Úvod Zariadenia TOP 5 elektrických kolobežiek a bicyklov. Porovnali sme aktuálne ceny, dá sa...

TOP 5 elektrických kolobežiek a bicyklov. Porovnali sme aktuálne ceny, dá sa aj ušetriť!

Ak hľadáte rýchly spôsob prepravy, máme pre vás 5 špičkových tipov.

2

Rýchly a časovo nenáročný presun po meste je jedna z dôležitých súčastí nášho života. Dostupné spôsoby prepravy dnes však nemusia vyhovovať každému. Hľadať miesto na parkovanie alebo čakať a tlačiť sa v MHD patrí k tým menej obľúbeným aktivitám každého z nás.

Trendom mestskej mobility sú dnes elektrické kolobežky. Ponúkajú skladný, efektívny a ekologický spôsob prepravy kamkoľvek potrebujete. Elektrické kolobežky a bicykle sa dnes však nepoužívajú len na presun po meste, ale aj na výletoch či na dovolenkách. Pozrite si TOP 5 tipov, ktoré sme pre vás vybrali.

Xiaomi HIMO Z20
Xiaomi HIMO Z20

Kvalita od Xiaomi – HIMO Z20

🛒Cena: 607,16 € | 🎫 Kupón: GKB9TH618 | ✈ Poštovné do SR: Zadarmo

Vlastniť elektrický bicykel má svoje výhody. Jednou z nich je fakt, že jazda na ňom nevyžaduje toľko energie. Bicykle zväčša ponúkajú dojazd v ráde niekoľkých desiatok kilometrov, čo na jazdenie po meste bohato stačí. Okrem toho, nie je nad to prísť napríklad do práce či školy bez toho, aby ste sa spotili.

Pochopiteľne, stále máte možnosť jazdiť aj bez pohonu elektromotorom, čo je síce náročnejšie, no pri niektorých prípadoch nevyhnutné.

Xiaomi HIMO Z20
Xiaomi HIMO Z20

Xiaomi HIMO Z20 patrí medzi najnovšie modely spoločnosti. Na štartovači Indiegogo sa objavil len v lete 2020, teda v čase, keď bol po elektrických dopravných prostriedkoch historicky azda najväčší dopyt.

Na jedno nabitie batérie dokáže HIMO Z20 prejsť približne 80 kilometrov v závislosti od spôsobu jazdy. To je viac než slušný výsledok. Maximálna rýchlosť pri čisto elektrickom pohone predstavuje 25 km/h, čo nie je málo ani veľa. Ak sa však rozhodnete zapojiť aj nohy, rýchlosť môžete zvýšiť. Pomôže vám pri tom 6-stupňová „prehadzovačka“.

Xiaomi HIMO Z20
Xiaomi HIMO Z20

Unikátnou vlastnosťou HIMO Z20 je jednoznačne integrovaná pumpa zakomponovaná do sedadla. Stačí ju vytiahnuť von z tela bicykla a pneumatiky môžete dofúkať kdekoľvek sa nachádzate.

HIMO Z20 si môžete kúpiť za 607,16 € v obchode Geekbuying. Pre zníženie ceny stačí použiť kupón GKB9TH618. Obchodník vám bicykel zašle z poľského skladu, z ktorého balíčky prídu do 2 až 3 pracovných dní.

Bezior M26
Bezior M26

Aj pre ťažších – Bezior M26

🛒 Cena: 828,70 € | 🎫 Kupón: GKB9TH618 | ✈ Poštovné do SR: Zadarmo

Bezior M26 na prvý pohľad vyzerá ako úplne bežný bicykel. V tele však skrýva objemnú 10 Ah batériu poháňajúcu elektromotor schopný bez vašej pomoci dosiahnuť a udržať rýchlosť 30 km/h.

Robustná konštrukcia zaručuje možnosť jazdy aj ťažších pasažierov. Výrobca hovorí o nosnosti až 150 kg, čo by malo stačiť pre väčšinu ľudí. Silný 500 W motor nebude mať problém odviezť vás do práce alebo do školy. Nechýba ani palubný počítač zobrazujúci tie najdôležitejšie informácie, ako stav batérie, počet prejdených kilometrov alebo aktuálny dojazd.

Bezior M26
Bezior M26

Bezior M26 si môžete kúpiť v obchode Geekbuying za 828,70 €. Nezabudnite zadať kupón GKB9TH618Poštovné na Slovensko je samozrejme zadarmo. Pri doručení nebudete platiť žiadne ďalšie poplatky. Obchod vám bicykel totiž zašle z európskeho skladu.

Bezior S2

Extrémna kolobežka – Bezior S2

🛒 Cena: 861,52 € | 🎫 Kupón: NNNANONI16 | ✈ Poštovné do SR: Zadarmo

Kolobežka Bezior S2 ponúka obrovský, až 60 km dojazd a maximálnu rýchlosť, ktorá už prestáva byť bezpečná. Rozbehnete sa na nej až na 65 km/h. Pevná konštrukcia unesie pasažierov do 120 kg. Určená je pre dospelých ľudí, deti by si naozaj mohli ublížiť.

Bezior S2

BEZIOR S2 poháňa 2 400 W motor (2x 1 200 W), ktorý je schopný vyšplhať sa do stúpania 45 stupňov. Kolobežka zvládne aj nerovný, off-road terén, a to vďaka dvom 11-palcovým pneumatikám, ktoré schovávajú aj kotúčové brzdy.

Dopravný prostriedok váži úctyhodných 41,84 kg. Za vyššiu váhu môže hlavne jeho 21 Ah batéria, ktorá vám ponúka obrovský dojazd a dosť šťavy na toľko výkonu. Z 0 % na 100 % sa nabije za 8 až 12 hodín.

Bezior S2

Vpredu aj vzadu sa nachádzajú dva silné svetlomety, ktoré dokážu jazdcovi poskytnúť dostatočný rozhľad pre čo najbezpečnejšiu jazdu. Na rozdiel od bežných kolobežiek je súčasťou konštrukcie aj odpružené sedadlo.

Ak by ste si kolobežku chceli kúpiť, Geekbuying ju predáva za 861,52 €. Pri objednávke zadajte kupón NNNANONI16.

Offroad mu nerobí problém – CMACEWHEEL GT20 Pro

🛒 Cena: 943,57 € | 🎫 Kupón: GKB9TH618 | ✈ Poštovné: Zadarmo

Elektrický bicykel CMACEWHEEL hneď na prvý pohľad evokuje pripravenosť jazdiť nielen po ceste, ale aj po tráve, po lese a po mnohých iných nespevnených povrchoch. Jeho výsadou sú poriadne veľké pneumatiky a elektromotor s výkonom až 750 W. Vďaka nemu vás dokáže „rozbehnúť“ až na 40 km/h.

CMACEWHEEL GT20 Pro

Jeho 10 Ah batéria poskytuje dosť energie na 30 až 40 kilometrov (čisto elektrický pohon) alebo 50 – 60 km dojazd (pri pedálovaní). V jeho výbave sa nachádza držiak na telefón, palubný počítač, prehadzovací systém či LED zadné svetlo pre vyššiu bezpečnosť. Poteší určite aj košík vpredu, kam môžete uložiť svoj nákup alebo čokoľvek iné, čo práve prevážate.

Šikovný bicykel CMACEWHEEL si môžete kúpiť za 943,57 €. Pri nákupe použite zľavový kupón GKB9TH618.

Šialenosť na koniec – OBARTER X5

🛒 Cena: 1 550,74 € | 🎫 Kupón: GKB9TH618 | ✈ Poštovné do SR: Zadarmo

Na koniec sme si nechali absolútnu šialenosť. Už pri pohľade na cenu je jasné, že OBARTER X5 bude niečo špeciálne a aj to tak skutočne je. Vo výbave tohto stroja nájdete dva 2 800 W motory schopné vyvinúť maximálnu rýchlosť 85 km/h. Čítate dobre, 85 km/h na kolobežke.

Obarter X5

V jej konštrukcii sa nachádza gigantická 30 Ah batéria, nechýbajú ani poriadne tučné 13-palcové pneumatiky a odpruženie vpredu a vzadu. Dojazd? 75 kilometrov. Nosnosť? 120 kg. Inými slovami, OBARTER X5 je šialenosť na dvoch kolesách, ktorú len tak často nestretnete.

Obarter X5 zvládne stúpanie až 50 stupňov.

O tom, že nejde len o bežnú kolobežku, ktorú by ste si požičali cez jednu zo služieb, svedčí aj fakt, že ju musíte „naštartovať“ prostredníctvom kľúča a až potom môžete započať jazdu.

Aj napriek tomuto všetkému ide o skladací model, takže ju môžete pokojne prevážať v kufri auta. Pripravte sa však na to, že si poriadne zacvičíte. Kolobežka totiž sama o sebe váži 59 kg.

Ak by ste si ju chceli kúpiť, odporúčame vám pozrieť si video, v ktorom uvidíte, čo všetko dokáže. Predsa len stojí 1 550,74 €. Ak sa pre ňu rozhodnete, nezabudnite použiť kupón GKB9TH618Poštovné na Slovensko je pochopiteľne zadarmo.