Dovolenkuj ako celebrita

2021-06-20 12:01:00 |   |    | 

Po jednoročnej pauze od cestovania všetci túžime po poriadnej dovolenke. Či už sa chceme ísť odreagovať od stresu predchádzajúcich náročných mesiacov, alebo si podporiť imunitu či preliečiť pľúca, lepší recept ako more a slnko Vám nepredpíše nikto.



 

Kam sa teda vybrať? Jednoznačne na Sardíniu. Táto talianska perla Stredomoria je naším tipom pre skvelú dovolenku tohtoročného leta. V rámci Talianska má čiastočne autonómne postavenie aj z hľadiska podmienok pre vstup - aktuálne postačuje antigénové pretestovanie v prípade, že nemáte potvrdenie o kompletnom preočkovaní.

Výhodou je aj krátky let, ktorý trvá z Bratislavy len dve hodiny. A uznajte, pre tak krásne fotky na sociálne siete by nejeden z nás vydržal letieť určite aj dlhšie.

Sardíniu milujú aj najznámejšie hviezdy Hollywoodu. Vlastnia vily na Smaragdovom pobreží a minimálne raz za každý pobyt na ostrove zavítajú do mestečka Porto Cervo, ktoré leží len 30 minút jazdy od Olbie a ponúka návštevníkom  jedinečnú kulisu prístavu súkromných jácht, obklopenú najluxusnejšími obchodmi a reštauráciami, kde môžete pri troche šťastia pokojne popíjať kávu v blízkosti známej celebrity. To všetko zasadené do jedinečnej scenérie stredomorského raja, ktorý si nenechali ujsť také mená, ako George Clooney, Rihanna, Elton John či Barack Obama.

Ak preferujete prírodné scenérie, vychutnáte si ich priamo na jednej z mnohých  a zároveň jedinečných pláží Sardínie, ktoré nájdete v zálive Orosei, pod hotelovým rezortom Palmasera Village. Len si to predstavte, pár krokov z izby okolo baru pri bazéne, kde si zoberiete obľúbený drink a potom skok do najtyrkysovejšieho mora, aké si viete predstaviť. Alternatívou s neodolateľne nádhernou piesočnatou plážou je hotel Marmorata Village, odkiaľ dovidíte až na Korziku.

A ak zatúžite po poznávaní krás Sardínie, využite blízkosť ostrova La Maddalena v rovnomennom národnom parku so siedmimi ostrovmi. Súostrovie je ideálne na plávanie, plachtenie a dlhé prechádzky. Na konci dňa stráveného v nedotknutej prírode sa vrátite do živého a sofistikovaného mesta, v ktorom bzučia bary, obchody a reštaurácie. Pretože sa všetok ruch sústreďuje v meste, samotný ostrov má mnoho tichých zákutí, ktoré stoja za preskúmanie.

Sardínia patrí medzi najobľúbenejšie a vďaka obmedzenej hotelovej kapacite aj najexkluzívnejšie destinácie Stredomoria. A teraz, keď sa dostala do ponúk cestovných kancelárií, sa stala dostupnou aj s all inclusive službami a priamym leteckým spojením zo Slovenska.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TIP travel
Zdroj: Advertoriál

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa