Na toto zabudnite, pridáva vám to vek! Nie každej pristanú vzory či oversize, radí imidžová poradkyňa

Fotogaléria
Karované, vzorované či bodkované oblečenie si nemôže dovoliť každá žena: foto: Samantha Angelo, september 2017, streetstyle Zdroj: Profimedia

Ako vyzerať mladšie? Každá žena chce vyzerať sexy, fresh a v pohode. V akomkoľvek veku. K tomu, aby sme nepôsobili staršie, ale mladistvo si vieme jednoducho pomôcť oblečením, účesom, ale aj celkovou vizážou. Ako na to?

Nie všetko pristane každej

Koľko máte v šatníku handier, topánok a doplnkov, ktoré si držíte ešte od strednej? Asi je na čase poupratovať a uvoľniť miesto novým. Móda sa pravidelne opakuje, to áno, ale niektoré kúsky už určite nikdy trendy nebudú.

Vyhoďte ich. A to nekompromisne! A tie, ktoré uvážite, že môžu v skrini ostať, ale nenoste tak, ako za starých čias, môžete si nimi pridať vek. A to nechcete.

„Pozor si dávajte na menčester, káro, kohútiu stopu, či rybiu kosť, aby váš celkový outfit nevyznel príliš ťažkopádne a staromódne. Odporúčam vybrať si vždy len jeden vzor alebo materiál a zvyšok vyskladať z moderných kúskov, napríklad zvoľte bielu košeľu, modré rifle a k tomu sako so vzorom kohútia stopa a nezabudnite na zaujímavé doplnky alebo kabelku,“ vysvetlila stylistka a imidžová poradkyňa Michaela Sabolová.

Fotogaléria
Ako sa obliecť tak, aby vás šaty omladzovali? Týmto kúskom sa vyhnite, radí stylistka Zdroj: Instagram: styleby.michaela, natykerny

Oblečenie pridáva vek aj kilá

Nevhodne zvoleným outfitom si môžete vizuálne veľmi ublížiť. „Ženy by nemali pôsobiť staromódne a zbytočne si pridávať oblečením kilá. Mali by sme sa vyhýbať neforemným veľkým kúskom, hoci sú teraz trendy veľké mikiny, kabáty a saká, no tie nesedia každej.

Ženy si musia dávať pozor na to, aby sa neobliekali trendy za každú cenu. Mali by si nájsť zdravý balans medzi tým, ako vyzerať mladistvo, ale primerane svojmu veku,“ doplnila odborníčka na módu.

Toto áno

Sledujte aktuálne kolekcie, ale vyberajte si z nich len také kúsky, ktoré podčiarknu vašu osobnosť, lichotia vašej postave a sú blízke vášmu životnému štýlu. Je lepšie staviť na klasické jednoduché veci, ako napríklad elegantné šaty, nový kostým alebo len sako, dobré nohavice, či kvalitný top a jednoducho ich kombinovať.

„Kvalitné a dobre sediace rifle omladzujú v každom veku, ale pozor na strih. Boyfriend džínsy pristanú len veľmi štíhlym ženám, rovnako aj príliš obtiahnuté skinny strihy,“ hovorí Sabolová.

Fotogaléria
Jednoduché šaty, sako alebo kostým sú dobrou voľbou Zdroj: Instagram

Nedokonalosti výhodou

Rafinovaná žena dokáže zo svojich drobných nedokonalostí urobiť výhodu. „Pár nedokonalostí ženy nemusia ukrývať do oversize strihov. Každá by si mala uvedomiť svoju prednosť, či už má pekné nohy, dekolt, krk, oči, tvár, vlasy a na to upozorniť celým outfitom.

Ak má peknú tvár, tak si dá výrazné náušnice, a to bude dominanta, ak má pekný dekolt, tak si kúpi peknú podprsenku a bude nosiť decentné výstrihy, keď má pekné nohy, tak si dá sukňu aj tesne nad kolená.

Fotogaléria
Ukážte to, na čo ste pyšné Zdroj: Instagram

Mnohé dámy môžu zvýrazniť driek výrazným opaskom, či trendy nohavicami so zvýšeným sedom. Nadčasovo a mladistvo pôsobí aj to, ak ženy volia kvalitné materiály, ako vlna, bavlna, hodváb, kašmír a kožené doplnky. Do toho sa oplatí investovať,“ poradila odborníčka.

Farby, farby, farby

Už dávno neplatí, že s vekom treba voliť len tmavšie a tlmené farby. Práve naopak! Farby vek uberajú. „Dámy by sa nemali báť pastelových farieb, smotanovo bielej, smaragdovo zelenej, kráľovskej modrej , červenej alebo výraznej žltej, ktoré je farbou tohto roka.

Ak ženy dávajú predsa len prednosť sivej a čiernej, tak by sa mali snažiť kombinovať ich s neutrálnymi farbami a pestrými doplnkami. Trendy a mladistvo pôsobia aj netradičné farebné kombinácie - modrá s mentolovou, výrazná žltá s béžovou , či sivá s ružovou. S tým sa dá krásne pohrať,“ radí módna stylistka.

Fotogaléria
Farby sú vítané Zdroj: Instagram

Trendy doplnky

Rovnako aj doplnky vedia celkový outfit omladiť, ale aj spôsobiť, že budete vyzerať staromódne. „Klasické perly by ženy mali skombinovať s rifľami a sakom a nie so sukňou a kostýmom. Tým pádom perly dodajú outfitu super look. Ženy sa nemusia báť ani kabeliek či čižiem so strapcami, chick sú sandálky na opätku a kvalitné kožené lodičky na opätku.

Určite by sme mali vyhodiť kabelky po babičke alebo príliš vintage doplnky, ktoré sa skôr hodia mladým kočkám, ktoré to vedia zladiť. Na nich to vyzerá ináč, ako na ženách v strednom veku,“ upozorňuje Sabolová.

Fotogaléria
Nezabúdajte na doplnky, ktoré krásne dotvoria celok Zdroj: Instagram

Svoj outfit môžete bez problémov doladiť výraznými okuliarmi, originálnym šperkom či šatkou. Aj dioptrické okuliare môžu byť výrazné a nie nudné. Aj to môže pridávať vek, pretože to je dominanta tváre. Pomôže zmena rámu.

Účes ala bohyňa

Ku mladistvému výzoru vám jednoznačne vie pomôcť aj účes. Vlasy sú korunou krásy a sú veľmi dominantné v celkovom výzore.

Ženy by sa mali vyhýbať príliš krátkym strihom, ktoré pristanú len málo typom žien. Mali by sme si nájsť pohodlný typ účesu, či už po ramená, tesne pod ramená a nemusíme sa báť ani dlhých vlasov, ale treba sa o nich starať, strihať a farbiť. Nezdravé, zle nafarbené a neupravené vlasy pokazia celkový dojem,“ hovorí stylistka.

Fotogaléria
Dbajte aj na svoju korunu krásy Zdroj: Instagram

Nie len strih, ale aj farba vlasov sú dôležité. Na veku pridávajú príliš tmavé tóny vlasov. Trendy sú skôr rôzne prelivy, ombre a balayaz.

Brunetky by mali voliť skôr svetlejší odtieň hnedej a prežiariť sa. Príliš blond odtiene už tiež nie sú vhodné a odporúčam skôr medové odtiene a trošku prirodzenejšie blond, aby to nebilo do očí. Červené vlasy a mahagónové odtiene už nie sú trendy. Ale ženy sa nemusí báť teplejších odtieňov hnedých farieb s nádychom do červena,“ odporúča.

Celková vizáž

Ženy by mali investovať nie len čas, ale aj peniaze do celkovej vizáže. Pravidelná starostlivosť o pleť je v každom veku nevyhnutná.

„Mali by sme si nájsť denný krém, očné sérum a nočný krém, to je základ. Okrem toho by si každá žena ráno mala nájsť 15 minút na to, aby si zjednotila pleť, nalíčila riasy, upravila obočie, domaľovala líčka a dala rúž alebo lesk na pery.

Fotogaléria
Starajte aj o svoju pokožku a nezabúdajte na jemný mejkap Zdroj: Instagram: iversanns, moma

Tvár bude celý deň vyzerať sviežo a príjemne. Výhovorky typu, že si nevie nájsť ráno čas a namaľovať sa je neprijateľná. Keď je žena upravená, tak má celý deň zo seba dobrý pocit a vyžaruje to aj do okolia,“ uzavrela stylistka a imidžová poradkyňa Michaela Sabolová.

Ako si starať o vlasy a aké strihy letia práve teraz, prezrádza známy kaderník:

Čítajte viac o téme:
Všetky témy
Môže Vás zaujímať