Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šťastie v nešťastí: Na detskú trampolínu padol strom. Žiadne dieťa sa nezranilo
Zdielať na

Šťastie v nešťastí: Na detskú trampolínu padol strom. Žiadne dieťa sa nezranilo

BRATISLAVA / V sobotu večer, 19. júna, na Železnej Studienke v Bratislave spadol na detskú trampolínu strom. Šťastím bolo, že v tom čase sa deti práve striedali. Polícia eviduje prípad ako "udalosť".

Strom spadol spoza potoka, preťal železnú obruč, o ktorú bola pripevnená sieť trampolíny a dopadol priamo do jej stredu. Podľa predsedu občianskeho združenia, ktoré má areál mlynu v nájme a prevádzkuje stánky ako aj detskú atrakciu, v tom čase z trampolíny odchádzalo 6 detí, aby sa prestriedali s ďalšími.

"V danom momente sa na trampolíne nikto nenachádzal, resp. nikto neutrpel žiadne zranenie. Strom bol dnes z trampolíny odstránený," reagoval v stanovisku predseda OZ Klepáč, Tomáš Kratochvíla. "To je taký varovný prst asi, keby náhodou tam boli deti, tak neviem čo by sa stalo, minimálne by mali psychickú traumu asi," zhodnotil situáciu pravidelný návštevník z Bratislavy. 

Po spadnutom strome zostal len spílený peň a zlomené drevené zábradlie. Trampolína je opäť funkčná a deti z nej majú obrovskú radosť. Deň predtým, v sobotu, však bolo obrovským šťastím, že spadnutý strom nikoho nezranil. Pani Martina je dlhodobou návštevníčkou areálu, prišli s ďalšími deťmi oslavovať narodeniny. "Tešila som sa aj na kamarátov aj na tie trampošky, síce sme mohli byť len hodinu," povedala oslávenkyňa. "Veľmi ma prekvapilo, že spadol ten strom a vnímam to z hľadiska bezpečnosti veľmi nepriaznivo," okomentovala incident návštevníčka areálu, pani Martina. "Je nám ľúto, že došlo k tejto nepríjemnej udalosti navyše vo chvíli keď sa na mieste nachádzali deti," uviedla hovorkyňa magistrátu Bratislavy, Katarína Rajčanová. Väčšinový areál Železnej studienky vlastí magistrát hlavného mesta, areál Mlynu je súkromný. Za stav stromov však zodpovedajú Mestské lesy Bratislava.  Magistrát tvrdí, že ich pracovníci stav stromov pravidelne kontrolujú nielen v areáli Železnej studienky, no i na celom území mestských lesov a najmä v okolí hustej siete turistických chodníkov. "Naposledy zasahovali vo štvrtok pri lanovke, predtým odstraňovali suchý strom napríklad pri sanatóriu. Pripravujú odstránenie stromu na Partizánskej lúke. Posledný zásah na mieste Klepáč sa uskutočnil v marci a miesto opätovne preverujeme a zaistíme všetky potrebné kroky pre udržanie bezpečnosti," informovala hovorkyňa Katarína Rajčanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy