Pred troma rokmi zvíťazila v pretekoch iba v balerínkach a porazila prakticky bez tréningu zdatnejšie súperky. Annamária Horváthová už dnes behá v bežeckých topánkach a trénuje, ale stále dosahuje skvelé výsledky.

Annamária Horváthová vyhrala

Dnes Annamária Horváthová štartovala na Majstrovstvá Slovenska dorastencov a dorasteniek v Košiciach. V behu na 1500 m dorasteniek zvíťazila.

“Bolo to 19. júna 2018, keď sa začal písať balerínskový príbeh. CVrČkovi sa vtedy podarilo nájsť sponzora, ktorý tomuto nadanému dievčatku zakúpil prvé bežecké topánky a CVrČek jej zabezpečil aj trénera, vychovávateľa z CVČ.  Dnes, 20. júna 2021, Annamária súťažila na Majstrovstvá SR dorastencov a dorasteniek v Košiciach. V behu na 1500 m dorasteniek zvíťazila! Srdečne jej blahoželáme a tešíme sa spolu s ňou!,” napísali na stránke Centra voľného času CVrČek.

Annamária a jej balerínkový príbeh

Príbeh Annamárie Horváthovej, ktorá pochádza z chudobnej mnohodetnej rodiny a býva vo viacgeneračnom murovanom dome, oslovil celé Slovensko. Pre mnohých sa stal symbolom.

„Veľmi rada chodí do školy, je snaživá, skromná a zodpovedná. Rada spieva, tancuje, športuje, ale najviac obľubuje beh. Počas minulého školského roka nevymeškala bez ospravedlnenia ani deň povinnej školskej dochádzky,“ chválila ju vtedy Mária Tóthová, riaditeľka Centra voľného času CVrČek v Moldave nad Bodvou, ktorá jej príbeh zverejnila.

V jej rodisku Annumáriu navštívil aj bývalý prezident Andrej Kiska.