Nádej pre šport v Bratislave sa začína pri peniazoch

V štádiu dobrej správy pre rozvoj mládežníckeho športu v hlavnom meste je rozhodnutie poslancov Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktoré urobili 11. júna. Podporili zámer výstavby multifunkčného športového areálu v bratislavskej Petržalke. Má vzniknúť moderný kampus športu a zdravia s využitím princípov smart školy. Ide o výstavbu infraštruktúry a objektov pre školu so športovým zameraním a jej partnerov, študijné programy či verejné plochy s napojením na verejnú dopravu.

Celý proces je ešte na začiatku. Míľnikom bude koniec roka 2021, vtedy majú byť predložené návrhy riešenia zmluvných vzťahov, stavebných a ekonomických parametrov. Na rozdiel od dávnejšieho projektu BSK – Danubia Arény – sú jasnejšie finančné vstupy. Hlavným investorom je kraj, ktorý má využiť peniaze z Európskej únie. Zväz ľadového hokeja prispieva dvomi miliónmi eur na dve hokejové tréningové plochy. Volejbalový klub Polície Bratislava investuje do multifunkčnej športovej haly pre loptové športy.

Areál športu a zdravia v Bratislave-Petržalke
Neprehliadnite

V hlavnom meste má byť multifunkčný športový kampus. Koľko miliónov bude treba?

 

Vedci majú šancu presadiť sa na Patrónke

Na bratislavskej Patrónke v súčasnosti slovenská IT spoločnosť Eset ešte nestavia svoj vedecko-výskumno-inovačný projekt Eset Campus. Práce by sa mali začať na pozemkoch bývalej Vojenskej nemocnice v roku 2024. Pre vedeckú a akademickú obec je však potešiteľný záujem súkromnej firmy o integráciu do vedecko-technologického klastra s dvoma bratislavskými univerzitami a Slovenskou akadémiou vied. O rokovaniach informovala tento týždeň firma.

Klaster CEVIS by sa mal rozprestierať v piatich polygónoch lokalít medzi Mostom Lafranconi, Mlynskou dolinou, Patrónkou a Železnou studienkou po Rázsochy. Tam sa nachádzajú sídla, fakulty a vedecké pracoviská troch zakladateľských inštitúcií. Projekt je otvorený širokej spolupráci s ďalšími potenciálnymi partnermi.

Slovenská akadémia vied chystá obnovu svojho rozsiahleho areálu na Patrónke. Ak sa podarí projekt Esetu a akadémie vied, tak v susedstve Bratislavského lesoparku vznikne v budúcnosti moderná vedecko-výskumná zóna aj s ubytovacími kapacitami.

Na snímke areál bývalej Vojenskej nemocnice v Bratislave, ktorý v roku 2017 získala spoločnosť ESET a plánuje v ňom vybudovať centrum inovácií a kreativity ESET Campus.
Neprehliadnite

Eset pripravuje pozemok na bratislavskej Patrónke na výstavbu kampusu

 

Banskobystrický Interpolis otvoria na jeseň

Modernú polyfunkčnú budovu Interpolis Office Center v širšom centre Banskej Bystrice plánuje na jeseň tohto roka otvoriť developer Interpolis. Projekt s 8 200 štvorcovými metrami prenajímateľnej plochy má parkovací dom, nabíjaciu stanicu pre elektromobily, reštauráciu, stanovištia pre bicykle, zázemie aj dostatok denného svetla. V budove je inteligentný systém riadeného vetrania a pokročilý systém riadenia výťahov aj 209 parkovacích miest. Podľa developera prácu v nej nájde 500 až 700 ľudí.

V polyfunkčnej budove je vnútorné trojpodlažné átrium so strešným presvetlením a vertikálnym schodiskom, ktoré bude na poschodiach obklopené galériami. Okolie stavby skultivujú parkové úpravy, pričom najväčší existujúci strom pred hlavným vstupom ostal zachovaný. Z hľadiska prevádzky budú administratívne priestory členené podľa požiadaviek budúcich nájomcov. K dispozícii sú veľkopriestorové kancelárie, menšie štandardné kancelárie prípadne ich kombinácie.

Interpolis Office Center
Neprehliadnite

V Banskej Bystrici otvoria na jeseň kancelársky komplex Interpolis Office Center

 

V Kostolných Kračanoch pribudne hala pre logistiku

Rakúsky developer Go Asset dokončil v Kostolných Kračanoch pri Dunajskej Strede práce na nosnej konštrukcii modernej haly s vyše 55-tisíc štvorcovými metrami. Stavba je súčasťou priemyselného a logistického parku Log Center R7 kategórie A s celkovo troma halami a rozlohou spolu približne 100-tisíc štvorcových metrov. Jej užívateľom bude poskytovateľ riešení pre e-commerce a logistiku firma Ingram Micro.

Projekt je súčasťou tamojšieho priemyselného parku. Od septembra by mala spoločnosť postupne zamestnať viac ako tisíc zamestnancov na procesy distribúcie tovarov. Riaditeľ rozvoja Go Asset Michal Bubán vo štvrtok 17. júna pri tejto príležitosti povedal, že výkopové práce nového logistického parku sa uskutočnili začiatkom roka 2021. Potvrdil, že stavbu najväčšej haly v jeho rámci plánujú uviesť do prevádzky koncom tohto roka.

Logistická hala Kostolné Kračany
Neprehliadnite

V Kostolných Kračanoch budujú novú halu so solárnymi panelmi pre logistiku a e-commerce