalke na streche 12-poschodového paneláka. „Túto lokalitu som mal už dávno vyhliadnutú a teraz prišiel ten správny čas využiť ju na videoklip s Robom. Videoklip natočil a postrihal Kubo „Točič“ Chochula s Nitry,“ prezradil Andrej Mann z For You.

Robo Opatovský & For You – Je nad slnko jasné (acapella): https://youtu.be/RMaPcg1Dy8I

„Robo nás oslovil s ponukou naspievať vokály do verzie s hudobnými nástrojmi, preto sme skladbu poznali veľmi dobre a o to ľahšie sa aranžovala do acapella verzie. O aranž sa postarala najmä Nika Barľáková a Emil Smoliga. My ostatní sme potom naspievali svoje party. Častejšie však tvoríme a aranžujeme všetci spolu presne tak, ako to robia hudobníci v iných kapelách,“ povedal Milan Masiarik z For You.

„Nádej nás držala pri tvorbe nových skladieb vyše roka a teraz konečne vidíme svetlo na konci tunela. Budeme môcť cestovať za fanúšikmi aj do zahraničia. Veríme že budeme stáť s Robom na jednom pódiu. Tešíme sa že Robovi fanúšikovia spoznajú nás a naši fanúšikovia spoznajú Roba v netradičnej polohe,“ povedala Katalin Lantos Borbély.

 

Koncertný plán Robo Opatovský
2.7. Nitra
3.7. Banská Štiavnica
4.7. Skalica
9.7. Detva
23.7. Piešťany
30.7. Hlohovec

Koncertný plán For You
15.7. Dunajská Streda
29.7. Štúrovo

Zdroj: Andrea Č.
Foto: Marián Mancír