Presunúť na hlavný obsah

Dráma Májový december: Julianne Moore a Natalie Portman ako celebrita a jej prenasledovateľka

Lifestyle

Dve skvelé herečky vo filme Todda Haynesa, Májový december, v ktorom sa cez vzájomné spoznávanie a trpezlivosť stierajú rozdiely medzi ženami, ktoré boli na pohľad odlišné. Scény filmu sú vraj veľmi intenzívne, až psychosexuálne.

Filmová dráma so skvelými herečkami 

Filmová dráma, na ktorej sa aktuálne stále ešte pracuje, je v réžii amerického režiséra Todda Haynea a má byť verejnosti predstavená v decembri v svetoznámom filmovom meste Cannes. Tento istý režisér stojí aj za skvelým filmom, ďalšou drámou, Carol s Cate Blanchett a Rooney Mara, ktorá vypovedá o veľmi intímnom vzťahu medzi hlavnými hrdinkami.

Niečím podobným je aj jeho nový film s hlavnými hrdinkami, ktoré hrajú skvelé herečky Julianne Moore a Natalie Portman. Pre herečku Moore to nie je prvá spolupráca s režisérom Haynesom. Zahrala si totiž aj v jeho predchádzajúcich filmoch Safe a Far From Heaven. Portman zase dokonca spolu s ďalšími ľuďmi stojí aj za produkciou samotného filmu. 

Mohlo by vás zaujímať: Filmový tip: Saving Face, ľúbostný príbeh dvoch Aziatiek je vraj jedna z najlepších romantických komédií vôbec

Príbeh je akýmsi druhom ženskej psychodrámy 

Oficiálna synopsa príbehu podľa indiewire.com naznačuje, že film by mal byť akýmsi druhom ženskej psychodrámy podobne ako v prípade filmu Carol. „Dvadsať rokov po ich neslávne známom vzťahu, ktorý bol rozvláčený po všetkých novinách, sa pripravujú Gracie Atherton-Yu a jej manžel Joe (o dvadsaťtri rokov mladší) na slávnosť ukončenia strednej školy ich dvojičiek. Tam k nim prichádza hollywoodska herečka Elizabeth Berry, aby lepšie pochopila Gracie, ktorú má hrať vo filme o nej. Pod tlakom vonkajších okolností sa začne obraz o ich rodine rozpadať a ukazuje sa iný. Joe, ktorý nikdy nespracoval to, čo sa stalo v jeho mladosti, je v 36-tich rokoch konfrontovaný s realitou rodiča, ktorého deti opustili domov a on sa cíti sám, hoci po boku manželky."

Čítajte tiež: Milostný trojuholník, v ktorom si zahrá hlavnú úlohu Harry Styles: V novom filme na Amazone by ste ho nespoznali

Dve ženy, ktoré sa študujú a zisťujú, že nie sú až také rozdielne

Moore si zahrá Grace Atherton-Yu, ktorá žije na pohľad oslňujúci život pod dozorom bulváru s oveľa mladším manželom Joeom. Ich vzťah je už aj tak dosť napätý a začne sa negatívne stupňovať potom, čo ich dvojičky odídu študovať na strednú školu. Ich život, ale najmä samotnú Gracie začne študovať herečka Elizabeth, ktorú ich svet celkom pohltí: „Keď sa Elizabeth a Gracie navzájom študujú, podobnosti a rozdiely medzi týmito dvoma ženami sa začínajú prehlbovať, až  postupne splynú.“ Táto časť oficiálnej synopsy príbehu nového filmu zase nápadne pripomína iný film, oscarovú Čiernu labuť, v ktorej si hlavnú postavu zahrala práve Portman. 

Film je sledom psychosexuálne nabitých scén medzi hlavnými hrdinkami 

Podľa režiséra Haynesa je jeho film Májový december „skúmaním pravdy, rozprávaním príbehov a ťažkostí (alebo nemožnosti) úplného porozumenia inej osobe“. Tiež dodáva, že postavy v príbehu sa vyznačujú trpezlivosťou a jemnosťou, cez ktoré sa navzájom študujú. Výsledkom toho sú scény vraj tak intenzívne, že film je sledom akýchsi psychosexuálne nabitých sérií stretnutí medzi hlavnými hrdinkami, počas ktorých stierajú svoje identity.

Neprehliadnite: Dráma Jarný kvet o živote samotnej režisérky: Čo sa stane, keď sa dospievajúca tínedžerka zamiluje do staršieho muža

Už teraz sa tešíme na tento príbeh so skvelým hereckým obsadením a rozhodne si ho nenecháme ujsť. A čo vy?