Polícia v spolupráci s ukrajinskými kolegami odhalila prevádzača
18.6.2021 14:53
akt. 26.06.2021 04:10

Polícia v spolupráci s ukrajinskými kolegami odhalila prevádzača

Uložiť článok
Spolu osem nelegálnych migrantov chcel cez územie Slovenskej republiky previezť 32-ročný Ukrajinec. Vďaka spolupráci s ukrajinskými kolegami sa ho podarilo slovenskej polícii zadržať priamo pri čine.

Prevádzač už čelí obvineniu zo zločinu prevádzačstva. TASR o prípade informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Podľa policajných zistení mal 32-ročný Ukrajinec pomáhať štyrom osobám zo Sýrie a štyrom z Iraku prejsť cez územie Slovenskej republiky. Cudzincov mal naložiť do osobného motorového vozidla medzi katastrami mesta Snina a obce Pčoliné," priblížila s tým, že policajti mobilnej zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance však zasiahli, podozrivé vozidlo zastavili a kontrole podrobili celú posádku.

Ako doplnila, okrem obvinenia Ukrajinca spracoval policajný vyšetrovateľ aj návrh na jeho väzobné stíhanie, ktorý sudca potvrdil. „V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," uzavrela Bárdyová.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.