Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.06.2021 12:05

Liptovský Hrádok: Fontánka je opäť v jazierku


Snímka zdroj: liptovskyhradok.sk


Súčasťou jazierka pri hrade a kaštieli v Liptovskom Hrádku je opäť aj fontánka. V piatok 18. júna 2021 ju nainštalovali pracovníci Odboru technických služieb Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.


Symbolicky uvedená do prevádzky bola počas Dní mesta a 15. Hornoliptovského jarmoku 5. septembra 2019. Odvtedy je častým cieľom objektívov fotoaparátov obyvateľov i návštevníkov mesta. Zvlášť, keď sa zotmie, pretože večer a v noci mení farby.

Fontánka má v jazierku nielen estetický, ale aj praktický význam: keďže jazierko je statické, okysličuje vodu. V minulosti už po pár dňoch boli vidieť, že v jej okolí bolo menej rias. Má tiež prispieť k tomu, aby v tejto veľmi navštevovanej časti mesta mala čo najlepšie podmienky aj fauna a flóra.

Autor: (MsÚ Liptovký Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2017
Predstavitelia ZMO Liptova bojujú za modernizáciu železnice
Iniciatívu za začatie realizácie projektu modernizácie železničnej trate Paludza – Liptovský Hrádok začalo vyvíjať aj Združenie miest a obcí Liptova. Primátori a starostovia jednomyseľne odmietajú zaradenie tohto úseku do náhradných projektov, teda pozastavenie modernizácie trate v dotknutom úseku.
viac
12.10.2018
Inštaláciou modernejších kamier chce radnica zvýšiť bezpečnosť
Zvýšenie bezpečnosti a ochranu verejného majetku na viacerých uliciach v Liptovskom Mikuláši chce radnica zabezpečiť novými modernejšími kamerami. Na projekt prevencie kriminality na rok 2018 získalo mesto v uplynulom období dotáciu vo výške 25.000 eur.
viac
19.03.2019
Mesto bude prevádzkovať verejné toalety
Na prízemí budovy Mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadia verejné toalety. Prevádzkovateľom bude mesto.
viac
27.09.2019
V Liptovskom Hrádku otvorili športové komunitné centrum
Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) otvoril 12. septembra v areáli Základnej školy Hradná v Liptovskom Hrádku prvé Športové komunitné centrum na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %