Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozbehol gólovú akciu. Černák znova hviezdil v drese Tampy

Erik Černák sa asistenciou podieľal na úspechu hokejistov Tampy Bay Lightning v treťom zápase semifinále play off NHL.

18.06.2021 06:54 , aktualizované: 10:46
Erik Černák Foto: ,
Slovenský obranca v drese Tampy Erik Černák (vpravo).
debata (1)

Obhajcovia Stanleyho pohára zvíťazili na ľade New Yorku Islanders 2:1 a v sérii sa ujali vedenia rovnakým pomerom.

Slovenský obranca odohral takmer 20 minút a prihrávku si pripísal pri úvodnom góle Yanniho Gourdeho v polovici prvej tretiny, okrem toho vyslal aj dve strely na bránku.

Brankár hostí Andrej Vasilevskij chytil 27 striel. Po vyrovnávajúcom zásahu domáceho Cala Clutterbucka rozhodol o víťazstve Tampy dvadsať sekúnd pred koncom druhého dejstva Brayden Point, ktorý skóroval v šiestom stretnutí za sebou.

Slovenský obranca odohral takmer 20 minút a prihrávku si pripísal pri úvodnom góle Yanniho Gourdeho v polovici prvej tretiny, okrem toho vyslal aj dve strely na bránku. Brankár hostí Andrej Vasilevskij chytil 27 striel.

Po vyrovnávajúcom zásahu domáceho Cala Clutterbucka rozhodol o víťazstve Tampy dvadsať sekúnd pred koncom druhého dejstva Brayden Point, ktorý skóroval v šiestom stretnutí za sebou.

Point sa na konci presilovky dobre zorientoval pred bránkou a v páde poslal po ľade puk za chrbát Semiona Varlamova. „Puk sa odrazil tak, že skončil rovno na mojej hokejke. Bol to šťastný gól,“ povedal pre web nhl.com Point.

Černák si pripísal siedmu asistenciu v tohtoročných vyraďovacích bojoch, keď krížnym pasom vysunul Blakea Colemana a po jeho akcii otvoril skóre Gourde. Slovenský obranca bol aj pri inkasovanom góle, keď si v skrumáži nechtiac „upratal“ puk do vlastnej bránky.

Slovenský obranca chcel posunúť puk pod lapačku Vasilevského, ktorý ho však nedokázal zakryť, a po dobiedzaní dôrazného Clutterbucka si Černák korčuľou nešťastne zrazil puk za chrbát vlastného brankára.

V záverečných piatich minútach sa už Černák na ľade neobjavoval, pretože po zblokovaní strely Ryana Pulocka odkorčuľoval na striedačku s bolestivou grimasou. Po hite Matta Martina krátko pred koncom nedohral ani český obranca Jan Rutta.

„Posledné minúty sme dohrávali so štyrmi obrancami, nebolo to jednoduché. Černák aj Rutta majú menšie šrámy, ale nie je to vážne a na ďalší zápas budú v poriadku,“ povedal tréner „bleskov“ Jon Cooper.

semifinále play off NHL – 3. zápas:
New York Islanders – Tampa Bay 1:2 – stav série: 1:2
ČERNÁK za hostí 0+1

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #New York Islanders #Erik Černák