INEOS Grenadiers na Tour de France 2021 v plnej zboji

Tour de France 2021
INEOS - Grenadiers

zdroj: https://twitter.com/INEOSGrenadiers/status/1405080929358553090/photo/1

Okrem národných šampionátov je aktuálna aj téma, kto na nadchádzajúcu Tour pôjde a kto nie. Tím Bora – hansgrohe svoju osmičku už oznámila bez Pascala Ackermann, ktorý je nesmierne frustrovaný a sklamaný. Dnes sme sa však dozvedeli zostavu tímu INEOS – Grenadiers, ktorý by sa so svojimi cyklistami spätne rád vrátil na víťaznú vlnu. Jasného lídra však nešpecifikovali.

INEOS – Grenadiers Tour de France 2021:

  • Geraint Thomas
  • Richard Carapaz
  • Richie Porte
  • Tao Geoghegan Hart
  • Luke Rowe
  • Dylan van Baarle
  • Jonathan Castroviejo
  • Michał Kwiatkowski

Z menoslovu tímu INEOS – Grenadiers priam až sála sila, vytrvalosť a nezdolnosť. Veď netreba zabúdať, že napríklad Richard Carapaz už vo svojej kariére dokázal vyhrať talianske Giro, podobne ako Tao Geoghegan Hart. Richie Porte sa zas minulý rok umiestnil na celkovo treťom mieste starej dámy, ktorú pre zmenu v roku 2018 vyhral Thomas Geraint.

Čo však nateraz ostáva nezodpovedanou otázkou, je pozícia lídra. Tú by si zaslúžila najmä prvá trojica vymenovaných. Avšak, ako to býva v cyklistike a celkovo v športe, papierové predpoklady nemusia korešpondovať s realitou a predvedeným výkonom. Najviac by však trať mala sedieť rodákovi z Walesu – Thomasovi Geraintovi.

Do zostavy sa nezmestil Rohan Dennis a taktiež, ako sa očakávalo, ani víťaz tohtoročného Gira Egan Bernal.

Geraint Thomas:

„Mal som celkom dobrý rok doposiaľ a som stále lepší a lepší. Cítim sa dobre a teším sa na dobrú Tour spolu s tímom.

Obrázok
https://twitter.com/TelegraphSport/status/1405904558430298118/photo/1

Dave Brailsford (manažér tímu):

“Máme dostatok možností a kariet, s ktorými môžeme hrať. Som nesmierne motivovaný na veľkú Tour. Tadej Pogačar (UAD) a Primož Roglič (:tjb:) sú považovaní za veľkých rivalov ale INEOS bude taktiež agresívny v každej jednej etape. Nevyhráme túto Tour len sedením v skupine. Máme tím na to, aby spravil preteky v pretekoch, zobral iniciatívu a každú jednu možnosť.

Avšak, dokým začne Tour de France, spoznáme odpoveď na otázku, kto sa stane držiteľom národného majstrovského trikotu.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár