Detské leto má byť plné zážitkov. Týmto určite zabodujete

Tohtoročné leto bude trochu iné, nič sa ale nemení na tom, že prázdniny budú. Inšpirujte sa zaujímavými i zdravými tipmi, ako ich môžu stráviť deti.

20.06.2021 08:00
deti, bicykel, cyklistika, bicykle, prilby,... Foto:
Rozhýbať telo a získať kondíciu a energiu môžete spoločne na turistických trasách i náučných chodníkoch. Ilustračné foto.
debata

K populárnym patria jazykové tábory. "Deti sa zábavnou formou učia cudzí jazyk, rozvíjajú svoj potenciál a zároveň majú plno zážitkov a zábavy,“ hovorí študijná poradkyňa pre deti a dospelých Johana Hermannová z jazykovej školy Berlitz.

„Výučba môže byť interaktívna, spojená napríklad s parkúrom, jogou, kurzom prežitia v prírode či prednáškami o ekológii. Jazykový tábor si vedia užiť aj tínedžeri, a vôbec im neprekáža, že sa cez prázdniny aj učia.“

Tipy pre deti i rodiny

V prírode

Rozhýbať telo a získať kondíciu a energiu môžete spoločne na turistických trasách i náučných chodníkoch. Na Slovensku je veľa príťažlivých oblastí, ktoré stoja za výlet. Vyberať môžete podľa fyzickej náročnosti, ale aj tematicky. Na náučných stanovištiach sa dieťa môže dozvedieť množstvo zaujímavostí o danom mieste, lokálnej faune, flóre či histórii.

So zvieratkami

Plno zážitkov i poznatkov deti vychutnajú v zoologických záhradách, populárne sú zoologické minizáhrady, v ktorých si deti môžu mnohé druhy zvierat aj pohladiť a nakŕmiť.

V tábore

Okrem klasických letných táborov sú populárne aj denné, často ich organizujú centrá voľného času, zvyčajne fungujú ako školské kluby a k ich výhodám patrí napríklad i cena. Bývajú zamerané na rôzne športové, pohybové a umelecké aktivity, napríklad futbal, bicyklovanie, plávanie, tanec či maľovanie alebo modelovanie.

Pre celú rodinu:

Vymyslite si prázdninovú výzvu pre celú rodinu a vytypujte si zaujímavé miesta – jazerá, rozhľadne, historické mestá, hrady, zámky a iné. Ak máte menšie deti, môžete si s nimi založiť zápisník, do ktorého si výzvy zapíšete a po ich zdolaní priložíte kresby, fotografie či zápisky. Ak si dáte k tomu vyrobiť trebárs rovnaké tričká, deti na toto leto nezabudnú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #deti #leto 2021