Prejsť na obsah

Mesto otvára od piatku kúpalisko na Rumanovej, Červená hviezda pribudne o týždeň

Úderom poludnia sa v piatok 18. júna začne letná sezóna na obľúbenom kúpalisku Rumanova v Košiciach. Pre všetkých návštevníkov, ktorí sa tam prídu ochladiť počas avizovaných vyše 30-stupňových horúčav v metropole východu, bude v piatok stanovené jednotné zľavnené vstupné vo výške 3,30 eura.

Košice patria podľa aktuálne platného Covid automatu medzi tzv. žlté okresy. Pre všetky kúpaliská v správe mestského podniku TEHO vrátane toho na Rumanovej to znamená, že na nich do 27. júna môže byť maximálne 50 percent z povolenej kapacity návštevníkov. Kúpalisko Rumanova ako aj  sesterská Červená hviezda, ktorá sa otvára v piatok 25. júna, tak zatiaľ môže ponúknuť svoje služby maximálne 600 kúpaniachtivým záujemcom. Počty návštevníkov neustále sleduje turniketový systém, TEHO vie pri zvýšení návštevnosti rýchlo reagovať.

„Ak sa Košice napr. od pondelka 28. júna dostanú medzi tzv. zelené okresy, budeme sa riadiť covid automatom a tam už pre kúpaliská nie sú kapacitné obmedzenia. Čo sa týka preventívnych opatrení proti šíreniu nového koronavírusu, zaviedli sme zvýšenú miery dezinfekcie priestorov, rúk, úpravy vody v bazénoch. Na oboch kúpaliskách budeme každý deň dezinfikovať aj ležadlá. Rovnako ako pred rokom sme museli pristúpiť k dočasnému znefunkčneniu sušičov vlasov. Z hygienických dôvodov sme museli vypnúť aj obľúbené pitné fontánky. Voda však bude pre návštevníkov k dispozícii v bufetoch na oboch kúpaliskách, kde si ju budú môcť kúpiť alebo priniesť z domu,“ informoval riaditeľ pre ekonomiku mestského podniku TEHO Štefan Ferencz. 

Novinky aj aktuálne počty návštevníkov nájdete na weboch kúpalísk

Kúpalisko Rumanova už majú funkčnú svoju webstránku - www.kupaliskorumanova.sk, na ktorej informuje o všetkých novinkách, o využitej kapacite (počte návštevníkov), o teplote vody, počasí, atď. Podobne to bude aj na webstránke „čéhačka“ - www.cervenahviezda.sk, kde bude takisto k dispozícii aj online stream z vybraných kamier, aby návštevník dostal komplexný prehľad o aktuálnej situácii.

Návštevníci budú môcť na oboch weboch kúpalísk využiť aj on-line predaj lístkov. Ušetria si tak nielen čas strávený v rade, ale potešia aj svoju peňaženku. Oproti bežným cenám usporia pri elektronickej kúpe jednorázových lístkov 10 percent, pri rodinnom vstupné sú zľavy až do výšky 15 percent. Po kúpe vstupenky a splnení všetkých hygienických opatrení prejdú dovnútra kúpaliska napr. na základe priloženia čiarového kódu z mobilu k turniketu.

Cena vstupného oproti minulému roku mierne vzrástli a to v priemere o 79 centov na Rumanovej, resp. o 1,08 eura na kúpalisku Červená hviezda. Tam je však v cene vstupného je aj vlastná skrinka v šatni. TEHO do cien čiastočne premietlo rast vstupných nákladov za posledné roky ako sú najmä energie a minimálna mzda. 

Novinkou na "čéhačku" bude vírivka pre siedmich návštevníkov

Návštevníci oboch kúpalísk sa môžu tešiť na osvedčenú ponuku bazénov a ďalších možností na trávenie času v ich areáloch. Novinkou bude vírivka s ohriatou vodou pri detskom bazéne na „čéhačku“. Zmestí sa do nej sedem ľudí.

Na Rumanovej bude po minuloročnej premiére v prevádzke bufet, ktorý bude mať výdajné okienka nielen pre návštevníkov kúpaliska, ale aj pre okoloidúcich ľudí v Mestskom parku.

Prevádzka kúpalísk bude počas letných prázdnin a v júni počas víkendov každý deň medzi 9.00 až 19.00 hod. Počas pracovných dní v júni sa areály oboch kúpalísk otvorí na poludnie. Na kúpalisku Rumanova zostáva aj naďalej vyčlenený čas výlučne pre plavcov počas pracovných dní medzi 7.30 - 8.45 hod. v 50-metrovom plaveckom bazéne.

V dvoch bazénoch bude vďaka fólii v noci vyššia teplota vody

Ten ako aj 33-metrový vodnopólový bazén na „čéhačku“ bude počas nocí a chladných dní, keď sa nebudú môcť používať, zakrytý rolovacou fóliou. Toto opatrenie zabezpečí obmedzenie tepelných strát o dva až tri stupne Celzia, hospodárnejšie fungovanie oboch bazénov a aj vyššiu teplotu.

Spoločnosť TEHO od začiatku roka prevádzkuje pre Košičanov aj Mestskú krytú plaváreň, v ktorej je takisto možné osviežiť sa počas horúcich letných dní. Bližšie podrobnosti o voľných dráhach pre verejnosť a jej otváracích hodinách je možné nájsť na ich webstránke: www.plavarenkosice.sk