Denník N

Po polroku dištančnej výučby sa opäť žiaci vrátili do rozhoručených lavíc

Viacero reakcií žiakov na opätovný návrat do školy bolo pozitívnych, no podľa niektorých žiakov je nevyhovujúce sa vrátiť do rozhoručených školských lavíc a odsedieť si tam všetky vyučovacie hodiny podľa rozvrhu.

Po polroku zatvorených škôl sa znova na chodbách ozývali rozhovory žiakov, ktoré s radosťou a úprimnosťou medzi sebou viedli.

Aj medzi staršími žiakmi bolo potrebné obnoviť staré kamarátstva, ale aj nadviazať nové kontakty s pedagógmi, s ktorými sa nemohli osobne spojiť počas dištančného vzdelávania z domu. 10. mája sa znova podľa covid automatu otvorili brány a priestory základných a stredných škôl pre žiakov všetkých ročníkov.

Žiaci sa do otvorených škôl v ružových okresoch už nemuseli preukázať pred vstupom s negatívnym testom na ochorenie COVID-19.

Podľa profesorky, ktorá vyučuje odbor masmédiá: “Je dobrou správou, že vstup žiakov už nie je podmienený negatívnym testom, pretože nemá veľký význam pravidelné antigénové testovanie žiakov, či už z hľadiska falošnej negativity alebo pozitivity”.

Jedinou povinnosťou žiakov, na ktorú nesmeli zabudnúť bolo priniesť podpísané čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonným zástupcom, ktoré po príchode odovzdali svojmu triednemu profesorovi.

Opatrenia v školách sú rovnaké ako počas nástupu po prázdninách v septembri. Pri vstupe do školy je dôležité, aby žiaci medzi sebou dodržiavali v radoch dvojmetrové odstupy s prekrytými hornými dýchacími cestami respirátorom, rúškom alebo šatkou.

Vstup do budovy školy je podmienený kontrolou telesnej teploty pomocou bezkontaktného teplomera a správnou dezinfekciou rúk.

V blízkosti žiakov, ktorí si práve dezinfikovali ruky sa objavila zástupkyňa riaditeľa školy a s vážnosťou oznámila: “Žiadam vás všetkých, aby ste po areáli školy chodili prezutí”, a k tomu dodala „znova sa nám začína prezenčná výučba, ale zvládneme ju do konca školského roka”.

Školské Práce, Napísať, Zátišie, Priradenie, Pero
Viacero reakcií žiakov na opätovný návrat do školy bolo pozitívnych, no podľa niektorých žiakov je nevyhovujúce sa vrátiť do rozhoručených školských lavíc a odsedieť si tam všetky vyučovacie hodiny podľa rozvrhu.

Svoju negatívnu reakciu na znovu otvorené školy vyjadrila žiačka ŠUPSV, na ulici Sklenárova 7 v Bratislave: “Mám z tohto všetkého negatívne pocity, radšej by som pokračovala v dištančnom vyučovaní”.

 

Teraz najčítanejšie

David Žák

Autor je študentom strednej umeleckej školy, na ktorej študuje žurnalistiku. Píše najmä o spoločensko-politických témach, v budúcnosti by sa rád venoval profesionálnej žurnalistike. Zatiaľ sa zaoberá spravodajstvom.