G2 vyradili Complexity z turnaja BLAST Premier Spring Final

BLAST Premier Spring Final: G2 si poradili s Complexity

Complexity na jarnom turnaji BLAST končia.

V druhom semifinále nižšieho pavúka sme mali možnosť sledovať zaujímavý duel dvoch podobne hrajúcich tímov.

G2 Esports 2:1 Complexity (Vertigo 11:16, Nuke 16:9, Mirage 16:11)

Prvú mapu si vyberali Complexity a ako sme očakávali, rozhodli sa pre jednu zo slabín ich súpera – Vertigo. Zápas začal vyrovnane, keď si oba tímy uchmatli niekoľko kôl v rade a stav bol pri zmene strán tesný 9:6 pre hráčov americkej organizácie.

V ofenzíve začali Complexity veľmi úspešne a G2 trvalo až päť kôl, kým našli recept na úspešné zastavenie súpera. V tom momente bol však už stav 14:6 a hráči okolo kapitána Benjamina „blameF” Bremera si prvú mapu ustrážili a ujali sa vedenia v sérii 1:0.

Dôležité kolo v prvej polovici Vertiga zariadil pre svoj tím Justin „jks” Savage:

Po zabanovaní Inferna sme ako druhú mapu očakávali Dust2, prípadne Nuke. G2 sa rozhodli pre druhú možnosť, s ktorou však ich súper má dostatok skúseností a pozitívnu zápasovú bilanciu.

Črtala sa tu teda reálna možnosť nečakaného vyradenia G2. Tí začínali za náročnejšiu T stranu, no na stave pri zmene strán sa to neodzrkadlilo.

Complexity síce začali sľubne a dokonca viedli 5:1, no v momente, keď sa G2 dostali k plnej výbave, začali mať vážne problémy. G2 nakoniec prvú stranu vyhrali v pomere 8:7 a pripravili si tým výbornú východiskovú pozíciu.

CT stranu začali v podobnom duchu, Complexity sa síce viackrát dostali na bombovisko, no hráči G2 vyhrali dôležité clutche a mapu nakoniec celkom pohodlne uzavreli so skóre 16:9.

François „AmaNEk” Delaunay ukončil mapu s 30 elimináciami a predviedol aj takýto neuveriteľný clutch so scoutom v situácii 1v3:

Rozhodujúca mapa bola Mirage, s ktorou sa oba tímy stretávajú pravidelne. Complexity, podobne ako na Nuke, začali za CT stranu veľmi dobre a dostali sa do vedenia 8:1.

Opäť ich však akoby rozhodila jedna prehratá situácia, ktorá ich stála stratu kola. G2 sa šance okamžite chopili a stav do zmeny strán zredukovali na 9:6 vo svoj neprospech.

Prvé kolo po zmene strán vyhrali Complexity, no následne sme od nich toho už veľa nevideli. Síce sa často dokázali dostať k položeniu bomby, protivník si s nimi vždy vedel poradiť.

G2 podobnú stratu koncentrácie za CT stranu nedopustili a súpera nakoniec zdolali pomerom 16:11. Complexity na turnaji skončili na delenom piatom mieste, G2 sa vo finále nižšieho pavúka stretnú s NIP.

Po tejto prehratej situácii 2v1 sa Complexity dostali do kŕča a prehrali sedem kôl v rade: