Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mikulec v Národnej rade šokoval. S týmto sa mu mal zveriť mŕtvy generál Lučanský
Zdielať na

Mikulec v Národnej rade šokoval. S týmto sa mu mal zveriť mŕtvy generál Lučanský

BRATISLAVA / Odvolávanie Romana Mikulca prinieslo ďalší zaujímavý zvrat. Minister vnútra, ktorý čelí útokom opozície prišiel s informáciou z rozhovoru s mŕtvym generálom Milanom Lučanským. Čo mu bývalý prezident policajného zboru povedal?

V rokovacej sále na hradnom kopci by sa dnes napätie dalo krájať. Po ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej čelí odvolávaniu opozičného Smeru-SD aj minister vnútra. Okrem uniknutej správy SIS, ktorá má podľa Roberta Fica poukazovať na manipulovanie s vyšetrovaním najväčších káuz, prišla na pretras aj samovržada generála a bývalého prezidenta policajného zboru Milana Lučanského. 

Samovraždu si opozícia dlhodobo hodnotí ako vraždu, čo v istý moment odmietol ďalej počúvať práve odvolávaný minister vnútra.  V rozprave spomenul ich spoločný rozhovor, ktorý mal trvať až hodinu. Mikulec zároveň zdôraznil, že odchádzajúci Lučanský dostal aj medajlu. Keď Lučanský odchádzal zo funkcie neodpustil si jednu poznámku. „Buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja,“ mal povedať Lučanský aktuálnemu ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi.  

Súvisiace články

Najčítanejšie