Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.06.2021 01:55

Tatranské kultúrne leto odštartujú viaceré podujatia


Ilustračný výrez plagátu


Vysoké Tatry po pauze v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 opäť vítajú turistov a návštevníkov. Od piatka do nedele (20. 6.) sa tam uskutoční kultúrny program pri príležitosti otvorenia Tatranského kultúrneho leta.


Podľa vedúceho oddelenia kultúry a športu mesta Vysoké Tatry Jána Bendíka v rámci programu sú pre všetkých návštevníkov pripravené osvedčené klasiky aj zaujímavé novinky.       

Otvorenie sezóny odštartovala v piatok podvečer vernisáž výstavy s názvom 100 rokov organizovaného horolezectva, ktorú pripravil Ivan Urbanovič pri príležitosti dvoch významných medzníkov – 100. výročia založenia Tatranského horolezeckého a alpinistického krúžku - JAMES a 50. výročia prvej úspešnej expedície tatranských horolezcov na Nanga Parbat – prvú slovenskú osemtisícovku.

Sobotný otvárací koncert priláka divákov do centra Starého Smokovca. Práve miesto konania bude jednou z noviniek tohtoročného Tatranského kultúrneho leta. Smokovecké dianie sa presunie do exteriéru, kde bude pre účinkujúcich počas celého leta zabezpečené zastrešené pódium s novým ozvučením. V sobotu o 18.00 h odohrá prvý tohtoročný koncert v Tatrách košická kapela Peter Bič Project.       

Nedeľa bude patriť významným osobnostiam Vysokých Tatier, ktoré za nevšedný prínos pre mesto získajú výročné ceny. Jubilejný 15. ročník Tatranského galavečera sa uskutoční o 19.00 h v jednom z hotelov. Tento rok bude galavečer doplnený o odovzdávanie prestížnych cien pre osobnosti Prešovského kraja.       

"Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska pri príležitosti Tatranského galavečera odovzdá ceny Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za rok 2020 štyrom oceneným. Ceny bude odovzdávať predseda PSK Milan Majerský a predseda predstavenstva KOCR Michal Sýkora. Hudobným hosťom večera bude populárna formácia La Gioia," prezradil Bendík.       

Organizátori Tatranského kultúrneho leta si podľa jeho slov pre návštevníkov Vysokých Tatier pripravili desiatky kvalitných programov – predstavenia, letné kiná a multižánrové koncerty.       Počas víkendu vyjdú na trať Tatranských elektrických železníc historické súpravy Trojča a Kométa, ktoré ozvláštnia Vysoké Tatry, vdýchnu kúsok histórie. Premávať budú medzi Popradom, Starým Smokovcom, Štrbským Plesom a Tatranskou Lomnicou.       

Hlavným organizátorom podujatí je Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry (OOCR RVT) v spolupráci s mestom Vysoké Tatry s finančným príspevkom Ministerstva dopravy a výstavby SR.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Zámok otvorili už pred letnou sezónou
V tomto roku sa zámok v Smoleniciach pri Trnave otvára pre návštevníkov o čosi skôr ako zvyčajne. Už pred hlavnou turistickou sezónou ho možno navštíviť aj počas májových a júnových nedieľ.
viac
07.06.2016
Otvorenie letnej turistickej sezóny bude trvať desať dní
Letná turistická sezóna sa pomaly začína už aj vo Vysokých Tatrách. Séria podujatí pri tejto príležitosti odštartuje symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa v piatok 10. júna a vyvrcholí športovou akciou Tatry Running Tour počas troch dní 17. – 19. júna.
viac
23.06.2017
Čachtický hrad otvára letnú sezónu
Otvorenie letnej sezóny na Čachtickom hrade si užijete už tento víkend (24. 6.) a to vo dne i v noci!
viac
19.06.2020
Od júla sa opäť otvoria brány Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea
Mimoriadna situácia prvej polovice tohto roka poznačila aj turistický ruch vo Fiľakove. Turistická sezóna na hrade, ktorý je najnavštevovanejšou atrakciou mesta, sa obvykle zahajuje v polovici marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %