Voľbou Korčoka volíte vojnu! Nevoľte za prezidenta vojnového štváča, ktorý by neváhal vyslať vašich mužov, otcov a synov na smrť do ukrajinských zákopov!

Obrázok, ktorý hovorí za všetko


Print Friendly, PDF & Email

Obrázok, ktorý hovorí za všetko

(thelibertybeacon.com) – Úvodný obrázok bol vyhotovený na nedávnom Summite najvyspelejších krajín G7 v Cornwalli v Anglicku.

Fotografia zobrazuje, ako sa správajú poprední činitelia predstavujúci „to najlepšie“ čo ponúkajú krajiny ako USA, Veľká Británia, Nemecko, Francúzsko a ďalšie.

Predstavitelia krajín G7 sa tam stretli, aby diskutovali o svetových problémoch, ktoré sami väčšinou vytvorili. A samozrejme, aby našli riešenia, ktoré bez pochýb vytvoria ešte väčšie množstvo nových problémov, ktoré si znova odskáče svetový plebs.

Svetoví „lídri“ sa na stretnutie dostavili za pomoci svojich súkromných triskáčov chrliacich tony oxidu uhličitého.

A neprišli sami, priniesli si so sebou aj celý sprievod svojich telesných strážcov, dvoranov, pochlebovačov, manipulátorov, pozorovateľov, poradcov a nezabudli ani na početné tlačové zbory.

Pre „elitu“, teda psychopatov neplatia žiadne pravidlá

Všetci títo vládni predstavitelia pricestovali bez toho, aby šli do karantény, dodržali sociálny dištanc alebo si nasadili rúška. Tieto veci sú pre nich neznámy pojem.

Pritom v mnohých krajinách, vrátane Merkelovej Nemecka, je nosenie rúšok v exteriéri stále povinné.

Teda, aby sme boli spravodliví, na chvíľočku si rúško nasadil iba kanadský premiér, ktorý sa pred svojimi spoluobčanmi (mimochodom, tí sú doma momentálne pod tvrdým lockdownom) snažil hrať aspoň trocha formu, že jeho diktát v Kanade má zmysel.

Čoskoro však rúško zložil aj on a pridal sa k bande ostatných pokrytcov.

Úvodný obrázok hovorí za všetko.

Všetci sa dvorne smejú a zvysoka kašlú na to, čo si my ostatní môžeme pomyslieť o ich úbohom predstavení, pri ktorom bez hanby a poníženia nedodržiavajú vlastné pravidlá, ktoré zaviedli pre nás ostatných.

Záver

Toto je jasný dôkaz, že naši slávni elitárski pohoniči sami neveria ani slovo vlastnej covidovej propagande.

Ak by jej verili, ak by si čo i len na chvíľočku mysleli, že vo vzduchu sa voľne vznáša zabijacky vírus, len sčasti tak nebezpečný ako sa nás snaží presvedčiť mediálna propaganda, vírus pred ktorým sú jediným únikom rúška, odstupy a karantény, myslíte si, že tí zbabelci by mali taký laxný prístup k vlastnej bezpečnosti?

Ako znížiť cholesterol a vyčistiť cievy

Zdroj: thelibertybeacon.com, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Komentáre

  1. https://www.infovojna.sk/article/vakcinator-krcmery-presadzuje-opatovne-zavedenie-statnej-karanteny-spochybnil-ucinok-vakcin-proti-novej-verzii-koronavirusu
    Vakcinátor Krčméry presadzuje opätovné zavedenie štátnej karantény, spochybnil účinok vakcín proti novej verzii koronavírusu

    Nekonečný príbeh s novými mutáciami koronavírusu ako dôvod konštatne obmedzovať slobodu občanov.

  2. Ďakujeme za ďalší článok. Čo k tomu dodať. Máme dobu otrokársku. Otrokár a otroci. A aj to sme čítali, že politici nedostali depopulačnú vakcínu ale placebo, izotonický roztok alebo sa im to vôbec nevpichlo, išlo sa za ruku s inj. striekačkou… rôzne triky aby si ovečky mysleli opak. Cirkus Humberto.

  3. http://svobodnenoviny.eu/poradkyne-vlady-spojeneho-kralovstvi-tvrdi-ze-povinne-noseni-rousek-by-melo-byt-navzdy/
    Poradkyně vlády Spojeného království tvrdí, že povinné nošení roušek by mělo být navždy

  4. Strašné niečo… ako si to vôbec dovolili??

    • Jednoducho, tupy narod si ich prosto zvolil.

      • Na jen to ale bude akceptovat volebni podvody aby dosatli Valecne zlocince do vedeni az besneni kolem BLM. Ve stredu v 19 hodin byl v NYCF ohnostroj na ukonceni Pandemie, rousek, povinneho ockovani, distanci, omezovani a pod. A jiz dnes k veceru ultra-liberalni TV opet hlasi, ze se vyskytuji nove mutace COVID k sakra, to se pri dnesni urovni nemuze najit prapuvod, stopy a jit po hnizdu Satanisytu ktere tadeji vypalit a tak vec okamzite vyridit. Ne enkdo totiz ma zajem o likvidaci prosperity, krestanstvi, mirumilovnosti jak vse jsme znali, svet uvrhnout do noveho otroctvi jak asi znicila Spanelska inkvizice Renesanci a uvedla envolnictvi, robotu, desatky, hony ab carodejnice muceni a upalovani ano Papezi Frantisku, pamatujete si vase Jeujity ke kterym patrite sam. Nemeckeho Papeze Rotschildovci odstranili protoze bvy nikdy nedopustil podobne kriminality a terroristy an Nemecky Narod aEU Civilizace!, vceten depopulaci az miseni ars.

        Diky GMO, pry nedodali novev osivo tak v Rwande az Rtiopii hrozi asi hladomor, neb COVID ostranili cinnost atke malozemedelcu a malych podniku? Ano svet ze zacatku vceten Chazaru tlesakl Furerovi Adovi a dosadili ho. Dejte mi 7 roku prohlasil v 1938 po Mnichovske , pak Teheranske a Jaltske zrade a uvidite co udelam z Nemecka, ano byli vmanipulovani do 2. Sveytove valky Barbarosa 1. jak nynoi pripravuji Barbarosa 2.
        Livbil se mi Vladimir Vladimirovic Putinktery Joe Bidenovi rekl, ano, kdo je dle vas enbezpecny a vrazdi civilisty (na Ukrajien a pod…) tak se podivejem rqdeji na AFGANISTAN, Iraq, Syrii, Libya a pod, a jako kdyby byl naraz Joe a ejho syn Hunter hluchy, nechapavy? Nyni se v USA zacina velka propagace homosexuality a reklamy neboj se priznat svou identitu a potkal jsem prastenou babicku jak malou holcicku jeste v kocarku emla Lesbicskou Rousku presto, ze jiz nemusi se nosiut na jak dlouho a oblecena jako „nocni mura na Paradu… A agenrtury na Ochranu Deti kradou deti an adopce perverzniku vceten deti a to je OK? Jsou mista sveta kxe stael jsou lide silni, nenechaji se zotrocit, promyt mozek a ziji stale konzervativnim zivotem a tam jako zazrakem zadny COVID ani vakcinace nejsou a nebodou! Oni pujdou tak daelko kam je my samy pustime jak daleho ohneme sve hrbety a nechame se take vystrasit? Nekteri jdou na Vakcinace aby dostali zdarma listky na Baseball, hamburgry a listky na subway. Ano zeno miru nech si udelat treba take „castecne potraty – aby se ti narodilo zdravejsi dite, nebo nikdy nemela zadne“? Ano pod rouskou Gatesovych voleb pres pocitace se deji zazraky. Videl jsem jak v TV naraz vedl Trump o 2500 hlasu a naraz ve zlomku vteriny zmizlo z toho 2000 zvolenych hlasu a naraz se dovezly bedny s falasnyma hlasama?
        Podobny tError na vlastni obyvatelstvo je hroznejsi nez koncentraky kde se chazarstvo ucilo pracovat, nikdy zadny rezim nesel ta salene Synagogy Satana prpotio vpastnimu narodum a navic maji jiz pripraveny tael koncentravcni tabory nekde se pry jiz plnici, jen v Canade a USA jer jich pres 720 a tisice palstikovych rakvi, tedy jiz 20 roku! Americky patriot doporucuje aby kazda rodina mela zeleznou zasobu potravi Medu, sardinek, spaget,,… udelali by jste si Solarni grily a pod, mit desinfekci na pitnou vodu, zasobvy take destilovanou vodu neb jsou schopni vyvolat hladomor podobny jak Kchazari vyvolali na Ukrajine 1924 ano pod dozorem a terrorem Kabalisyu, KGB, to nebyli Ruspev prosim, podobne jako Kobercove bombardovani taek Koncentracnich taboru tesne pred skoncenim valek. Jsou ale palide kteri sami pujdou rdeji o „KRUCEK VPRED DLE JEJICH VLASATNIC SALEB silenstvi“

        • presne tento podvod s volebnými hlasmi sme videli aj na Slovensku v posledných dvoch voľbách.

          • No, v našom meste, zdá sa, naozaj vyhral Matovič. Čaputová detto. Bola som pri spočítavaní hlasov v parlamentných, aj v prezidentských voľbách. Vo vedľajších volebných miestnostiach nášho okrsku – žiaľ, taký istý výsledok.
            Robí to mainstream. Cielené vymývanie mozgov.
            Sme silno polarizovaný národ. Mať svoju televíziu nevyhnutne potrebuje aj druhá strana, aby aj telenovelové ovečky mali možnosť v čase večerného spravodajstva vypočuť si aj iný názor, ako výlučne prozápadný, resp. globalistický. Čudujem sa hlavne republikánom, že nebojujú hlasnejšie za práva celého národa – pozrieť sa na celospoločenské dianie aj z druhej strany. Národ by predsa mal mať právo na objektívnu informovanosť. Aj keď – nepochybujem o tom, že v prípade víťazstva zdravého rozumu vo voľbách by aj u nás došlo k podobnému podvodu ako v Amerike… v najbližších voľbách by na Slovensku možno k urnám prišlo (a „po vlastných“) aj tých dvanásť či trinásť tisíc zosnulých „na covid“.

            V Amerike sa posledný (už štvrtý v poradí) volebný podvod udial tak okato – A NIČ. Všetko v poriadku.
            Dejiny ľudstva postupujú presne podľa „božieho“ plánu. Patový stav obyvateľstva našej planéty je do očí bijúci. Je možné, že tá „šelma 666“ je už vo vakcínach…keďže ich tak zanietene pretláčajú.

      • Kto spracoval voľby, sčítaval hlasy? Aká firma to bola, tá prepojená na USA, tak taký je výsledok. Ja im neverím, už nevolím. Môj hlas nemajú! Pozor na slová, myšlienky. Môj národ je múdry, vie čo má robiť a spraví to v pravý čas!

        • …aťa, tak je. On line hlasy pri prezidentských voľbách v USA spočítaval nemecký počítačový systém Dominion, preklápajúci hlasy z jedného kandidáta na druhého. Mocní si nedali ani len tú námahu, aby falošné hlasy pribúdali postupne, a tak v jedinom okamihu – uprostred hlbokej noci – sa nasypalo kvantum hlasov na podporu Donaldovho protikandidáta. Služby Dominionu využil vo voľbách už nejeden európsky štát. Podvody však odhalila až bystrá skupina Trumpových stúpencov. A vyšlo najavo aj to, že takto sa manipulovali v minulosti voľby už v nejednej európskej krajine.
          Vo volebných okrskoch, kde majú svojich zástupcov koaličné aj opozičné strany, pri spočítavaní hlasov, kde si jeden druhému pozerajú na prsty, k podvodu veľmi dôjsť nemôže; výsledky sa skresľujú až na vrchole sprisahaneckej pyramídy. Biblia takéto vopred naplánované dianie predpovedá slovami: „Ľudia losujú (resp. hlasujú), no o výsledkoch rozhoduje Pán.“ Ako krásne vychádza najavo, čo za partia samovyvolených „božích svätoslužobníkov“ je autorom tejto zmotanej „knihy kníh“. A zároveň aj napĺňateľom jej hrozných, dávno pripravovaných „predpovedí“.

      • Sines – ty si predstaviteľ ktorého tupého národa? Len by som to chcel vedieť, pretože voľby na Slovensku boli a aj budú zmanipulované! Väčšinou sa sem tam spomenie podprahové psychologické maanipulovanie – kvázi volebný marketing, ale ide najmä o to reálne technologické manipulovanie pomocou povelov vysielaných podprahovými frekvenciami – o čom drží hubu aj taký Lichtner, že.

        Systémová a analógová komunikácia: súčasné pokroky
        „Žijeme v informačnej a maovo komunikačnej poločnoti, ale paradoxne „Komunikuje“ čoraz menej v dnešnej „vypelej“ západnej civilizácii. Ak chceme reagovať na komunikačné potreby poločnoti

        Systémová a analógová komunikácia: súčasné pokroky
        Obsah:

        Sumár práce
        Nové komunikačné modely
        Matematický model teórie informácií
        Mucchielliho vízia
        Sémiotický model (Peirce, 1978)
        Gerbnerov model
        Model teórie rolí
        Dynamický model
        Fenomenologický model
        Systémový model školy Palo Alto
        Pochopenie v systémovom modeli
        Bodovanie postupnosti udalostí
        Dynamické vyváženie
        Paradoxná komunikácia
        2 druhy zmien v systéme
        Projekt Bateson a Palo Alto
        Neverbálna komunikácia
        Interpersonálna komunikácia
        Dôležitosť komunikácie
        Verbálny aspekt komunikácie
        Vlastnosti volajúceho
        Merajte neverbálnu komunikáciu
        Jung a extraverzia
        Prispôsobte sa účastníkovi rozhovoru
        Rôzne osobné priestory
        Manipulácia a klamanie
        Neverbálna komunikácia
        Prestíž jazykov
        Paralingvistické znaky
        Psychologické premenné v neverbálnej komunikácii
        Závery

        Žijeme v informačnej a masovo komunikačnej spoločnosti, ale paradoxne „Komunikuje“ čoraz menej v dnešnej „vyspelej“ západnej civilizácii. Ak chceme reagovať na komunikačné potreby spoločnosti a obyvateľov tejto spoločnosti, musíme prestať chápať komunikáciu ako obyčajný prenos informácií alebo správ.

        Ľudia v spoločnosti sú ponorení do neustáleho toku komunikácie a nové modely porozumenia komunikácii sú nevyhnutné, ak chceme v tejto komunikačnej sieti dosiahnuť vedúcu úlohu. V tejto štúdii online psychológie ponúkneme súčasný pokrok v systémovej a analógovej komunikácii aby ste vedeli, aká je súčasná situácia.

        Sumár práce

        V tejto práci najskôr stručne predstavíme niektoré modely analýzy komunikačného procesu. Ďalej sa zameriavame na systémový model a urobíme krátku expozíciu komunikačných axiómov školy v Palo Alto: nemožnosť nekomunikovania, rôzne úrovne a kódy komunikácie, rôzne spôsoby interpunkcie kontinuálneho procesu komunikácie, symetrické a doplňujúce sa režimy Vzťahu.

        Pokračujeme expozíciou paradoxnej komunikácie, teórie dvojitej väzby a terapeutickej komunikácie. Podľa línie školy Palo Alto chápeme komunikáciu ako multidimenzionálnu realitu, ktorá zahŕňa rôzne úrovne: vedomý-nevedomý, obsahový vzťah, verbálny-neverbálny, digitálny analóg. Z tejto perspektívy vstupujeme do analýzy neverbálnej komunikácie, ktorú pred časom začali Bateson a Mead (1942).

        Predstavujeme niekoľko štúdií o vlastnosti volajúceho a ponoríme sa do štúdia najdôležitejších funkcií, ktoré neverbálna komunikácia, uskutočnenie preskúmania výskumu, ktorý sa v tejto veci uskutočnil. A nakoniec ukážeme výsledky niektorých výskumov o prostredí, kde sa nachádzajú komunikátory, a o komunikácii prostredníctvom obrazu.

        Nové komunikačné modely

        Nové komunikačné modely sa umiestňujú do nový kontext klasické pojmy z oblasti komunikácie. Napríklad pojem „šum“ sa nebude interpretovať ako skreslenie prenosu správy, aké sa vyskytuje v modeli hromadnej komunikácie; „Šum“ nie je niečo, čo by sa malo odmietnuť, ale niečo, čo sa dá a treba interpretovať, pretože nám môže poskytnúť neznáme a skryté informácie o emitentovi; Komunikácia nebude chápaná ako obyčajný prenos správ, ale ako proces vytvárania a vyjednávania o významoch, ktoré sa vyskytujú medzi ľuďmi v interakcii.
        Ako by povedal Berlo (1969), komunikácia neprenáša významy, pretože tieto nemožno prenášať; to, čo sa dá prenášať, je správa, ale význam, ktorý sa správe dáva, sa vyjednáva medzi ľuďmi pôsobiacimi v spoločnosti; Je na komunikátorovi, aby si komunikačný akt naplánoval a prispôsobil svojmu partnerovi; účastníci komunikácie sa musia navzájom prispôsobiť a prispôsobiť sa; práve táto úprava je jadrom komunikácie.

        Nemali by sme sa snažiť chápať komunikáciu z hľadiska vlastností, očakávaní, motivácie a rolí izolovaných komunikátorov, pretože komunikácia nie je interakciou medzi jednotlivcami, ale vzťahom medzi členmi skupiny. skupina alebo komunita.

        Jednotlivec nekomunikuje; čo robí, je účasť v komunikácii a byť účastníkom komunikácie (Birdwhistell, 1959). Z tohto dôvodu sú pre pochopenie komunikačného procesu dôležitejšie zákonitosti a svojvôľa relačnej siete ako zámery jednotlivcov. V tomto spôsobe chápania komunikácie súhlasíme so školou Palo Alto School, konkrétne so systémovou víziou Watzlawicka (1995), ktorý sa snaží popísať zákonitosti, obmedzenia a normy komunikačného procesu, namiesto toho, aby sa ich snažil vysvetliť z perspektívy jednotlivca.

        Matematický model teórie informácií

        Shannon a Weaver (1949) vypracovali matematická teória komunikácie. Boli priekopníkmi spolu s Wienerom (1948) pri začleňovaní slova „komunikácia“ do vedeckého slovníka. Ale Wienerov model a model jeho učeníka Shannona sa líšili. Kruhový kybernetický model spoločnosti Wiener zodpovedá za informačnú spätnú väzbu, ktorú prijímač vráti odosielateľovi správy; Vďaka tejto spätnej väzbe môže odosielateľ prispôsobiť svoje komunikačné zdroje príjemcovi správy.

        Avšak komunikačný model navrhnutý Shannonom je známy ako lineárny model, pretože sa zameriava na proces prenosu informácií. Na jednom konci vysielacieho reťazca zdroj správy zakóduje správu cez odosielateľa a odošle ju cez kanál; na druhom konci prijímač správu dekóduje a prenechá ju príjemcovi. Hlavným záujmom tohto modelu je dosiahnuť, aby správa trpela čo najmenšie skreslenie.

        V tomto modeli sa uvažuje informácie ako abstraktná štatistická veličina, to znamená ako miera slobody výberu správy. Pred začatím prijímania správy bola v prijímači všetka neistota, akonáhle začne prijímať určité fragmenty správy, pravdepodobnosť výskytu ďalších fragmentov správy sa zníži, zatiaľ čo pravdepodobnosť výskytu ďalších fragmentov správy sa zvýši. Pre tento štatistický model nie sú dôležité sémantické aspekty, pretože to je štatistická štruktúra, ktorá predpovedá pravdepodobnosť výskytu určitého slova. Informačná jednotka by znamenala slobodu voľby medzi dvoma alternatívnymi správami a množstvo informácií by sa meralo logaritmom možných alternatív.

        Toto je matematický model, v ktorom pravdepodobnosť objavenia sa signálu závisí od repertoáru signálov v ktorých sú pojmy informácia a entropia vzájomne prepojené. Všetko, čo znižuje počiatočnú neistotu prijímača, by boli informácie, zatiaľ čo entropia by znamenala stupeň náhodnosti. Tieto informácie by poskytli prehľad o úrovni organizácie systému; entropia by bola indikátorom úrovne dezorganizácie systému. Informácie by sa považovali za negentropiu alebo negatívnu entropiu. Tento komunikačný model neberie do úvahy psychologické faktory účastníkov komunikácie; preto vynechajte spätnú väzbu. Považujte komunikáciu za jednosmernú udalosť, zabudnite na aspekty správy týkajúce sa rokovania a konsenzu. Aj napriek tomu sa tento matematický model nešíril iba medzi inžiniermi a fyzikmi, ale aj medzi sociológmi, psychológmi a lingvistami.

        Mucchielliho vízia

        Mucchielli (1998) zaraďuje matematickú teóriu informácií medzi pozitivistické modely spolu s „marketingovým“ modelom a „dvojúrovňovým“ komunikačným modelom. „Marketingový“ model je veľmi štandardizovaný model a jeho hlavným záujmom je riešenie problémov marketingového riadenia. „Dvojúrovňový“ komunikačný model sa v USA používal v polovici 19. storočia. XX, aby sa znásobil vplyv masmédií na volebné kampane; Podľa tohto modelu médiá neovplyvňujú ľudí priamo, ale prostredníctvom „mienkotvorcov“; Budú to tí, ktorí konajú ako sprostredkovatelia pred svojimi kolegami členmi skupiny; Správa by mala byť adresovaná vedúcemu verejnej mienky, pretože on bude ten, kto bude zodpovedný za jej prenos ostatným členom skupiny.
        Sémiotický model (Peirce, 1978)

        Je to model, ktorý sa nezaoberá prevodovkou, ale výklad a význam. Znamenie nemá samo osebe žiadny význam: dostáva význam podľa interpretácií odosielateľa a príjemcu. Často sa stáva, že význam, ktorý odosielateľ dáva správe, je správny iba pre neho; alebo že význam daný prijímateľom je správny iba pre neho.

        Aby však mohlo dôjsť k komunikácii, musia byť interpretácie jedného a druhého podobné, pretože je to jediný spôsob, ako zdieľať jednotný význam. Hovoríme o denotatívnom význame, ktorý sa vzťahuje na konsenzuálny význam, a o konotatívnom význame na individualizovaný a idiosynkratický význam.

        Gerbnerov model

        Shannon a Weaver považoval hluk za účinky vyvolané vnímaním a postojmi komunikátorov; Pre Gerbnera sú tieto efekty základnými prvkami komunikácie. Volajúci sa vždy rozhoduje o časti odosielaných informácií, o kanáli, ktorý sa má použiť, ako aj o kóde, ktorý sa má použiť. Aby bolo možné predpovedať typ správy, ktorú bude volajúci odosielať, musí príjemca vedieť, ako volajúci vníma udalosti a čo považuje za dôležité v týchto udalostiach.

        Tento spôsob vnímania udalostí a to, čo sa v nich považuje za významné, ovplyvňuje výber prenosového kanálu. Okrem odosielateľa musí príjemca rozhodnúť aj to, ktoré informácie zvoliť a ako ich interpretovať. Správu je možné perfektne odoslať aj prijať, a napriek tomu jej môže odosielateľ a príjemca dať iný význam, a to z dôvodu ich odlišného vnímania, postojov a interpretačných kontextov.
        Model teórie rolí

        Úlohou je organizovaný model správania odvodený z postavenie, ktoré jednotlivec zaujíma v sociálnej interakcii. Správy a ich interpretácia veľmi závisia od rolí. Je potrebné vedieť, ako vnímajú našu rolu iní ľudia alebo ako vnímame rolu ostatných, aby bolo možné predpovedať formu a obsah našej komunikácie.

        Môže sa stať, že rola určuje typ komunikácie; môže to byť spôsob vašej komunikácie, ktorý určuje rolu; normálne je, že roly a spôsoby komunikácie sa navzájom prispôsobujú a ovplyvňujú.

        Dynamický model

        Komunikácia je vyjadrenie vnútornej štruktúry a niektorých dynamických procesov, ktoré sa vyskytujú vo vnútri subjektu. Povrchové prejavy sú vzorkami osobnosti, motivácií alebo vnútorných potrieb.

        Do tohto modelu umiestňujeme psychoanalytické teórie Freuda, Junga, Adlera, Reicha, Kleina, Lacana … Na tomto modeli a výskume podprahového vnímania je založená podprahová komunikácia.
        Fenomenologický model

        Komunikácia nie je prejavom vnútorných túžob alebo impulzov. Cieľom komunikácie je vyjadrenie zážitkov a vedomých zážitkov subjektu. Vo fenomenologickej psychoterapii sa pacient snaží prežiť, popísať, pochopiť a interpretovať svoje zážitky v atmosfére empatie. Môžeme zvážiť Carl Rogers (1951) ako najvýznamnejší predstaviteľ fenomenologického prúdu.
        Systémový model školy Palo Alto

        Medzi systémové modely komunikácie Mucchielli (1998) patrí sociometrický model Jacoba L. Morena (1954), transakčný model Erica Berneho (1950) a systémový model Palo Alta, ktorému sa v tomto článku budeme konkrétne venovať. Sociometrický model analyzuje výmennú sieť skupiny. Transakčná paradigma analyzuje implicitnú komunikáciu, ktorá sa vyskytuje v medziľudských vzťahoch; Podľa tohto modelu ľudia spracúvajú verbálne a neverbálne správy na troch úrovniach: racionálna úroveň, afektívna úroveň a normatívna úroveň a v závislosti od polohy odosielateľa alebo prijímateľa nájdeme symetrické, doplnkové a skrížené výmeny správ.

        Podľa školy Palo Alto je komunikácia založená na vzťahoch a interakcii, a nie u jednotlivcov; V rámci komunikačného systému dostávajú správy jeden alebo druhý význam v závislosti od kontextu. Pokiaľ ide o poruchy osobnosti, nie sú analyzované z individuálneho hľadiska, ale ako poruchy komunikácie medzi jednotlivcom a prostredím.

        Už v devätnástom storočí sa o pojme systém diskutovalo v oblasti ekonómie; v polovici 20. storočia dostali nový impulz priekopníci kybernetiky, výpočtovej techniky a robotiky. V roku 1950 sa začal uplatňovať systémový prístup združovať radary a počítače z pohľadu umelej inteligencie. V roku 1952 začal Bateson s výskumným projektom komunikácie v Palo Alto so zámerom uplatniť Wienerov výskum na kultúrne procesy.

        V roku 1954 Lufwig von Bertalanffy predstavila Všeobecná teória systémov. Podľa tejto teórie sa systémom rozumie súbor prvkov, ktoré sú v interakcii, takže variácia jedného z týchto prvkov ovplyvňuje všetky ostatné prvky systému. Systémová teória okrem biologických a mechanických systémov zahŕňala aj medziľudské vzťahy; Vzťahy medzi jednotlivcami sa preto začali skúmať zo systémového hľadiska. Pre pochopenie skupinových javov je potrebné analyzovať celý systém, nielen jednotlivé vlastnosti. V tradičnom prístupe sa interakcia vysvetľovala na základe individuálnych vlastností, očakávaní a motivácie. Bola to monadická a individualistická vízia.

        Zo systémového hľadiska je oblasťou výskumu vzájomný vzťah medzi jednotlivcami, aby jednotlivci „nekomunikovali“, ale skôr „sa podieľali na komunikácii“. Prechádza od lineárnej a kauzálnej logiky k dialektickej a kruhovej logike: účinky premennej pôsobia opäť na pôvodnú premennú. Komunikácia je proces vytvárania zmyslu medzi ľuďmi, ktorí sú vo vzájomnom vzťahu. Nejde o prenos významov, pretože sa nedajú prenášať. Správy možno prenášať, ale význam majú ľudia, ktorí tieto správy používajú, a nie správy samotné.

        Význam správy je niečo, čo je postavená predvídateľným spôsobom; ak by sa to nedalo predvídať, nemohlo dôjsť k nijakej komunikácii. Zároveň však ide o zložitý koordinačný proces, ktorý si vyžaduje plánovanie a prispôsobenie medzi partnermi.

        Pochopenie v systémovom modeli

        Pre systémový model je pochopenie akejkoľvek akcie alebo javu v závislosti od kontextového rámca v ktorej je umiestnená; pozorovacie pole musí zahŕňať celý kontext. Ale keď človek vníma prostredie, vníma iba rozdiely, a rozdiely nie sú objektívne veci, ale vzťahy medzi vecami a abstrakciami. Watzlawick vytvára paralelu medzi matematickým konceptom funkcie alebo premennej a psychologickým konceptom vzťahu. Premenné nemajú vlastný význam a svoj význam dosahujú v sieti vzťahov.

        The vzťahy medzi premennými nás vedú k konceptu funkcie, a je to použiteľné v oblasti psychológie, pretože ľudská myseľ pracuje na základe abstrakcie vzťahov. Keď žijeme v sieti vzťahov, zažívame tieto vzťahy za rôznych okolností a dospejeme k abstrakcii podobnej matematickému konceptu funkcie. Jadro nášho vnímania je vo funkciách, a nie v objektoch. V rovnakom zmysle systémová vízia kladie väčší dôraz na obmedzenia a svojvôľu komunikačného procesu ako na zámery komunikátora.

        Watzlawick (1995) neprikladá veľký význam zámernosti pri rozhodovaní o tom, či existuje komunikácia. Z hľadiska Wienera (1948) je však pre komunikáciu nevyhnutné dať vedomú vôľu odosielateľa a uspokojivú správu. Keď Watzlawick popisuje päť axiómov medziľudskej komunikácie, začína s „nemožnosťou nekomunikovať“.

        Osoba nemôže byť bez komunikácie, pretože keď do jeho oblasti vnímania vstúpi iná osoba, akákoľvek činnosť alebo nedostatok činnosti má hodnotu správy. Keď sa človek správa nie svojvoľne pred dvoma alebo viacerými ľuďmi, čelíme komunikačnému procesu. Z tohto pohľadu chápe Watzlawick (1963) schizofréniu ako pokus zostať bez komunikácie alebo uniknúť zo záväzku, ktorý z komunikácie vyplýva.

        Preto sa snažíte použiť a nejednoznačný, nezrozumiteľný a nejednoznačný jazyk. Ale keďže aj nejednoznačnosť, nejasnosť, ticho a nehybnosť sú spôsoby komunikácie, úsilie schizofrenika nekomunikovať je márne.
        Bodovanie postupnosti udalostí

        Bola vyvinutá axióma pre „postupnosť bodovania udalostí“ Benjamin Lee Whorf (1956) a prevzali ju Bateson a Jackson. Podľa tejto axiómy je potrebné na usporiadanie sledu komunikačných interakcií vytvoriť bodovací systém. Kontinuálny a prirodzený proces je možné rozdeliť na jednotky samostatné a svojvoľné. Povaha vzťahu bude závisieť od skóre, ktoré každý účastník urobí v postupnosti komunikácií; teda nedostatok dohody o spôsobe bodovania sledu udalostí je zdrojom mnohých komunikačných konfliktov. Na prekonanie týchto konfliktov bude potrebné vystúpiť z dynamiky príčin a následkov a naučiť sa metakomunikovať.

        Vo všetkej komunikácii môžete rozlíšiť informačný alebo obsahový aspekt a vzťahový alebo záväzkový aspekt. Inými slovami, ľudská komunikácia má rôzne úrovne abstrakcie: denotatívna (obsahová), metalingvistická, metakomunikatívna (vzťahová). Pri riešení komunikačných problémov je potrebné zohľadniť rôzne úrovne komunikácie. Ak sú úrovne abstrakcie zmätené, môžu nastať paradoxy typu Russell. Často sa robia pokusy o riešenie problémov na obsahovej úrovni, ktoré sú na relačnej úrovni, a keď sa rozdiel v obsahovej úrovni prekoná, môže sa relačný nesúlad ešte prehĺbiť. Je potrebné naučiť sa rozlišovať dve úrovne a metakomunikovať, pretože patologické vzťahy je možné interpretovať ako príznaky nemožnosti metakomunikácie.

        Aby tam bola komunikácia odosielateľ a príjemca musia používať spoločný kód. Komunikácia zahŕňa dva typy kódov: kód digitálnych charakteristík (slová) a kód analógových charakteristík (gestá, jazyk, postoje). Digitálna komunikácia sa týka obsahu interakcií, zodpovedá logickej, vedomej, obsahovej úrovni a používa ľubovoľné symboly. Aj keď analógová komunikácia zodpovedá vzťahu, je intuitívna a mimo kontroly vôle. Ľudská bytosť je schopná použiť tieto dva kódy na komunikáciu.

        Analógové správy sú často nejednoznačné: môžu mať rôzne a často nekompatibilné digitálne interpretácie.Digitálne interpretácie, ktoré nie sú kompatibilné s analogickými tvrdeniami, sú zdrojom konfliktov vo vzťahoch. Podľa Watzlawicka (1995) sú analógové správy výrokmi o budúcich normách vzťahov: láska, nenávisť, boj; preto sú to tí ostatní, ktorí týmto tvrdeniam dajú určitý význam.
        Dynamické vyváženie

        G. Bateson publikoval dielo v roku 1936 Naven, ktorého meno pochádza z názvu obradu kmeňa Iatmul z Novej Guiney. Podľa Batesona v akejkoľvek interakčnej situácii nastáva medzi diferenciačné procesy a procesy v rozpore s diferenciáciou. V symetrickej diferenciácii je správanie jednej osoby odrazom správania druhej osoby: reagujete na útok útokom, na konkurenciu s konkurenciou.

        Pri komplementárnej diferenciácii jeden z účastníkov zaujme vyššiu pozíciu a druhý nižšiu komplementárnu pozíciu. Všetky komunikačné interakcie sú symetrické alebo komplementárne, založené na rovnosti alebo rozdiele. The symetria a komplementárnosť nie sú samy osebe dobré alebo zlé, normálne alebo nenormálne. Sú iba dvoma kategóriami komunikačného vzťahu. Musí byť prítomný striedavo av rôznych poliach.

        Je možné a dokonca pohodlné, že dva komunikátory sú navzájom prepojené niekedy symetricky a iné sa navzájom dopĺňajú. Komplementárna schizmogenéza neutralizuje symetrickú a symetrická neutralizuje komplementárnu.
        Paradoxná komunikácia

        Paradoxná komunikácia komunikuje dva nekompatibilné obsahy súčasne. Keby Kréťan povedal, že „všetci Kréťania sú klamári“, čakalo by nás paradoxné tvrdenie, pretože to môže byť pravda, iba ak to tak nie je. Watzlawick (1995) po analýze logicko-matematických paradoxov, paradoxných definícií a pragmatických paradoxov ukazuje dôsledky paradoxov v ľudskej interakcii, vychádzajúc z Batesonovej knihy „K teórii schizofrénie“ (1956), Jackson, Haley a Weakland. Spôsob komunikácie schizofrenických pacientov možno považovať za reakciu na rozporuplné pokyny rodičov.

        Charakteristiky vzťahu medzi dieťaťom a rodičmi schizofrenických rodín možno zahrnúť pod názov „dvojitá väzba“. Potrebné podmienky na vznik „dvojitej väzby“ sú tieto: dvaja alebo viacerí ľudia majú intenzívne komplementárne vzťahy, vzťahy, od ktorých závisí ich fyzické a / alebo psychologické prežitie; v tejto súvislosti sa obeti zasiela rozporuplný príkaz a hrozí mu trest, ak tento príkaz nesplní; rozporuplné poradie nie je niečo, čo sa deje izolovane a náhodne, ale niečo, čo sa deje obvyklým spôsobom; a osoba, ktorá dostane rozporuplný príkaz, nemôže metakomunikovať o správe alebo nemôže uniknúť z rámca ustanoveného správou.

        Keď sa tieto typy objednávok stanú v detstve človeka bežnými očakávaniami, nestane sa to iba izolovaným zranením stály model interakcie. Je to ten model komunikácie, ktorý je schizofrenický a schizofrenogénny. Patogenicitu dvojitej väzby preto nemožno pochopiť z hľadiska príčiny a následku. Dvojitá väzba nevytvára schizofréniu; je to schizofrénia, ktorá reaguje na vzorec špeciálnej komunikácie.

        V terapeutickej komunikácii sa berie do úvahy, že svet komunikácie je svetom vnímania a významov. Preto, aby ste zmenili správanie, nemusíte sa pokúšať meniť samotné správanie; to, čo sa musí zmeniť, je vnímanie kontextu správania sa subjektom. Terapeutická komunikácia musí ísť nad rámec bežných rád, ako napríklad „Musíte byť k sebe láskaví“, „Buďte spontánni“ atď.

        Zmena správania nie je vecou vôle. Myslieť si, že človek, ktorý má problém, si môže podľa vôle zvoliť medzi zdravím a chorobou, nie je nič iné ako ilúzia alternatívy. Príznakom nie je niečo, čo závisí od vôle seba samého, ale niečo, čo vzniká nedobrovoľne a autonómne. Z tohto dôvodu symptomatické správanie vzniká spontánne zvnútra a uniká z vôle pacienta.
        2 druhy zmien v systéme

        Bateson rozlišuje dva druhy zmien: zmenu interné faktory systému a zmena samotného systému. Prvý druh zmeny zabezpečuje kontinuitu systému: robí zmeny tak, aby sa nezmenilo nič zásadné. V druhom druhu zmeny sa menia podmienky systému, kontext a rámec; Pri tomto type zmeny bude systémová terapia využívať paradoxné techniky, ako je predpisovanie symptómov; pacient je požiadaný, aby sa zachoval tak, ako doteraz; Namiesto toho, aby ho požiadal, aby symptóm prekonal, hovorí sa mu, aby udržal symptomatické správanie také, aké je.

        Keď terapeut dáva pacientovi tento príkaz, požaduje od neho niečo, čo v ňom doteraz bolo spontánne. Prostredníctvom paradoxného poriadku je nútený zmeniť svoje správanie: symptomatické správanie prestáva byť spontánne, je umiestnené pod príkaz terapeuta a opúšťa rámec symptomatickej hry. Pri predpisovaní symptómu sú pozitívne určené symptómy určeného pacienta, ako aj symptómy a symptomatické správanie rodiny, takže nevzniká rezistencia. Negatívna konotácia symptómu a symptomatické správanie by boli stávkou v prospech zmeny.

        Ale pre systémovú homeostázu je rovnako dôležitá ako zmena. A ak by sa terapeut jednoznačne zaviazal k zmene, posilnilo by to tendenciu k stabilite v rodine. Terapeut musí preto transformáciu zamaskovať a predstaviť ju ako homeostázu, aby vsadil na kontinuitu. Keď terapeut pozitívne konotuje symptóm pacienta, predstavuje ho podľa potreby. Tým, že hovorí, že pacient plní logickú a nevyhnutnú úlohu a funkcie, chce terapeut zbaviť pacienta kontroly, ktorú uplatňuje nad vzťahmi svojej rodiny.

        Keďže je jeho správanie logické a dobrovoľné, považuje ho za závislé od sebaurčenia pacienta. Keď sa pacient zlepší, terapeut to interpretuje ako zhoršenie. Tvárou v tvár zjavnému zlepšeniu pacienta tvrdí rodina zlepšenie, ale terapeut urobí strategické vylúčenie zo zlepšenia. Terapeut sa stáva zodpovedným za homeostázu rodiny a odľahčuje to. Zatiaľ čo pacient a terapeut stratia svoje centrálne postavenie, členovia rodiny získajú svoju zónu autonómie, čím sa rodina odpojí od terapeuta.
        Projekt Bateson a Palo Alto

        Základy školy Palo Alto sa nachádzajú v „Batesonovom projekte“ a v založení Inštitútu duševného výskumu a Centra pre krátku terapiu v 50. a 60. rokoch. Počnúc týmito základmi rôzne prúdy: konštruktivistická perspektíva Paula Watzlawicka, štrukturálny prúd Salvadora Minuchina, psychoanalytická tendencia Nathana Ackermana, strategický prístup Jay Halley a zážitková perspektíva Virginie Satirovej alebo Carla Whitakera. Vplyv školy Palo Alto sa do Európy dostal v 70. rokoch.

        Bolo veľa európskych terapeutov, ktorí študovali v Palo Alto, Philadelphii alebo vo Washingtone. Mony Elkaïm otvorila Inštitút pre štúdium ľudských systémov v Bruseli a Mara Selvini Palazzoli založila Centrum pre štúdium rodiny v Miláne. Psychiatrické a psychoanalytické prostredie preukázalo určitý odpor voči systémovému prúdu. Niektorí psychoanalytici sa pokúsili reinterpretovať systémovú terapiu z pohľadu Freudovcov. Napríklad Didier Anzieu dáva veľkú zásluhu škole Palo Alto School, pretože paradoxnou terapiou objasnila vzťahy medzi primárnymi a sekundárnymi procesmi. Ďalšiu snahu o zjednotenie systémovej a freudovskej perspektívy vyvinul Jean G. Lemaire (1989).

        Jedným z najdiskutovanejších bodov je bod vzťah medzi zmiznutím symptómov a riešením konfliktu. Psychoanalytici povedia, že systematici sa snažia nechať príznaky zmiznúť bez riešenia vnútorných konfliktov. Ale systémová terapia nejde priamo proti symptómom, ale aby zmenila interakčný kontext, do ktorého sú vložené. Psychoanalýza považuje príznak za konflikt medzi nevedomými túžbami a obrannými mechanizmami; systémová perspektíva to však považuje za správu z komunikačného systému.

        Čo sa týka dôležitosť, ktorú treba pripísať histórii subjektu, systémová perspektíva kladie dôraz na súčasné vzťahy; Na druhej strane psychoanalytická perspektíva kladie osobitný dôraz na zážitky z detstva, aj keď sa podobá systémovej perspektíve, keď im dáva úlohu dynamizátorov transferovej a kontrotransferovej terapie. V psychoanalytickej terapii nie je zmena koncipovaná bez vedomia dôvodu symptómu alebo vhľadu. Pre školu Palo Alto nie je povedomie potrebné ani dostatočné; pravidlá fungovania rodinného systému je možné meniť bez toho, aby ste si uvedomovali psychologický význam správania.

        The psychoanalytická terapia vychádza z ideológie nezasahovania a obviňuje systémovú terapiu z použitia manipulatívnych techník. Systémová terapia sa bráni tým, že využíva návrh na vyhýbanie sa obranným mechanizmom a že ak pacientovi naznačuje správanie, nejde len o jeho uskutočnenie, ale o zavedenie nových alternatív do repertoáru správania pacienta. Ďalej v systémovej terapii samotný koncept „nekonečnej hry“ znamená aktívny zásah terapeuta.
        Neverbálna komunikácia

        Ako sme videli, škola Palo Alto rozlišuje obsahovú a vzťahovú úroveň v komunikačnom procese. Úroveň obsahu súvisí so spracovaním informácií a umožňuje logicko-jednoznačnú interpretáciu vedomej komunikácie. Úroveň vzťahu je však spojená s analógovým spracovaním a zodpovedá úrovni nevedomia, ktorá si vyžaduje digitálne interpretácie, ktoré sú často navzájom nekompatibilné. Obsahová úroveň sa zaoberá informačným aspektom komunikácie, zatiaľ čo vzťahová úroveň sa zaoberá spôsobom poskytovania informácií. V digitálnom kóde nie je žiadny priamy vzťah medzi kódom a obsahom komunikovaného; únia je svojvoľná.

        V analógovej komunikácii však existuje a priame spojenie medzi kódom a objektom komunikácie. Periférna komunikácia, ktorú odosielateľ uskutočňuje mimochodom, má často na prijímateľa väčší vplyv ako komunikácia, ktorá sa uskutočňuje priamo a explicitne, čo vedie k najautentickejšej neverbálnej komunikácii pre príjemcu, pretože sa mu zdá, že mu niečo uniklo. nedobrovoľne emitentovi. Digitálne a analógové správy sa niekedy vzájomne posilňujú a v takom prípade sa správa odosielateľa považuje za autentickú.

        V mnohých ďalších prípadoch nám zasielajú protichodné správy; v týchto prípadoch analógové správy oslabia, zmenia ich význam alebo zrušia to, čo hovorila digitálna správa. V medziľudských vzťahoch je pre správne prijatie správy a jej adekvátnu digitálnu interpretáciu nevyhnutná znalosť záznamov analógovej komunikácie.
        Interpersonálna komunikácia

        Medziľudská komunikácia je multifunkčná a multidimenzionálna realita. Neverbálne signály sú nevyhnutné na kódovanie a dekódovanie verbálnych správ, sú však tiež samotnými nosičmi správ. Najdôležitejšie funkcie neverbálnej komunikácie sú tieto: prejavovanie dôvernosti a dodržiavania, poskytnutie podpory, prejav kontroly a moci, maskovanie podvodu, riadenie identity a dojmov, štruktúrovanie rozhovoru a vyjadrovanie emócií.

        Podľa Ekmana a Friesena (1969) neverbálne činy opakujú, podčiarkujú, posilňujú, ilustrujú alebo protirečia tomu, čo sa hovorí slovne. Podľa Ricciho Bittiho a Poggiho (1991) a Scherera (1980) neverbálne signály plnia syntaktické, sémantické a pragmatické funkcie. Syntaktická funkcia: rozdelenie, interpunkcia a synchronizácia toku reči (Scherer, 1980). Sémantická a pragmatická funkcia: symbolické správanie, ktoré má priamy preklad (znaky); gestá, ktoré objasňujú slovný tok (ilustrátori); správanie na zvládnutie obratov v rozhovore (regulačné orgány); autistické správanie ako škrabanie alebo trenie (adaptéry); postoje, gestá a kontakty, ktoré ukazujú emočné stavy; správy, ktoré definujú medziľudské vzťahy (Burgoon a Hale, 1984; Ekman a Friesen, 1969).

        V rámci analógovej komunikácie kinezika, proxemika, haptika, pachová komunikácia, komunikácia prostredníctvom telesného vzhľadu a rôznych prostriedkov, ktoré používame na vytváranie dojmov o ostatných; Za zmienku stojí oblečenie, účes, líčenie, tetovanie a šperky.
        Dôležitosť komunikácie

        Watzlawick povedal, že ľudská bytosť nemôže byť bez komunikácie (devätnásť deväťdesiatpäť). Ak prijímateľ usúdi, že správanie odosielateľa je správa, bude mať správanie odosielateľa význam komunikácie; Z tohto pohľadu bude prijímateľ, ktorý prevedie správanie na správu a všetko neverbálne správanie sa môže stať komunikáciou. Ak sa prijme perspektíva emitenta, akcie, ktoré emitent vedome robí pre komunikáciu, budú predstavovať komunikáciu; Ale myšlienka, že správanie sa musí uskutočňovať zámerne, aby bolo komunikáciou, nie je niečo, čo všetci vedci akceptujú (Ekman a Friesen, 1969; Knapp, 1984).

        Ak odhliadneme od perspektív príjemcu a odosielateľa, môžeme prijať perspektívu správy (Burgoon, 1994); Tento postoj sa zameriava na správanie; zameriava sa na neverbálne správanie, ktoré tvorí systém kódov akceptovaný spoločnosťou; ak sa správanie zvyčajne deje so zámerom a ak mu odosielateľ a príjemca dajú zmysel, možno ho považovať za správu, aj keď sa niekedy deje nevedome; ale ak odosielateľ a príjemca akceptujú, že správanie sa uskutočnilo bez úmyslu, nebude to komunikácia. Odosielateľ a príjemca rokujú o význame v kontexte interakcia (Stamp a Knapp, 1990). Pri orientácii na správy sa predpokladá, že neverbálna komunikácia je organizovaná ako kódovaný systém a funguje podľa pravidiel.
        Verbálny aspekt komunikácie

        Keď sa študovala komunikácia, takmer do 20. storočia sa predovšetkým zdôrazňoval jej verbálny aspekt. V druhej polovici tohto storočia nadobudol význam výskum neverbálnej komunikácie. Podľa Birdwhistell (1955) teda 60 – 65% medziľudskej komunikácie prechádza neverbálnym kanálom; Podľa Mehrabiana a Wienera (1967) 93% komunikácie prechádza týmto kanálom. Podľa metaanalýzy Philpotta (1983), ktorú zhromaždil Burgoon (1994), 31% komunikácie prechádza verbálnym kanálom. Vedci čoskoro začali kvalifikovať tieto pôvodné tvrdenia.

        The dôvera vložená do verbálnych alebo neverbálnych kanálov mohlo by sa to meniť podľa niektorých premenných. Dospelí sa teda spoliehali viac na neverbálnu komunikáciu a deti na verbálnu komunikáciu. Skutočnosť, že sa dospelí viac spoliehali na neverbálnu komunikáciu, sa vyskytla hlavne v nasledujúcich situáciách: pracovné rozhovory, hodnotenie vodcovských schopností, vyjadrenie postojov, úsudky o prvých dojmoch a terapeutické sedenia (Burgoon, 1985; Burgoon, Buller a Woodall, 1989).

        Ženy dôverovali vizuálnym informáciám viac ako muži (Noller, 1985; Rosenthal, Hall, DiMatteo, Rogers a Archer, 1979). Ak vynecháme pohlavnú premennú, rôzni jedinci majú trvalé predsudky v súvislosti s väčšou dôverou v jeden alebo druhý kanál: niektorí veria neverbálnym kanálom; iní sa spoliehajú na slovné prejavy. Bez ohľadu na predsudky je všeobecnou tendenciou spoliehať sa viac na neverbálny kanál.

        Či tak alebo onak, to tendencia dospelých viac sa spoliehať na neverbálne ako na verbálne, vyskytuje sa najmä vtedy, keď existuje nesúlad medzi týmito dvoma kanálmi; ak dôjde k zhode, do oboch kanálov sa vloží podobná dôvera. Preto sa pri zisťovaní klamstiev a podvodov používajú nezrovnalosti medzi verbálnym a neverbálnym prejavom. Je tiež potrebné poznamenať, že verbálne signály sú dôležitejšie vo faktickej, denotatívnej, objektívnej, abstraktnej a presvedčivej komunikácii, zatiaľ čo neverbálna komunikácia je dôležitejšia v afektívnych a konotatívnych správach.
        Vlastnosti volajúceho

        Podľa systémovej pozície je komunikácia založená na vzájomné vzťahy a interakcie, a poruchy osobnosti je potrebné chápať v interakčnej sieti jednotlivca s prostredím. Ďalej si však urobíme krátku rešerš o výskume vplyvu, ktorý majú na komunikačné správanie psychologické a sociokultúrne črty komunikujúcich.

        Na druhej strane to vieme komunikácia je dynamický proces že musíte časom študovať; ale toto je podmienka, ktorá bola zriedka splnená v metodikách výskumu komunikácie. Aj keď sa navyše väčšina vzťahov medzi ľuďmi vyskytuje medzi známymi, väčšina výskumu neverbálnej komunikácie sa uskutočnila medzi cudzincami. Môže byť čas na hlbší výskum komunikácie od priateľov, známych alebo rodiny.
        Merajte neverbálnu komunikáciu

        Na meranie zručností kódovania a dekódovania neverbálnych správ sa použil Profil neverbálnej citlivosti (PONS, Rosenthal a kol., 1979), technika bodovania Facial Affect Scoring (FAST, Ekman, Friesen a Tomkins, okrem iného). 1971) a Interpersonal Perception Task (IPT, Archer & Costanzo, 1988). Metaanalýza výskumu schopností kódovania a dekódovania (Burgoon, 1994) preukázala koreláciu medzi týmito dvoma typmi zručností.

        Tieto schopnosti sa ukázali súvisiace s osobnostnými črtami: extraverti, ľudia s vysokou sebaúctou, tí, ktorí dosiahli vysoké skóre v sebakontrole, dogmatici a expresívni, preukázali väčšiu schopnosť kódovania; spoločenskí machiavellisti s nízkym skóre a nedogmatici boli v dekódovaní zbehlí. Starší ľudia strácajú schopnosť detekovať emócie. Ženy sú zvyčajne schopnejšie detekovať neverbálne správy. Podľa Hall (1979) väčšiu pozornosť žien vysvetľuje ich nižšia spoločenská sila.

        Alternatívna hypotéza na vysvetlenie ich väčších schopností súvisí s rozdielnou expresivitou mužov a žien: zatiaľ čo ženy emócie externalizujú, muži ich internalizujú (Buck, 1979).
        Jung a extraverzia

        Jedna z najštudovanejších charakteristík volajúceho sa týkala extraverzie. Jung a Eysenck považujú extrovertov za otvorenejších na vzťahy s objektmi. Podľa prieskumu Giles and Street research (Giles eta Street, 1994) sa extraverti pozerajú viac na partnera, ale na kratší čas; pokiaľ ide o množstvo reči, extraverti hovoria viac ako introverti, ale neprejavujú viac svoju intimitu ako oni; hovoria viac o všeobecných témach a sú presnejší, keď neverbálne vyjadrujú svoje emócie; berú kratšie pauzy ako introverti a hovoria rýchlejšie; vykazujú viac impulzivity a menšiu kognitívnu aktivitu.

        Čas strávený hovorením pozitívne súvisí s úzkosťou komunikátora a negatívne súvisí s jeho stavovou úzkosťou. Na druhej strane úzkosť vedie k spomaleniu rýchlosti reči a zväčšeniu vzdialenosti medzi účastníkmi. Ale tí, ktorí hovoria dvoma jazykmi (havajsky a anglicky), prejavujú väčšiu rezervu pri hovorení štandardným jazykom ako pri hovorení pôvodným neštandardným jazykom (Miura, 1985).

        Pre Junga u introvertov predmetové pravidlá a u extrovertov objekt. Ak sa pozrieme na dve fázy Piagetovej adaptácie, asimilácie a adaptácie, u introvertov by prevládala asimilácia, to znamená, že by to bol objekt, ktorý by sa prispôsobil charakteristikám subjektu, zatiaľ čo u extravertov by prevládala adaptácia. , to znamená, že subjekt by mal tendenciu prispôsobovať sa vlastnostiam objektu.

        Je to táto druhá fáza adaptácie, ktorú Mark Snyder podčiarkuje, keď hovorí o sebaregulácii expresívneho správania (Snyder, 1974). Ľudia riadia svoje prejavy a svoju náklonnosť skrývajú alebo prejavujú podľa požiadaviek spoločnosti. Ľudia, ktorí majú v samoregulácii vysoké skóre, sú veľmi citliví, pokiaľ ide o zisťovanie požiadaviek okolia, a majú tendenciu zodpovedajúcim spôsobom meniť svoje prejavy a správanie.

        Tí, ktorí bodujú nízko nemeňte ich prejavy a správanie podľa požiadaviek prostredia, ale podľa diktátu jeho interiéru. Tí, ktorí majú v samoregulácii vysoké skóre, majú väčšiu schopnosť ústne prejaviť svoj emocionálny stav a výrazom tváre (Snyder, 1974), pri hovorení sa striedajú kratšie, majú tendenciu hovoriť súčasne ako ostatní (Dabbs, Evans, Hopper a Purvis, 1980) a začnú rozprávať častejšie (Ickes a Barnes, 1977) ako tí, ktorí dosiahnu nízke skóre.
        Prispôsobte sa účastníkovi rozhovoru

        Pre byť akceptovaný v spoločnosti a mať otvorené komunikačné kanályNiekedy je to ten istý subjekt, ktorý sa musí prispôsobiť charakteristikám účastníka rozhovoru (samoregulácia), ale inokedy sa subjekt pokúša zmeniť spôsob, akým ho partner vidí, a riadiť dojmy, ktoré na neho vytvára. Keď vidíme človeka, okamžite si o ňom vytvoríme prvý dojem a z toho prvého dojmu poznáme pomerne presne niektoré vlastnosti osoby (vek, pohlavie, vzhľad, profesia …) a s menšou presnosťou ďalšie vlastnosti (postoje, hodnoty, osobnostné vlastnosti …) (Kenny, Horner, Kashy eta Chu, 1992).

        Keď sa prvý dojem vytvára v neinterakčnom kontexte, majú vplyv statické faktory; zatiaľ čo dynamickejšie faktory, ako napríklad štýl rozprávania, smiech alebo pohľad, sú dôležitejšie v interakčných situáciách (Burgoon, 1994). Pri vytváraní prvých dojmov ľudí je potrebné spomenúť nasledujúce zdroje zaujatosti: uprednostnenie vizuálnej stránky a rozšírenie atraktivity, ktorú má človek v určitej oblasti na ďalšie oblasti (halo efekt).

        Tento efekt klesá, ak je vzťah medzi ľuďmi, ktorí sú známe alebo ak existujú iné zdroje informácií o osobe. Z neverbálnych stratégií pre lepšiu sebaprezentáciu sú pozoruhodné dramaturgické analýzy Goffmana (1959), teórie riadenia impresií Schlenkera (1980) a Tedeschiho (1981), Jonesovej teórie milosti. (1964, 1973), teória strategickej sebaprezentácie Jonesa a Pittmana (1982) a teória rozbíjania očakávaní Burgoon a Hale (1988).
        Rôzne osobné priestory

        Osobný priestor nie je u všetkých ľudí rovnaký. Introverti sa umiestňujú vo väčšej vzdialenosti ako extroverti, najmä v intímnych situáciách. Tí, ktorí majú vysoké postavenie, zaberajú viac priestoru ako tí, ktorí majú nízke postavenie, a majú v tomto priestore väčšiu slobodu pohybu. Učitelia a muži svojimi telami a predmetmi zaberajú viac priestoru ako študenti a ženy. Ľudia rôznych rás sú vo vzťahu vzdialenejší ako ľudia tej istej rasy. Ľudia zo strednej triedy sú vo väčšej vzdialenosti ako ľudia z nižšej triedy.

        Pri výskume podľa Pattersona (1968) mali subjekty hodnotiť náklonnosť, agresivitu, dominanciu, extraverziu a inteligenciu ľudí podľa vzťahovej vzdialenosti. Podľa výsledkov najhoršie hodnotenie dostali ľudia, ktorí súviseli s najväčšou vzdialenosťou; Medzitým boli ľudia, ktorí si boli bližšie, vyhodnotení ako teplejší, sympatickejší a chápavejší. Podľa Gilmoura a Walkeyho (1981) je osobný priestor bojových zajatcov väčší ako priestor ostatných, najmä priestor, ktorý obklopuje telo zozadu.

        Podľa Boorament, Flowers, Bodner a Satterfielden (1977), osobný priestor sa rozširuje keďže ide o krok od maloletých páchateľov k zločincom so zločinom krvi. Život v príliš malom priestore môže viesť k vzniku patologických charakteristík (Chombart de Lauwe, 1959: Podľa Aiella, DeRisiho, Epsteina a Karlina (1977), subjekty umiestnené v situáciách priestorovej saturácie dosahovali pri kognitívnych cvičeniach horšie výsledky. V oblasti patológie vidíme, že autistické deti sa vyhýbajú sociálnym kontaktom a utiahnu sa od ostatných, dokonca aj od terapeuta.

        Schizofrenici zaberajú malý priestor a hysterici presahujú hranice ich priestoru. Hyperaktívne a úzkostné deti majú menšiu kapacitu byť v nasýtených priestoroch; zvyšujú svoju aktivitu a vytvárajú ďalšie problémy.

        Podľa prehľadu Giles and Street (1994) vzťah závislosť-nezávislosť v teréne a v komunikácii sú nezávislí pracovníci v teréne schopní naučiť sa druhý jazyk. Na druhej strane sa u žien nezávislosť v teréne javí ako pozitívna súvislosť s množstvom reči a negatívna súvislosť s počtom slov v každej vete. Pokiaľ ide o vzťahy v rámci rodiny, nezávislosť v teréne pozitívne súvisí s používaním slova „ja“ a poľná závislosť s používaním slova „my“.
        Manipulácia a klamanie

        Predmet manipulácie a klamania je predmet, ktorý bol permanentne študovaný v oblasti komunikácie. Preto tá téma študovalo sa to z rôznych hľadísk (Giles and Street, 1994). Napríklad tí, ktorí majú v machiavellianizme vysoké skóre, manipulujú s ostatnými viac, aby dosiahli svoje ciele, a je pravdepodobnejšie, že sa budú pozerať na ostatných v sociálnych vzťahoch.

        Napríklad na súde sa obžalovaní, ktorí dosiahli vysoké skóre v machiavellizmu, pozerajú viac na žalobcu, aby vyzerali nevinnejšie. Aj keď idú klamať, zdá sa, že tí, ktorí dosiahli vysoké skóre v machiavellizmu, sú spoľahlivejší ako tí, ktorí dosiahli nízke skóre (Geis eta Moon, 1981). Nie všetky výskumy sa ale uberajú rovnakým smerom. Podľa O’Haira, Codyho a McLaughlina (1981) teda neexistujú rozdiely medzi tými, ktorí majú vysoký a nízky machiavellizmus, pokiaľ ide o únik neverbálnych signálov počas klamania.

        V prehľade výskumu sociodemografických premenných komunikátorov Giles a Street (1994) poskytli privilegované miesto tým, ktoré sa uskutočňovali pri premennej pohlavie. Hoci ženy sa viac rozprávajú v pároch rovnakého pohlavia, v zmiešaných pároch muži viac rozprávajú. Aj keď sú ženy v pároch feministky, hovoria hlasnejšie ako muži; v pároch, v ktorých žena nie je feministka, sa muži rozprávajú viac.

        V skupinách muži viac rozprávajú a v zmiešaných vzťahoch muži prerušujú rozhovor partnera viac ako ženy (Zimmerman a West, 1975; Eakins a Eakins, 1976); ale Marche a Peterson (1993) nezistili také rozdiely. Na druhej strane, ženy zvyknú používať štandardnejší jazyk a presné ako muži. Pokiaľ ide o témy rozhovorov, muži hovoria viac o práci a ženy, skôr o sociálno-emocionálnych témach; Samozrejme, v skupinách, v ktorých sa miešajú muži a ženy, sa menej hovorí o sociálno-emocionálnych problémoch.
        Neverbálna komunikácia

        Pokiaľ ide o neverbálnu komunikáciu, muži prejavujú dominantné správaniea ženy závislý prístup (Henley, 1977). Muži vykazujú väčšiu vizuálnu dominanciu, pretože vyzerajú viac, keď hovoria, ako keď počúvajú (Dovidio eta Ellyson, 1985). Ženy sú výraznejšie ako muži, viac počúvajú partnera, viac sa pýtajú a prejavujú viac pochybností pri rozprávaní a partner ich častejšie prerušuje.

        Ženy prejavujú viac postojov a gest závislostí (sklonia hlavu, nakláňajú ju na jednu stranu, otvárajú dlane …), pri rozprávaní sú bližšie ako muži a viac sa prispôsobujú štýlu interakcie partnera.
        Prestíž jazykov

        Existujú niektoré jazyky, niektoré dialekty a iné akcenty viac prestíže ako ostatní; Zdá sa, že časť tejto prestíže sa prenáša na tých, ktorí na komunikáciu používajú tieto jazyky, dialekty alebo akcenty. Podľa Bradaca (1990), Gilesa, Hewstona, Ryana a Johnsona (1987) teda použitie akcentov a jazykov prestíže a moci zvyšuje kapacitu pripisovanú komunikátoru.

        Dôvod nepoužívania menšinového a menej prestížneho jazyka komunikátorom nemožno hľadať vo väčšej alebo menšej úrovni znalostí tohto jazyka, ale v stratégiách riadenia impresií v komunikácii. Predajca, ktorý si myslí, že v určitom prostredí použitie prestížneho jazyka vytvorí o zákazníkovi lepší dojem, bude mať tendenciu používať tento jazyk namiesto iného menej prestížneho a menšinového jazyka. Ale aby sa prejavila prestíž a sila, človek nemusí mať vždy sklon používať prestížnejší jazyk (Giles eta Street, 1994). V akomkoľvek jazyku je možné použiť rôzne stratégie.

        Zvýšenie intenzity hlasu teda pozitívne koreluje s extraverziou, dominanciou, sociabilitou a emočnou stabilitou. Na druhej strane rýchle rozprávanie zvyšuje vnímanú kapacitu komunikátora a rozprávanie pomaly ju znižuje; Z tohto hľadiska existuje inverzný vzťah medzi pozitívnym hodnotením rečníka a rozsahom prestávok v reči; sú to krátke pauzy, ktoré vedú k pripísaniu väčšej schopnosti hovoriaceho. Aj napriek tomu má pomalé rozprávanie na zložitých predmetoch, na intímnych predmetoch alebo vo formálnych kontextoch pozitívny vplyv, pretože pozitívne sa hodnotí aj vedieť prispôsobiť sa rytmu poslucháča.
        Paralingvistické znaky

        Pri zmienke o vlastnostiach komunikátora, konkrétne o jazykových vlastnostiach (Giles and Street, 1994), nesmieme zabudnúť charakteristika odkazujúca na príjemnosť hlasu. Komunikátory s príjemným hlasom sa hodnotia lepšie, ale tento efekt je o to väčší, keď sa spojí príťažlivosť hlasu a fyzická príťažlivosť. Pri skúmaní zameraných na štúdium vzťahu medzi rôznymi somatotypmi a typmi hlasu bolo cieľom identifikovať somatotyp partnera na základe jeho hlasu; Podľa výsledkov to bolo ľahšie správne v prípade endomorfov a ektomorfov ako v prípade mezomorfov.

        Podľa ďalších výskumov možno približne presný vek spolubesedníka poznať celkom presne, na základe jeho hlasu. Rovnako sú poslucháči veľmi zdatní v poznávaní sociálnej triedy človeka na základe jeho hlasu; rýchlo identifikovať stav osoby pomocou hlasu. V rovnakom duchu je jednoduchšie poznať spôsob bytia človeka podľa intonácie jeho hlasu ako podľa jeho výslovného vyjadrenia.

        Do konca, jazyková intenzita zvyšuje presvedčivosť zo zdroja, ktorý sa teší veľkej dôveryhodnosti, ale presvedčivá kapacita emitenta, ktorý má malú dôveryhodnosť, sa zmenšuje.
        Psychologické premenné v neverbálnej komunikácii

        Z hľadiska výskumu neverbálnej komunikácie neboli urobené nijaké rozhodujúce objavy o vlastnostiach komunikátora. Psychologické premenné, ktoré boli študované, dostatočne nevysvetľujú správanie komunikátora. Mnoho z týchto premenných interagovať s sociodemografickými premennými (pohlavie, vek). Aj keby sa našli významné účinky, tieto účinky by sa rozpustili, ak by sa do návrhu vniesli silné sociodemografické premenné a situačné premenné.

        Tieto výskumy dostatočne neštudovali spôsob, akým komunikátori vytvárajú svoju identitu a dimenzie prostredia; správajú sa k komunikátorom, akoby išlo o abstraktné spoločenské kategórie. Na druhej strane izolovane vyhodnotili vlastnosti komunikátora bez toho, aby ich navzájom spájali. Azda najzaujímavejšími objavmi boli objavy zodpovedajúce hodnoteniu rečových a jazykových postojov: prízvuk, rýchlosť, pauzy, intenzita, rozmanitosť slovnej zásoby a verbálna plynulosť. Bolo by však tiež potrebné preskúmať kultúrny kontext, typ poslucháča, ciele interakcie a štádium vzťahu.
        Závery

        Výskum komunikačnej psychológie, ktorý sme tu spomenuli, sa týka udalosti, kontrola, príčiny a predpoveď udalostí. Analyzujú udalosti bez toho, aby zdôrazňovali ich význam a zmysel. Ale v medziľudskej komunikácii sú významy a hodnoty rovnako dôležité ako udalosti, pretože človek sa snaží dať udalostiam zmysel a zmysel. Uprednostnenie udalostí pred významami a hodnotami môže reagovať na praktické rozhodnutie hľadať vysvetlenie, ale predpovedanie udalostí nestojí za veľa, ak nevieme, ako konať neskôr.

        Pretože, Výskum by sa nemal obmedzovať iba na predpovedanie a kontrolu. Jedným zo základných záujmov vedy o komunikácii by malo byť rozšírenie pocitu spoločenstva pre človeka a zmysluplnosť životných udalostí. Vedci v oblasti komunikácie sa často pozerajú na medziľudskú komunikáciu z objektívneho, vonkajšieho a neutrálneho hľadiska. Musí sa však vziať do úvahy, že význam komunikácie vyplýva z rokovania medzi zdrojom komunikácie a príjemcom, medzi výskumníkom a subjektom.

        Výskumník konštruuje, mení a interpretuje to, čo pozoruje, a dáva tomu zmysel a hodnotu. Veda o komunikácii, ktorá hľadá príčiny, chce často vysvetliť udalosti pomocou kontroly, abstrakcie, stability a poriadku. Účelom medziľudskej komunikácie však nie je iba porozumenie sveta, ale aj uvedenie zmyslu pre spolužitie a život. A ak má mať ľudská skúsenosť zmysel, je potrebné okrem abstrakcie a kontroly nad vedou brať do úvahy aj naratívy dobrodružstiev, zmeny a nejasnosti vzťahov (Bochner, 1994).

        Vďaka týmto príbehom dostáva život novú podobudo. Rozprávač vytvára nový svet, kde musí žiť. Z tohto hľadiska v súčasnosti existuje tendencia zakladať humanitné vedy na rozprávaní (Bruner, 1986). Pre tých, ktorí stoja v perspektíve rozprávača, existuje zjednocujúca súvislosť medzi naratívom výskumníka a rozprávaním reportujúceho subjektu: život výskumníka ovplyvňuje jeho opisy a interpretácie; Aby ste tomu druhému porozumeli, musíte vychádzať z jeho skúseností. Rovnaký experimentátor je tiež súčasťou údajov a sú povolené autobiografické údaje.

        Na druhej strane symboly ich kultúry formujú skúsenosti výskumníka. Jedným slovom, humanitné vedy nemali by sa obmedzovať na objektívnu, neutrálnu a chladnú analýzu; musia sa zapojiť do komunikácie.

        Tento článok je iba informačný, v časti Psychology-Online nemáme právomoc stanoviť diagnózu alebo odporučiť liečbu. Pozývame vás k psychológovi, ktorý sa bude zaoberať vašim konkrétnym prípadom.

        Ak si chcete prečítať viac podobných článkov Systémová a analógová komunikácia: súčasné pokrokyOdporúčame vám vstúpiť do našej kategórie Právna psychológia.
        Bibliografia

        Abric, J-C. (devätnásť deväťdesiat šesť). Psychologie de la communication. Paríž: Ed. Armand Colin.
        Ackermans, A. a Andolfi, M. (1994). Vytvorenie terapeutického systému. Barcelona: Ed. Paidos.
        Adorno, T. W., Frenkel-Brunswick, E., Levinson, D. J. a Sanford, R. N. (1950). Autoritárska osobnosť. New York: Harper & Row.
        Aiello, J. R., DeRisi, D. T., Epstein, Y. M. a Karlin, R. A. (1977). Vytlačenie a úloha medziľudských preferencií. Sociometria, 40, 271-282.
        Albrecht, T. L., Burleson, B. R. a Goldsmith, D. (1994). Podporná komunikácia. V Knapp, M.L. a Miller, G.R. (Ed.), Handbook of Interpersonal Communication (pp. 419-449), SAGE Publications, London.
        Archer, D. a Costanzo, M. (1988). Úloha interpersonálneho vnímania (IPP). Berkeley: Kalifornská univerzita, Media Extension Center.
        Argyle, M., Lalljee, M. a Cook, M. (1968). Účinky viditeľnosti na interakciu v dyade. Medziľudské vzťahy, 21, 3-17.
        Arnheim, R. (1980). Umenie a vizuálne vnímanie. Madrid: Alianza Forma.
        Arnheim, R. (1984). Sila centra. Štúdium kompozície vo výtvarnom umení. Madrid: Alianza Forma.
        Barthes, R. (1981). Režim systému. Paríž: Ed. Du Seuil.
        Bateson, G. (1990). Naven: Štúdia problémov navrhnutých z kompozičného pohľadu na kultúru kmeňa Novej Guiney z troch hľadísk. Madrid: Júcar.
        Bateson, G. a Mead, M. (1942). Balijský znak, fotografická analýza. New York: New York Acad. Sc.
        Bateson, Jackson, Haley a Weakland. (1956). K teórii schizofrénie. Behaviorálna veda, 1, 251-264. K teórii schizofrénie. Buenos Aires: Almagesto, 1991.
        Bateson, G., Birdwhistell, R., Goffman, E., Hal, E. T., Jackson, D., Scheflen, A., Sigman, S. a Watzlawick, P. (1981). La nouvelle komunikácia. Paríž: Ed. Du Seuil,
        Bayo Margalef, J. (1987). Vnímanie, kognitívny vývoj a výtvarné umenie. Barcelona: Anthropos,
        Baudrillard. (1979). De la Séduction, Paríž: Vyd. Galilée.
        Berger, Ch. R. (1994). Moc, dominancia a sociálne interakcie. V Knapp, M.L. a Miller, G.R. (Ed.), Handbook of Interpersonal Communication (s. 450-507). London: SAGE Publications.
        Berlo, D. N. (1969). Komunikačný proces. Barcelona: Athenaeum.
        Berne, Eric. (1981). Transakčná analýza v psychoterapii: systematická, individuálna a sociálna psychiatria. Buenos Aires: Psyché.
        Berry, D.S. (1990). Vokálna príťažlivosť a detská vokálnosť hlasu: Účinky na dojmy cudzincov, samých seba a priateľov. Časopis neverbálneho správania, 14, 141-154.
        Bertalanffy, Ludwig von. (1976). Všeobecná teória systémov: základy, vývoj, aplikácie. Madrid: Fond pre hospodársku kultúru.
        Birdwhistell, R. L. (1955). Pozadie t
        https://sk.sweatthefilm.org/comunicacion-sistemica-y-analogica-avances-actuales-2789-1531

        • ..myslíš, že toto niekto prečíta??

          • Toto je zdroj informácií – pre debilov, ktorí potrebujú jednoduchý návod na použitie, prípadne ako komunikačnú apku – samozrejme nie! To ani náhodou! Nepočítam, že si si to prečítala – pre teba to nebolo. Ale – zaujímavá otázka – prečo si asi autor článku dal toľkú námahu – žeby kvôli debilom?

            Toto je určené pre konceptualistov KSB, ktorí sú zvyknutí čítať hrubé knihy. Máš ešte nejakú jednoduchú otázku?

  5. Aké peknučké, zaočkovaní majú odletieť do nebíčka:
    https://tadesco.org/firmy-jiz-planuji-ockovane-zamestnance-nahradit-pravdepodobne-behem-nekolika-let-zemrou/
    Firmy již plánují „očkované“ zaměstnance nahradit, pravděpodobně během několika let zemřou

  6. TŘI (3) Piloti společnosti British Airways za posledních 7 dní zemřeli na vakcínu COVID. Společnost BA nyní vede krizové rozhovory s vládou Spojeného království o tom, zda by jejich očkovaným pilotům mělo být umožněno létat či nikoliv.

  7. http://www.zvedavec.org/vezkratce/17833/
    Matka dvou dětí zemřela den po vakcinaci, u nás už 82 oficiálních úmrtí po vakcíně

    Slovensko:
    Na Slovensku zase ten samý příběh, zdravá matka dvou dětí den po vakcinaci zemřela. Když se lidé nechají strhnout propagandou tak mají, co chtěli.

    Tohle je třeba stále připomínat. U nás došlo oficiálně k 82 úmrtím s podezřením na spojení s vakcínami a 5 693 nežádoucích onemocnění způsobených vakcínou. U 82 lidí už byla spojitost mezi úmrtím a vakcinací tak očividná, že to nelze zamést do kouta.

    Adam Vojtěch už plánuje další dávky aby si ti už očkovaní nemysleli, že je pro ně po všem.

  8. http://www.zvedavec.org/vezkratce/17828/
    Smrtnosť na kovid v UK po vakcinácii 9x vyššia ako u nevakcínovaných

  9. Toto ale dovolia OBCANIA, nie ti psychopati a teroristi na fotke. OBCANIA maju moc, SPOLU maju moc. Ak by sa obcania rozhodli, ze ti teroristi z fotky sa nevykakaju uz nikde, tak sa nikdy nikde nevykakaju, jedine vo svojej cele pod perinou. Ale OVCANIA su retardovani, pretoze maju svoje hry a chlebik z muky s obsahom cervikov, to im staci, cize nemusime dakovat tymto psychoteroristom, ale OVCANOM vsade navôkol.

  10. https://www.naturalblaze.com/2021/06/5th-exec-joins-moderna-billionaire-club-as-stock-price-soars-despite-growing-number-of-injury-reports.html
    5th Exec Joins Moderna Billionaire Club — As Stock Price Soars Despite Growing Number Of Injury Reports

    Aké peknučné, akcionári Moderny sa stávajú miliardármi a ľudia z týchto vakcín umrú, sú poškodení…

    Moderna continues to ignore problems with its vaccine
    Moderna pokračuje v ignorovaní problémov so svojimi vakcínami

  11. https://www.naturalnews.com/2021-06-17-nearly-1000-expired-pfizerbiontech-covid19-vaccines-administered-nyc-event.html
    Nearly 1,000 EXPIRED Pfizer/BioNTech Covid-19 vaccines stabbed into the arms of now-altered humans at NYC Times Square “event”
    Skoro 1000 vakcín od Pfizeru bolo vpichnutých po expirácií v New Yorku

  12. jDepopulácia pekne pokračuje, dôchodkové fondy rozkradnuté.

    https://www.hlavnespravy.sk/lengvarsky-ministerstvo-spravodlivosti-sa-ma-pozriet-na-moznost-povinneho-ockovania-urcitych-skupin-uvazujeme-o-vekovej-kategorii-60/2581274
    Lengvarský: Ministerstvo spravodlivosti sa má pozrieť na možnosť povinného očkovania určitých skupín. Uvažujeme o vekovej kategórii 60+

    • Prekopírovala som blog pod týmto článkom:
      dostal príkaz zbaviť sa dôchodcov a ozdraviť socialnu poisťovňu nie su dôchodky nie su vydaje a konečne sociálna poisťovna vykáťže zisk a o to ide či nie …

      • Ďalší blog:
        Lengvarský, zabudnite na povinné očkovanie!
        Zrejme potrebujete naplniť sľuby Bruselu – očkujte sa Vy s partiou vodcov štátu aspoň 3-krát denne. Zabezpečte dostatok liekov do lekární proti príznakom „covidu“ pre občanov na voľný predaj. Snažte sa liečiť základné ochorenie…a nerobte kampaň, že Očkovanie je Sloboda.
        Čo ste Vy lekár, predavač, dohadzovač, …????

        • Na tomto blogu sa aj smejem:
          Rovno nas starych zavri do koncentrakov a pusti plyn Ty koko…. sprosty.

          • Ďalší blog:
            Povinné ockovanie neschválenou vakcínou, za ktorú nikto nenesie zodpovednosť? Vam musí uplne, ale úplne ebať…

    • Dúfam, že on už svojich rodičov dal !!

  13. to ano

  14. Pokiaľ by bol tento vírus naozaj smrteľný, tieto hovädá by ratovali iba seba, určite nie nás!

  15. https://blog.hlavnespravy.sk/27081/arbeit-macht-frei-alebo-vakcina-je-sloboda/
    „Arbeit macht frei“ alebo „Vakcína je sloboda“

    Preto, lebo farmaceutické firmy by prišli o obrovské biliónové zisky, z ktorých platia politikov po celom svete, aby zabezpečili očkovanie ľudí.

    A preto vyzývam občanov na odpor podľa článku 32 Ústavy SR, ktorý hovorí:

    „Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“

    Ten čas priatelia nastal. Želám Vám veľa zdravia a odvahy riešiť veci s ohľadom na budúcnosť našich detí a Slovenska.

    Z mesta SNP Ivan Štubňa

  16. Niečo „zaujímavé“ som prekopírovala:

    Výherné poradie Zaočkovaných,
    ktorí sa ulakomili na finančnú odmenu v štátnej očkovacej lotérii.
    https://uploads.disquscdn.com/images/3274354b2c8aac15a97e97d90705d4d25fe0f95456df8eeb660c9cab2463ea35.jpg

    • Marek Košice

      Za osobou „na piatom mieste“ je pochovaná Lisa so Simpsonovcov? Takže zmagorili aj ju, čo čakať od pravicovej vegánky…

  17. https://zemavek.sk/227-deti-dostalo-zapal-srdca-po-ockovani-proti-covidu/
    227 detí dostalo zápal srdca po očkování proti covidu

  18. https://www.banned.video/watch?id=60cbf3c605bcb1148e7b1a7e
    Biden Tells Americans To Yield Their Rights To The Government
    Voľný preklad:
    Biden hovorí Američanom, aby postúpili (odovzdali) svoje práva vláde

  19. Marek Košice

    Nosenie rúška v Nemecku (k tomuto mesiacu – jún 2021) je v exteriéri POVINNÉ? Tak „povinné“ ako u nás na Slovensku, kde v toto obdobie (jún 2021) väčšina ľudí chodí po ulici bez rúška, a okoloidúci policajti nič neriešia? Chcete povedať, že v Nemecku to majú prísnejšie než na Slovensku? …

  20. Slováci podali stovky žalôb do Štrasburgu a Haagu na vládu SR, médiá a propagátorov.
    Najskôr sa u obyvateľov vytváral tlak prostredníctvom právne neúčinných a všeobecne nezákonných nariadení nezákonnými vyhláškami a uzneseniami vlády, nakoľko právny systém SR a tvorba zákonov ma jasne danú legislatívu zákonov a pôsobnosť zákonov. Tvorba zákonov v právnom štáte na základe ústavy SR má jasne dané pravidlá, že tvorba zákona má svoju povinnosť a musí byť
    vydané nariadenie vlády s príslušným zákonom, ktorý musí podpísať premiér SR a tieto zákony a nariadenia vlády musia byť vydané v zákonníku a nie vo vestníku vlády SR, týkajúce sa prekrývania horných dýchacích ciest prekážkou v dýchaní (rúško, respirátor, šál, šatka…), vynucovanie obmedzovania v dýchaní. Neskôr sa za asistencie samospráv, polície, zdravotníkov, prostredníctvom Ozbrojených síl SR a za účasti príslušníkov cudzích ozbrojených síl v operácii „Spoločná zodpovednosť“ zrealizovalo celoplošné testovanie…………………………….čl. pokračuje
    Iný článok:
    Dobrovoľnosť už nie je garantovaná. Lengvarský: Uvažujeme o povinnom očkovaní určitých skupín. Rozhodne krízový štáb a pozrie sa na to Ministerstvo spravodlivosti
    Pri očkovaní sa od začiatku pripomína princíp dobrovoľnosti a slobody rozhodnutia. Po novom by už ani táto garancia nemusela platiť………………………

    Uviedol, že sa uvažuje najmä o preočkovaní zdravotníkov a zamestnancov domovov sociálnych služieb. „Ale takisto sme sa bavili o vekových kategóriách. Povinné očkovanie pre 60 plus. Tých možností je tam viac,“ doplnil ku téme minister Lengvarský……….

    Vyjadrenia ministra Lengvarského sa nepáčia nezaradenému poslancovi NR SR Filipovi Kuffovi
    doplnil, že predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) vtedy vyhlásil, že žiadne očkovanie povinne nebude. „Tak čo má toto znamenať?“ Pýta sa predstaviteľov vládnej koalície poslanec Filip Kuffa.

    Lengvarský toto platí aj pre teba. Už je len otázka času kedy budeš niesť zodpovednosť.

    Člen parlamentu vo Fínsku varuje vládu, že sú vinní z genocídy za klamanie verejnosti pri očkovaní proti COVID-19.

    Nastala doba donucovania a rozhodovania iných nad našim životom. Toto sa už niekedy dialo v našich dejinách a znovu nastáva ten čas.

  21. http://www.zvedavec.org/komentare/2021/06/8753-koronavirova-psychoza-privadi-evropskou-unii-na-mizinu.htm
    Koronavirová psychóza přivádí Evropskou unii na mizinu
    Očkování po celý zbytek života – to je něco pro Big Pharmu!

  22. Blbost. v Anglicku nikdy neboli ruska na verejnosti/otvorenych priestoroch povinne a v case G7 boli uz otvorene restauracie a kaviarne/pohostinstva vonku aj vo vnutri s obmedzenim do 30 ludi presne tak ako to je na Vasom obrazku..

  23. New Research Attempts to Prove the Universe is Conscious najdete si samy… Vysvetluje nove spojeni ansi mozkobve cinnosti, z tohu musim najit nove principy k memu zdokonaleni po kriticke mozkove mrtvicai a zazracnemu preziti, ano 7x do tydne ke mne chodili specioaliste a ucili dychat, pit, jist, chodit, mluvit, adli mi rehabilitacni perzonalni manualy a ja se nutim v bolestech a terrorizuji 6 hodin denne a take v noci kdyz se vzbudim ve spankovych a neuro-fisiologickych svalovych paralyzach az dusiciho se, strasne horrory diky palicajtum a Psycho USA celosvetovemu USA, EU, NATO Gangsterizmu!!!
    A znovu nauceni, jako male ditko mluveni, dalsi cinnosti zakladniho mysleni a snazili se dat nove motivace k memu urychelni a moznosti preziti, samostatne funkce; Ano- Super NYU Langone na kterych 4 nemocnicnich komplexech jsem pracoval na projektech zakladu az hlavimu dozoru pri stavbach, 30m hluboke vodotesne clony mezi oceany pro 3 podzemni prostory bez take minivibraci pro nanotechnologie… Novy Univerzitni Vyzkum Genetickeho Inzenyrstvi. jiz 3x
    Dodnes moje uctovane zdravotni naklady od 19/11/2010 jsou pres $2 miliony! samozvanci Kchazarovi, diky zlatokopum pod Kutilkovi, Escq…

    Neco pro vsechny: Novy vyzkum dokazuje, ze Univers-Vesmir ma Vedomi, tedy asi VECNOST, nekonecnost minulost, dnesek a nbudoucnost mohou byt take spjaty? -NESMRTELNOST VSUDEPRITOMNOST ano take v „nas vyvolenych“ PRITOMNOST BOZI? Jak ja vse po mych muceni, odlouceni, z tela zkusenosti jiz chapu a vnimam.
    Ano a vesmir jeste vecny a s daleko v mnoha dimenzema, rychlostmi nebo prevtelovani?? -nez my jsme schopni dnes chapat a az s novyma objevama na priklad Cernejma dirama, Neutrina „polarizujici se a tim se specifickyma charakterama vpravo, vlevo a neutralnima “ a neuveritelnych zdroju a pritomnosti nezname tezko pochopitelne energie, neskutecnych jevu supernano… v celem nasem prostorocasu ktereho my jsme nedilnou neznicitelnou vecnou soucasti.
    A tak Sataniste nam daji COVID VAKCINACE KTERE ZMENI TAKE NASI Hz frekvence, „magnetismus na zaklade kterych nam Brany Nebezke budou asi navzdy uzavreni, jak nas varuje Bibler Svata neb jsme prijali Mark of The Beast neboli vakcinaci Oznaceni Selmy Satanisticke (jako snad dobytek krouzek v uchu urceny na vykrm a jatka… “ a „nase osobni OZNACENI ktere se da jiz sledovat z nizko stacionalnich saterlitu a ovladat pres 5G a ruznych frequenci Hz a snad take manipulopovat take nase mysleni.
    JIz v 1996 jsem pracoval a se predelavala jedna huklearni US ponorka s moznosti monitorovat veskre telefonicke rozhovory, vase presne lokality na svete a pres telefon uplatnit kdyz si ho v noci neb co nejvice nevypnete, a neni v jine mistnosti, neb „stinenem“ sacku tak jsou na vas umozneny mozne Umele programy az po spankovych Hypnoz ve vasem spanku, u nekterych se to projevuje jako silne poruchy spankovych cyklu; tak pozor taek na ty hry Satanistu pro vase deti urcene pro likvidaci rodin zdfraveho vyvoje deti!
    Tak ja se stal objeti z dalsi vybrane osoby pro „Vyzkum velice kriminalni“ dostavali jsme tam proti sve vuli nasilne… vysoce zranen a nikdy neosetren; jiz v 2016 tyto testovaci neschvalene psycho drogy vse pod velkym nasilim kdy vas 2 pricmouhli velice brutalni drzi, krouti ruce nasilne a velice brutalne zvednou hlavu a dalsi do vas cpe drogy a zaliva vodou bud polknete, neb se budete davit jako pri topeni zakazanem mucenim Vodnim zalevanim, – Waterbording Muceni. Ano v NYC nemocnicich Presbyterian , Elmhurst kde vam take z vedlejsi instituce Rockefelleroveho rakovinneho vyzkumu vam mohou nic netusicimu vpichnout rakovinne kultury pro dalsi Velke Farmy smrtelne vyzkumy novych drig a ja jiz mel jen prezit v Prosinci 2016 jen 6 az 10 mesicu… dal jsem se ale do studia a vsech dostupnych systemu leceni vcetne Kolojidniho stribra, specialni diety, omezene super-stravy az Kyslikovych terapii!~!~!
    Ja jsem jako spravny jogista dokazal casto vyzvracet tyto davky Satanistickych psycho drog. Udelali z nas za par dnu a injekci… dokonale Zombies a vsechny separovali, 2 z nas kteri se nepoddali vecer zmizeli a nikdy jsme je jiz nevideli asi do Koncentraku?!
    Na podzim 2008 Svetoveho kongresu Nanotechnologie ve Vancouveru, ktery jsem pomahal jako zkuseny jiz velice uspesnych predeslych 4 svetovych kongresu organizovat tak tam jiz mnoho bylo, bohuzel vetsina je obracena ne pro dobro ale zkaze nas vsech EU bile civilizace!

    Oni Elity take jiz maji Umelou Inteligenci, Superpocitace, a jestli vy nejste vysoce znali pod ochranbou Bozi a Dary Ducha Svateho s Duchem moudrosti a Poznani a ovladate alespon v podvedomi „Svaty Duch“ motlidby jako nastroju ucinne rozhovory s Bohem – tyto „kvantove“ teorie tak proti Umele Inteligenci kterou Satanovy Elity dnes pouzivaji nemame nikdo z nas zadnou sanci, specialne kdyz stale sms-eskujeme a pouzivame a zijem v pritomnosti mobilu!!

    Survival Update
    In upcoming research, scientists will try to prove that the universe is conscious. Whether they can prove this to be true or not, their research will definitely teach us a lot about what it means to be conscious, and which objects around us have a mind of their own …More

    Jako cast meho mnohonasobneho temer smrtelneho zraneni NYPD policajty zacinajici na anonymnim zaklade milostpana Kutilka a pak zakrytim vsech obeti povolanych policejnich brutalit, ze jim daji tranquilizing injekce a odvezou v poutech, v bezvedomi na specialni oddeleni korupcnich Psycho oddeleni s diagnosou. Vozralej, zdrogovanej napadal policii, nebuyl schopen koordinovat sve pohyby… a toto pak stael ve lzich omilaji a nedbajio, ze vsech 7 oficialnich testu prokazuje zadny alkohol , zadne drogy a vste to jen vy ktery je zdeformovan a zmrzacen gangsterskou policii NYPD a to mnohokrate zmanipulovan dale odbezxen nasilen v bezvedomi do nemocnic jako NY Presbyterian, Elmhurst Nemocnic kde muci lidi, budi je kazdou hodinu, nedaji zadne utisujici n bolesti kyslik… dokonmce do vas kopou kdyznupadnete… hypnotizuji, rvou velice skodlive Psycho drogy nasilim do nas az se s nas stavaji vzajemne se nepoznbavajici Zombies bez mysleni s ukradenou osobnosti kdy po navratu z nemocnice jsem ani nepoznal jiz sve deti a pak dalsimi pokracujicimi terrory, separace ze spolecnosti do dlouhotrvajicich samo samotek radne manipulovanych se stalym sledovanim… Pak zneuzivanim Agentur Kchazaru az korupcnich Rodinnych Soudu, a jejich Psychopatu PhD vystudovanych jen Satanisticke a okultni vedy a tito Socio-Pati vas pak vyhodnocuji a pisi o vas neskutecne lzi ktere nikdo niky o sobe nevyslovil… Mucili nas , mne separovali z zivota pres 3.5 roku z jakehokoliv deni vyhrozovali… a nedbali, ze mam temer mnohonasobne smrtelne zraneni, prerazena zeber, v pateri Boston Scientific Stimulacni Paterni Implanty v cene
    asi $138 000 bez kterych bych jiz davno nezil jsem bych se jiz nenaucil chodit, stimuloval veskere zakladni lidske pres paterni umele stimulace impulsu specialne nastavenych.. podporou a znovuziskani neuro svalovych cinnosti vcetne poruch dychani, policejnim zraneni obratlu C1 az C5 a pak C35, prerazenych 8 zeber, snimky jako zazraekm zmizely… ano vysoce vycviceni gangsteri a zabijaci; utrzene rotacni upony na ramenou prave 3 upony + 2 svaly, leve jeste cekaji na rekonstrukcni operace 2+3!!!
    1.5 roku odmitnoti jakekoliv pece, dovede si nekdo predsatvit tento terrorizujici stupen bolesti, kdyz se v noci vzbudite strasnou nocni murou jste paralyzovan, bolesti ucuravate; a nemuzete se dusici se ani pohnout a jdete pomalu opet do COMA a jen zazrakem se preziva. Vasi chlapci nad vama placi, tatinku prosi, prosim neumiraj nam!!! Kdy vam v noci z ucha a nosni dirky vyteka z avseho pouzazovaho snad infikovaneho mozku Mozkovy-misni odporne chutmajici mok, dukaz vaseho zmrzaceni a trhlin a mezery po oteklinach v castech mozku jak je dodatecne vyplnit?
    Ano USA, EU je dnes ve vladach plnych vysoce nebezpecnych vysoce vystrasenych z nas 1:50 000 Psycho-Socio-Patu svetoveho Gangsterismu, Satanizmu, Satanovy Synagogy kteri chteji nas vsechny snad vyhubit – vykynozit kdyz se jim dama a to veskerejma manipulacema, triky?!
    Ano tak jsou ke gangsterismu vybrani jednotlivci, vychovani, vystudovani a snad jiz take zdrogovani policajti, cely system jejich pohunci podporujici skorumpovany systemy Kchazarskych zaprodabych darmozroutu pravniku az exekutoru… , a mnozi z nas vubec nechapou proc prave nas si vybrali!
    Tak asi kdekoliv na svete dealji co chtreji ebz zabran ale hlavne v Astorii NYC, kde ti tajni klidne byli take chyceni s 25 lb nebo 11.5 kg cisteho kokajinu kdyz davali vzorky take malym detem pro rodice??? A sranda srand, ne.
    Maji velice chytre korupcni pravniky, take Kchazary vetsinou z Long Islandu kteri za velke penize jich z jakehokoliv kriminalniho cinu vysekaji a z obeti udelaji klidne s pomoci neopravenych dalsich policejnich zatknuti lzivych manipulaci, dalsich zatknuti nasilnych ku-ku nemocnic terroru … Pak naseldujiciho nemocnicniho zdrogovani a jste -nebezpecneho nasilnika, KU-KU take pro okoli a svoji rodiniu a vse je vylhane, zmanipulovane.
    Pred propustenim kde dbaji aby otekliny a krvave stopy po policejnich brutalit jiz byly mensi a bez podpisu, ze se necitite kjiz dobre tak vaz z KUU-KUU HNIZDA (film zasnuly pritel Milos Forman: Prelet pres Kukaci hnizdo…) nasilnosti asi nepusti ale jak je narizeno minimalne nas terrorizuji droguji dale pod dalsima vyhruzkama 31 dnu, jak predepisuje NYS zakon ke kategorizovanych blaznu kdy stracite moznost pravni ochrany, dobre vymyslene tema politikama. lobijisty vsema kriminalniky dnesniho Satanistickeho sveta, ze?
    Pak nam ukradli veskere nase osobni veci mne 4 plne popsane sesity z 34 nasilneho pobytu v mucirnach take z mych presne popsanych Nocnich mur, mych zkusenosti a pocitu kdyz jsem jiz opustil sve telo a byl na ceste Zlatym tunelem setkat se se Svym Stvoritelem…

    Pak v 2018 po prijezdu do JFK USA mne nezakonne oddelili od rodiny, vse ukradli… zatkli, nasadili pouta separovali od rodiny, ukradli veskere leky me suplementy, kyslik pro zivot, veskere zaznamy leceni, rehabilitaci a doporuceni z EU nemocnic, lecebnych lazni a ukradli ano Letistni policie muj cell telefon plne naladovany s kontakty… za $600 a dodnes jsem nic nedostal zpet! A ja jsem emigroval po znalosti z Oxfordu co se v EU na nas pripravuje v nadeji, ze se v USA vsemu tomuto Satanismu vyhnu a dopadl jsem zatim jeste daleko hure nez obet Holocaustu neskutecneho terroru, jak vim dobre od znamych zijicich v koncentracich!
    Pak mne uvrhli do veznice, ano v mem veku 76, precpanem spinavem s hlukem spinou, bez vody, jidla dbali abychom nemohli usnout, nebyl ani fungujici zachode v terroru bez leku pres 32 hodin dehydratovaneho, museli mne jiz v bezvedomi kdyz jsem spadl vysilen a spadl jsem volnym padem na zelezne mrize vezeni, spoluveznove zatceni jen tak pro srandu mne zvedali a pomahali volali o pomoc prerazil jsem si zub… o mrize… Sedeli jsme na studene betonove podlaze, chrlila na nas velice studena klimatizace s prachem a virusy, dostali jsme silne Sepsis, mold, v cele asi 6x6m nas tam bylo „zatcenych“ pres 25.
    Pak jiz temer opet v bezvedomi rychle odvest na Pohotovost do Jamajka Emergency kde mne stabilizovali, dali glukozni cevni vyyzivu a opet za mrize… eclych 34 hodin a 3x prevazeli do soudnich mistnosti… Pak vyhodili a ja byl objeven pred arnemm bezdomovcem ktery mi dal vodu, a pak zavedl na podzemku, jeli jsem do Grand Central kde nam dali dobrodinci horkou paolevku ktera by se jinak za 2 hodiny vylila… AQ pak doprovodil opet az domu…
    Diky tomu Samaritanovi bezdoovce ketry mi rikal, ze se to casto stava zde, pred Kriminalnim soudem Queens, NY, USA, lide zlomeni vysileni dehydarytovani a on je tam aby vsem vcetne mne pomahal! Boze Nas ve jmenu Kristovy Krve zbav vsechny Satanisty jejich Luciferoveho Efektu Ochrany a predej je k Bozimu soudu vcetne tech Elitaru take z EU… Rozdel se spravedlive ale 7x 7 vyse vcetne jejich deti vseho co oni nam nadelali a stale cini a vymysli at je vsechny stihne nase rozdeleni ale 7x 7 silnejsi pro veskere tyto Satanisty, vceten COVID, Vakcinaci a vseho co se jen da uplatnit. My Vam dekujeme nbas stvoriteli a vykupiteli zacghran nas jak slibujes a my k Vam vsich i Vase deti tohoto sveta pokorne volame.
    Svaty, Svaty zpivame Vam Glory, tva moc a pomoc nam je bezmezna k ochrane vasich vernych sluzebniku az martyru, obeti Satanistickych radeni!!

  24. NEW RESEARCH ATTEMPTS TO PROVE THE UNIVERSE IS CONSCIOUS

    SURVIVAL UPDATE TEAM
    JUNE 17, 2021
    Share Facebook Twitter Pinterest WhatsApp
    In upcoming research, scientists will try to prove that the universe is conscious. Whether they can prove this to be true or not, their research will definitely teach us a lot about what it means to be conscious, and which objects around us have a mind of their own.

    According to the Oxford Dictionary of Psychology, the definition of consciousness is: “the normal mental condition of the waking state of humans, characterized by the experience of perceptions, thoughts, feelings, awareness of the external world, and often in humans (but not necessarily in other animals) self-awareness.”

  25. Niečo som prekopírovala:
    Ak máte vy alebo váš rodinný príslušník zlé príznaky po očkovaní , alebo úmrtie v rodine po ňom ozvite sa na mail [email protected] – pomôžete s právnymi krokmi na zastavenie povinného očkovania.

  26. https://uploads.disquscdn.com/images/39b42e75ac2e785e83d315d3274d51cd40e6ffea52b970115d081148f46ecc9e.jpg

    Náš milučký pán Bill Gates, ktorý nedovolí seba a svoju rodinu zaočkovať. Ale chce zaočkovať celú zemeguľu.

  27. Zaujímavý blog:
    Uvidime kam to az zajde. Toto je biologicka vojna a pokus o vyhladenie ludi, preto su aj z nasej strany vsetky prostriedky pouzitelne a mozne. Dame to, no straty budu velke.

  28. Ďalší „zaujímavý“ blog:
    Ilumináti z Veľkého resetu sú nervózni, prechod k svetovej marxistickej diktatúre a depopulácii planéty naráža na problémy. Polovica USA už ignoruje všetky opatrenia covid plandémie, rastie tam inštitucionálny odpor proti nej. Anthony Fauci (americký Mikas) bol usvedčený z podvodov a zistilo sa financovanie manipulácií s vírusmi vo Wuhane jeho organizáciou NIH, čo zapieral pri vypočutí v kongrese pod prísahou. Fauci je odpísaný. Onedlho skončí audit prezidentských volieb v Arizone, čo vyvolá šok, keď sa zistí, že ich vyhral Trump a nie Biden. To následne spustí lavínu auditov aj v ďalších štátoch – už tera sú tri, ktoré ho chcú vykonať.
    Iluminátske vedenie si je vedomé, že Ameriku môže stratiť, preto sa ťažisko agendy resetu presunulo do Európy. Tu si chcú vytvoriť zákopové pozície a cez strach a tyraniu si ju podmaniť. Preto tlačia na svoje národné bábky s vakcináciou. Ostalo im už len šírenie strachu, vyhrážanie sa cez svoje médiá a udržiavanie ilúzií cez skorumpovaných politikov. Ostali im iba mediálne lži a násilie, všetky ostatné náboje už vystrieľali.
    Politici si ale musia uvedomiť, že ilumináti nebudú ani sekundu váhať, ak bude treba svoje marionety obetovať, aby si zachránili kožu. Už teraz sú takíto politici jednou nohou v base a druhou v hrobe. Pretože keď príde deň zúčtovania, budú to politici, kto zneužil právomoci, podieľal sa oficiálne na zločinoch a kto bude postavený pred súd.

  29. https://childrenshealthdefense.org/defender/watch-cdc-emergency-meeting-myocarditis-young-people-covid-vaccines/?itm_term=home
    WATCH: CDC Emergency Meeting to Discuss Reports of Myocarditis in Young People After COVID Vaccines
    Pozerajte: CDC mimoriadna schôdza aby prerokovali hlásenia myokarditíd u mladých ľudí po covid vakcínach

    The Centers for Disease Control and Prevention’s Advisory Committee on Immunization Practices will hold an emergency meeting tomorrow, Friday, June 18 starting at 11 a.m ET to discuss the benefit-risk of COVID mRNA vaccines in adolescents and young adults following a higher-than-expected number of reports of heart inflammation following the vaccines.

    Aké peknučké, mladí zaočkovaní ľudia dostávajú zápaly sŕdc a teraz táto dobrôtka sa ide vpichnúť našim deťom.

  30. https://www.naturalnews.com/2021-06-18-study-masks-are-exposing-children-deadly-pathogens.html
    STUDY: Masks are exposing children to a horrifying array of deadly pathogens
    Štúdia: Masky (rúška) vystavujú deti strašnej škále smrteľných patogénov

    Týmto chorobám sú vystavené deti vďaka noseniu rúšok:
    The analysis uncovered the following 11 dangerous pathogens on the masks:

    • Streptococcus pneumoniae (pneumonia)
    • Mycobacterium tuberculosis (tuberculosis)
    • Neisseria meningitidis (meningitis, sepsis)
    • Acanthamoeba polyphaga (keratitis and granulomatous amebia encephalitis)
    • Acinetobacter baumanni (pneumonia, blood stream infections, meningitis, UTIs – resistant to antibiotics)
    • Escherichia coli (food poisoning)
    • Borrelia burgdorferi (causes Lyme disease)
    • Corynebacterium diphtheriae (diphtheria)
    • Legionella pneumophila (Legionnaires’ disease)
    • Staphylococcus pyogenes serotype M3 (severe infections – high morbidity rates)
    • Staphylococcus aureus (meningitis, sepsis)

  31. http://www.nwoo.org/2021/06/18/lekari-se-shoduji-na-tom-ze-ockovani-je-biologicka-valecna-zbran-pouzita-proti-nam/
    Lékaři se shodují na tom, že očkování je biologická válečná zbraň, použitá proti nám

    Covid vakcíny môžu spôsobiť tieto choroby:
    Injekce může způsobit smrt pomocí anafylaktického šoku, což je životu nebezpečná alergická reakce na jed, který obsahují, což je polyetylen glykol (PEG).
    Hrotová bílkovina zabrání činnosti protizánětlivých makrofágů, zvaných M2.
    Neustále vyráběná hrotová bílkovina se může navázat na povrch orgánů a způsobit tak zvané autoimunitní nemoci. Ničí cévy, vedoucí do plic a škodí mnoha orgánům. Také se může přiřadit k lidskému DNA a změnit je – na co, to se neví.
    Hrotová bílkovina se dokáže navázat na ACE2 přijímače (receptory) na povrchu spermií a ve vaječnících, čímž způsobí neplodnost.
    Hrotová bílkovina rovněž může způsobit záněty mozku a přerušení ochranné krevní bariéry, což vede k neuropatologii a degeneraci mozku.
    Hrotová bílkovina dokáže škodit FUS genům a zmutovat TDP-43 bílkovinu, což může způsobit amyotropickou laterální sklerózu, nebo degeneraci čelního laloku a jiné chronické degenerativní neurologické nemoci, včetně rakoviny.
    Adenoviry, použité v injekcích Johnson & Johnson a AstraZeneca mohou způsobit rakovinu. Tyto injekce rovněž vyloučí trans-geny, které mohou způsobit smrtelné vedlejší účinky následkem přímého genetického materiálu, který se může sloučit s naším DNA a vytvářet anti-DNA protilátky.
    AstraZeneca je známa tím, že způsobuje smrtelné krevní sraženiny.
    Protilátky mohou značně ublížit asi 28 orgánům, jak již bylo řečeno dříve, což může navodit mnohanásobné autoimunitní nemoci, nebo kolaps mnohých orgánů.
    Ti, kteří již byli dříve očkováni proti chřipce, mají zvýšenou možnost dostat Covid chřipku a na ni i zemřít.
    Přílišná tvorba protilátek způsobuje značně zvýšenou náchylnost i na jiné nemoci.
    Může dojít ke zvětšení lymfatických uzlin, což má dlouhodobé škodlivé následky.
    Protilátky, vytvořené v lidech, kteří již prodělali Covid chřipku způsobí výskyt nových, zhoubných zmutovaných virů.

  32. Jednoduchá

    ….milá Jean, presne ako hovorí Dušan, toto si ľudia sami dovolili…..ako niekt.rodičia ,,naučia“ svoje deti, ono ich kopíruje a takto potom aj správa /myslím celkovo, nielen tento ,,covidcirkus“………………………………..ozaj zaujímavé prekopírovania ,,konečnej“zaočkovaných – ,,smer cintorín“ :-(…………a k tomu moder.otrokovi….aj ja som 1 z nich 🙁 / kvôli hyp.na byt/, no verím tomu, že sa mi to podarí čím skôr splatiť….trošku ma prekvapujú p.Jean tie vaše prísp. o 8:20 a 8:22, na vás ako ženu mi prídu trošku ,,vulgárnejšie“…………….a rúška teraz? to nehrozí ! nastúpim s ním a potom si ho už dám dole, v MHD vôbec, však je vonku tak krásne – slnečno :-)……………………….aj mňa sa akurát dneska 1 známa pýtala, či sa idem zaočkovať a ja som sa zasmiala, že môj život má oveľa väčšiu hodnotu ako x hrncov, že toľko hrncov ani nemajú :-(…. :-)………………..takže nie, jednoznačne………………….a áno súhlasím, strach je nákazlivý, no MY mu nesmieme dovoliť, aby nás ,,ovládol“……a kto má skutočne rád seba, ľudí, prírodu a všetko živé, tak u takého strach jednoducho ,,nemá žiadnu šancu“……………………………………….

    • Milá pani Jednoduchá, nemala som asi tie nepekné blogy prekopírovať. Ale napr. na http://www.banned.video sú také videa na túto tému, že sa smejem (mala by som plakať) robia paródiu…všelijaké slová používajú… Vieme, mnohí už nezvládame túto nenormálnosť, túto tretiu svetovú vojnu – biologickú, depopulačnú.

  33. http://www.nwoo.org/2021/06/18/co-je-na-nas-chystano-jaky-podil-v-tom-ma-bill-gates-a-kdo-jsou-zbytecni-jedlici/
    Co je na nás chystáno, jaký podíl v tom má Bill Gates a kdo jsou zbyteční jedlíci
    Je jisté, že Gates to má všecko v hlavě trošku pokrouceno, anebo je za své bláznivé nápady dobře zaplacen, nebo taky někým vydírán. Postupem času chce docílit následující:

    Namísto skutečného jídla nám chce dát umělou, v laboratoři vypěstovanou stravu;
    Namísto skutečného zdraví propaguje nemoci;
    Namísto skutečných informací nám předkládá propagandu;
    Namísto skutečné vědy se uchyluje k propagaci nesmyslného globálního oteplování, které chce ještě víc ovlivňovat umělými zásahy ve formě sprejování z letadel;
    Namísto život podporujících činů zkouší lidstvo udělat neplodné, a neváhá zničit i děti.

  34. Jednoduchá

    ….milá Jean, to je tak, keď sa niečo prekopíruje, a pritom sama by ste to tak ani nenapísala / myslím s tými výrazmi, prísp.tu dávate ozaj také, čo majú hlavu aj pätu/………..Gates má neskutočne ,,divné“ nápady…..a tie ,,hovoria za všetko,,……………….

  35. 4. Jula je Den Independence Day Den NEZAVISLOSTI prosimpro vsechny nas a jiz definitivne! USA. Pryc se vsema tyrany, prestane je poslouchat oni mohou jen tak daleko jak my jim dovolime, poddame se a jak hluboko ohneme sve hrbety pro jejich karabace vsecho stylu. Zustanme vsprimeni jich je jen 1:50000 na nas, oni se musi pred nama trast strachy ve svych prisne strezenych koloniich Satanovych Synagog jiz zalesti navzdy do svych podzemnich der ktere pak obsypeme „novicokom a radioaktivitou? a je opet pokoj a Mir na celem svete.
    Ano ten horror, terror tyrani … co jsem a mnoho jinych od nich zazil nas jen udelali jiz nezlomitelnych, nebojacnych mluvit vsude pravdu a studovat, studovat !

Pridajte komentár

*