Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.06.2021 09:00

Na vaše otázky odpovedá organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI-PAK


Radíme s odpadmi


Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.


Kam patria kalendáre spojené hrebeňovou väzbou?

V malom množstve ich môžete vytriediť do modrého kontajnera na papier. Ak je možné hrebeňovú väzbu od papierovej časti jednoducho oddeliť, vždy je lepšie to urobiť. To isté platí aj pre papier s kancelárskymi sponkami.

Kam patrí použitý rastlinný kuchynský olej (z vyprážania)?

Použitý kuchynský olej je potrebné očistiť od zvyškov ostatných potravín a ostatných tekutín, potom ho zliať do čistej PET fľaše alebo originálneho obalu od oleja. Obec je podľa zákona o odpadoch povinná zabezpečiť zber jedlých olejov a tukov z domácností. Každá obec určuje spôsob nakladania s jedlými olejmi a tukmi vlastným všeobecným záväzným nariadením, ktoré sú na webovej stránke, alebo priamo na obecnom úrade na oddelení životného prostredia. V obciach, ktoré majú zriadený zberný dvor, je možné jedlý olej odovzdať pracovníkom zberného dvora. Ak priamo v obci zberný dvor nie je, niektoré zabezpečujú zber použitého oleja počas presne určených dní v roku, v iných je zas možné odovzdať použitý olej pracovníkom miestneho úradu. Ďalšou možnosťou je odovzdať použitý olej na vybraných čerpacích staniciach spoločnosti Slovnaft. V súčasnosti je možné odovzdať ho na 212 čerpacích staniciach v 118 obciach a mestách na Slovensku. Rovnako aj niektoré obchodné reťazce umožňujú zber použitého jedlého oleja pri svojich prevádzkach.

Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.

Autor: (ENVI-PAK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Na čo by si v súčasnosti mali dať obce pozor pri uzatváraní zmlúv s OZV?
Do konca roka majú obce a mestá možnosť uzatvoriť zmluvy s organizáciami zodpovednosti výrobcov (OZV). Ide o tie obce, ktoré buď o ukončenie zmlúv s predchádzajúcimi OZV požiadali do konca septembra 2017 alebo ktorým, naopak, OZV vypovedali zmluvy.
viac
29.05.2021
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI-PAK odpovedá na vaše otázky
Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, píšte na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
12.06.2021
Na vaše otázky odpovedá ENVI-PAK - organizácia zodpovednosti výrobcov
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
04.12.2021
Ovplyvní zavedenie zálohového systému infraštruktúru zberných nádob v obciach?
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %