dreamstime
StoryEditor

Chudnutie vám nepomôže! Ako sa KONEČNE zbaviť celulitídy natrvalo?

20.06.2021, 20:00
Životný štýl
Prekliatie žien. Pomarančová koža, nepekné jamky, mäkká, hrboľatá. Aj to sú prívlastky, ktoré sa týkajú večného problému - celulitídy.

Čím je celulitída spôsobená?


Podľa dermatológa Dr. Howarda Murada, ktorý liečil i známe osobnosti ako modelku Kate Moss či speváčku Jennifer Lopez, mnohé ženy vlastne ani nevedia, čo je to celulitída, ako píše dailyrecord.co.uk. „Celulitída nie je v skutočnosti problém tuku, ale týka sa kože. Nemá nič spoločné s tým, koľko vážite alebo koľko kilogramov stratíte,“ upozornil odborník. Problém je údajne v tom, že nežnejšie pohlavie tomuto problému celkom nechápe, takže ani nemôže vedieť, ako ju účinne liečiť. Môže vynaložiť veľké úsilie na stratu hmotnosti, odbúravanie tukov a ošetrenie pokožky rôznymi kozmetickými prípravkami, ktoré sľubujú úbytok centimetrov. V konečnom dôsledku to však všetko môže byť na nič.

Nadobro by sme sa mali rozlúčiť s rôznymi krémami, ktoré sú vraj proti celulitíde. Doktor upozorňuje, že spôsobujú opuch, čím vlastne menia vzhľad kože. Dokonca odmieta aj liposukciu, ktorá môže vzhľad celulitídy len zhoršiť. Odstraňuje hlboké vrstvy tuku priamo pod kožou.

Dr. Murad tvrdí, že celulitída je v skutočnosti spôsobená svalovou atrofiou. K nej dôjde vtedy, keď vrstva svalov zoslabne a oddelí sa od pokožky, takže tukové usadeniny sú vidieť. Ako však rozvrátiť svalovú atrofiu? Dôležité je pravidelné cvičenie a strava.

Ako s ňou bojujú známe osobnosti?


Podľa doktora Murrada by sme sa mali zamerať na to, čo konzumujeme. Existujú totiž potraviny, ktoré vás môžu zbaviť nepekných jamiek na stehnách.

"Potraviny bohaté na živiny, ako je lecitín, esenciálne mastné kyseliny, aminokyseliny a antioxidanty znižujú bunkový zápal, vyplavia nadbytočné tekutiny, a čo je najdôležitejšie, zvyšujú krvný obeh, čím bránia bunkám pred ich migráciou na povrchu, čo vyzerá, ako by ste mali na pokožke tvaroh," prezradil špecialista. Toto je kľúč k hladkým stehnám - posilniť pokožku prostredníctvom potravín, ktoré jeme. Znie to jednoducho, nie?

Vedia o tom aj modelka Claudia Schiffer, herečka Cameron Diaz a spomínaná Kate Moss. Dali na rady Dr. Howarda Murana a teraz sa pýšia krásnou pokožkou i na problémových partiách, ktoré s hrdosťou vystavujú na obdiv svojmu okoliu.

Článok pokračuje na ďalšej

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:42