Na slovenský trh mieri výrobca smartfónov Oppo

Slovenskí zákazníci už čoskoro budú mať pri kúpe nového smartfónu ešte pestrejší výber. Na náš trh vstúpi značka Oppo, ktorá patrí na poli mobilných telefónov v globálnom meradle medzi najpredávanejšie značky.

Spoločnosť Oppo bola založená v roku 2004 a veľmi rýchlo si získala silnú pozíciu na trhu. V súčasnej dobe patrí medzi najväčších svetových výrobcov smartfónov na svete. Medziročne firma rastie o desiatky percent, a to aj v tejto dobe, kedy sa rast niektorých konkurenčných spoločností naopak spomalil. 

K viac než 40 krajinám na piatich kontinentoch s oficiálnym zastúpením značky Oppo sa teraz pripojí aj Slovensko. Prvými novinkami budú smartfóny radu Oppo Reno 5

Aby mohla značka Oppo uspieť medzi dravou konkurenciou, investuje miliardy dolárov do výskumu a vývoja, a spolupracuje s prednými svetovými dizajnérmi. Len v roku 2019 investovala firma do výskumu 1,42 miliardy USD a v nasledujúcich troch rokoch investuje ďalších 7,2 mld. USD. 

OPPO prevádzkuje šesť výskumných inštitútov a štyri výskumné centrá, v ktorých pracuje cez 10 000 vedcov a výskumníkov – to je 25 % všetkých zamestnancov spoločnosti. Produkty Oppo vznikajú v deviatich výrobných centrách vybavených najmodernejšími technológiami. Zo 70 % je výroba plne autonómna a na 90 % je automatizované testovanie produkcie.

Vývoj zameriava Oppo najmä na fotoaparáty, displeje a rýchle nabíjane. Zrejme netreba predstavovať SuperVOOC/VOOC nabíjanie s výkonom až 65 wattov, pričom na domácom čínskom trhu už vlani Oppo predviedlo 125 W nabíjanie. Aktuálne výrobca pracuje na novej technológii bezdrôtového nabíjania vzduchom

Ukážkou inovácií a možného smerovania v budúcnosti je koncept smartfónu s rolovacím displejom - Oppo X 2021, ktorý výrobca ukázal na svojej tradičnej konferencii Oppo Inno Day koncom minulého roka.

Jedným z hlavných cieľov jspoločnosti e priniesť 5G konektivitu aj do smartfónov z nižších produktových radov. Aj keď je zatiaľ na Slovensku 5G sieť dostupná iba na malej časti územia, operátori pracujú na jej rozširovaní, a tak budú smartfóny Oppo pripravené na neskoršiu expanziu siete piatej generácie do dalších miest a lokalít. 

Výrobca nezanedbáva ani dizajn, pričom prihliada na pohodlné a praktické používanie. Momentálne už v redakcii testujeme jednu z noviniek, ktorá sa objaví na Slovensku a môžeme potvrdiť, že telefón priťahoval pohľady okolia a príjemne prekvapil elegantnou matnou úpravou zadnej steny, ktorá výborne odoláva nečistotám a odtlačkom prstov. 

V smartfónoch Oppo beží operačný systém Android s používateľskou nadstavbou ColorOS s množstvom doplnkových funkcií a možností prispôsobenia. Nechýbajú Google služby. 

Oppo na slovenskom trhu odštartuje v priebehu niekoľkých týždňov sériou Reno 5, no postupne pribudnú aj ďalšie produktoy zo širokého portfólia, napríklad na slúchadlá. Výrobca prezradil, že zákazníci sa môžu tešiť na špeciálnu ponuku.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu