Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.06.2021 09:01

Senec spustil monitoring zápachu, na ktorý sa ľudia posledné roky sťažujú


Mestský úrad v Senci.


V Senci spustili monitoring zápachu. Na ten totiž v posledných rokoch eviduje mesto viaceré sťažnosti od obyvateľov.


Podnety prichádzajú najmä počas teplejších mesiacov, keď je zápach najintenzívnejší a bráni večernému posedeniu na terase, vetraniu a pokojnému spánku. Senecká samospráva o tom informuje na svojom webe.

Senec žiada svojich obyvateľov vyplniť dotazník dostupný na webe mesta, ak zacítia šíriaci sa zápach v ktorejkoľvek časti mesta. Vyplnený formulár je potrebné následne poslať e-mailom na podnetzapach@senec.sk.

Podnety bude samospráva spracúvať, sumarizovať a odošle ich odborníkom zo Zdravotného ústavu Ostrava. Primátor Senca Dušan Badinský oslovil ústav, ktorý je podľa mesta uznávanou odbornou autoritou v tejto problematike, vzhľadom na rastúce sťažnosti obyvateľov.

Odborníci vykonajú v Senci monitoring meteoparametrov s cieľom určiť smer, odkiaľ sa zápach šíri. „Namerané údaje meteoparametrov (rýchlosť a smer vetra, teplota, tlak a relatívna vlhkosť vzduchu) budú v závere merania prepojené a konfrontované so zaslanými podnetmi na zápach,” spresnilo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2019
V Handlovej začali s realizáciou pilotného projektu kompostovania
Samospráva Handlovej začala v týchto dňoch s realizáciou pilotného projektu kompostovania. Približne mesiac bude zabezpečovať zber konárov, v apríli odovzdá obyvateľom rodinných domov nádoby na bioodpad. Informovala o tom Jana Oswaldová z komunikačného oddelenia handlovského mestského úradu.
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
05.01.2021
Radnica prosí obyvateľov o podnety k fungovaniu novej MAD
Mestskú autobusovú dopravu (MAD) v Ružomberku prevádzkuje od januára nový dopravca. Mesto sa v týchto dňoch snaží skontrolovať správnosť fungovania liniek, obyvateľov preto prosí o konštruktívne podnety. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
10.03.2021
V Senci pripravujú monitoring zápachu vzduchu
V Senci pripravujú monitoring zápachu. Na ten totiž v posledných rokoch eviduje mesto viaceré sťažnosti od obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %