Akcia čoskoro končí

Ako si vybrať rúž: Naše tipy na rúže pod rúško

Zdieľať:

Rúž predstavoval predchádzajúce roky jeden zo základných produktov našich kozmetických taštičiek. Minulý rok sa však stalo pre nás realitou pravidelné nosenie ochranných pomôcok, ktoré spoľahlivo zakrývali nielen nos, ale i ústa. Pre rúže a lesky na pery nastali ťažké časy – väčšina z nich zostala na ochranných maskách a časť nikdy neuzrela svetlo sveta. Dnes sa začínajú opatrenia pomaly uvoľňovať a rúže majú opäť šancu zažiariť na našich perách. Ako však docieliť, aby bol rúž krásny počas celého dňa? A ako si vybrať rúž, ktorý vydrží pod rúškom? Máme v zásobe niekoľko tipov a trikov, ktoré sa rozhodne oplatí poznať. 

Krásny rúž vyžaduje precíznu prípravu 

Vo väčšine prípadov pri nanášaní rúžu len našpúlime pery a obdivujeme krásnu farbu. Dlhotrvajúci účinok rúžu je potrebné podporiť niekoľkými dôležitými krokmi. Samozrejme, siahnuť môžete i po produktoch, ktoré sa vyznačujú prívlastkom dlhotrvajúci. Na druhej strane – vždy môžete tento efekt podporiť a vyťažiť z rúžu ešte viac. Matný dlhotrvajúci rúž je pre vás tou správnou možnosťou. 

Postup, ktorý ti zaručí dlhotrvajúci efekt rúžu na perách

  1. Jemný peeling – peeling na pery odstráni všetky odumreté častice z pier
  2. Hydratácia – po peelingu pretrite pery jemným balzamom (ideálne s vysokým obsahom rastlinných olejov)
  3. Primer alebo korektor – vytvoria ideálny podklad pre nanesenie rúžu 
  4. Rozotrite rúž – jemne na celé pery 
  5. Použite púder – celý efekt zafixuje a predĺži jeho trvácnosť 

Tip: Vyhnite sa konzumácii mastných jedál – mastné totiž môže pôsobiť ako účinné “odličovadlo” pre matné rúže.

Ako si vybrať rúž

Kvalitné rúže (i lesky na pery) sa vo väčšine prípadov vyznačujú dlhotrvajúcim efektom. Zamerajte sa na výber kvalitného matného dlhotrvajúceho rúžu. Náš výber overených rúžov, ktoré vydržia:

  1. MAC Cosmetics Retro Matte Liquid Lipcolour: Rúže od značky MAC nás ešte nikdy nesklamali. Konkrétne rad Retro Matte Liquid Lipcolour má nielen sýte a dobre pigmentované odtiene, ale krásne vydrží na perách hodiny.
  2. Maybelline SuperStay Matte Ink: Žiarivé odtiene a skvelý výdrž. Odporúčame odličovať olejových odličovačom, pretože na perách naozaj dobre drží.
  3. Makeup Revolution Matte: Ďalší tekutý matný rúž, ktorý pomerne rýchlo zasychá a má výbornú pigmentáciu.

Pri tekutých matných rúžoch odporúčame rýchlu aplikáciu. Preto je dobré pery najprv obtiahnuť kontúrkou a následne v určených hraniciach aplikovať matný rúž v tenkej vrstve. Čím menej tým krajšie budú pery počas dňa vyzerať, veľa vrstiev matného rúžu vytvára efekt suchých pier.

Odporúčame siahnuť po farbách, ktoré ladia s tónom vašej pleti. Všeobecne platí, že dámy s bledšou pokožkou si skvelo rozumejú so žiarivými farbami a dámy s tmavšou pokožkou zas skvelo vyniknú so sýtymi farbami. Vždy odporúčame rúž vyskúšať a zhodnotiť, ako vyzerá. Všímajte si aj podtón jednotlivých odtieňov. Ak je váš podtón pleti teplý siahnite po teplom podtóne rúžu a naopak, a je váš podtón studený dobrou voľbou budú rúže v chladnom podtóne. Viac o podtónoch pleti a výbere produktov sa naučíte v mojom Online kurze sebalíčenia.

Zdroj fotografií: Notino a Depositphotos

Zdieľať: