Na otvorení bratislavského koncertného leta aj 7krát3 s hitom Tygrovanej sprej či Luvver a Bratři live.

Už na začiatku leta si fanúšikovia živej hudby v Bratislave prídu na svoje na sérií 5 podujatí, ktoré od 23. do 30. júna otvoria koncertné leto v slovenskej metropole. K už skôr avizovaným vystúpeniam kapiel Ľudové mladistvá v Novej Cvernovke (+ trio Treetop) a českého producenta Floexa v MMC (s predkapelou Kvaskova) tu máme line-up ďalších troch akcií. Všetky majú spoločné to, že sa budú konať na Sundecku na Dunaji.

Hneď úvod bude veľmi silný. Do Bratislavy totiž v stredu 23. júna zavíta česká senzácia Štěpán Hebík alias 7krát3, ktorý sa u nás dostal do povedomia najmä hitom Tygrovanej sprej. V nej hosťoval legendárny Jiří Korn a za zmienku stojí aj videoklip, ktorý už siaha k polmiliónu prehratiam na YouTube. Vkusný mix popu a R&B si veľmi skoro všimol label Bigg Boss, na ktorom vydal debutové EP s názvom I. A možno aj vďaka nemu má 7krát3 na konte spolupráce s takými menami ako PSH (skladba Boh dal Love) či Rytmus (najnovší singel Bleju Vibe).

Českého hudobníka na Sundecku doplní objav z našich končín – Toello. Ten svoju tvorbu úsmevne označuje ako pop, ktorý počúvajú nepopolárni ľudia. Žánrovo ide o blend hip-hopu, alternatívy, rocku a popu. Jeho angličtinu zasadenú do silných grovov a catch melódii môžete poznať najmä z vysielania Rádia_FM a hitov ako Follow, Bats & Butterflies alebo Red Light, ktoré určite zaznejú aj na Dunaji.

Z iného súdka bude večer v utorok 29. júna, ktorý bude patriť najmä elektornickej hudbe. O jeho vrchol sa postarajú českí Bratři, teda bratia Jiří a Ondrej s ich chytľavým mixom elektroniky, techna a ambientu vytváranom na analógových a modulárnych syntetizátoroch so živými bicími. Bratři majú za sebou vystúpenie na Colours of Ostrava, predskakovali pred Jonom Hopkinsom v Prahe a to, že že ich úspech nie je len lokálnou záležitosťou, dokazuje napr. aj to, že na showcase Tallinn Music Week bolo ich vystúpenie vybrané medzi 10 najlepších.

Počas rovnakého večera sa k slovu dostanú aj lokálni dídžeji WhitheDjoker a ako live act domáci Blame Your Genes. Tento sólový elektronický projekt Lukáša Zdurienčíka z indiepopovej skupiny Elections In The Deaftown zahrá na strunu vyznávačom rovných aj zlomených beatov. Zaznieť by mal jeho najväčší hit Icarus, ale aj aktuálny singel Actions, ktorý dostal v máji aj videoklip. 

Sériu s názvom Otvárame leto promotérov z Dobrého výberu ukončí v stredu 30. júna na Sundecku svojim koncertom skupina Luvver. Pohrobkovia kapely Fresh Out Of The Bus predstavia svoj dlho očakávaný debutový album, ktorý stále nevyšiel. Ale ak raz skutočne vyjde, bude to rozhodne crydance/postpop s ambíciou zaujať aj mimo Slovenska. Nitriansku kapelu doplní v posledných hodinách júna ostravský elektronický projekt Phil Lemon.  

Kapacita vystúpení bude vzhľadom na miesta konania a pandemické opatrenia obmedzená, lístky preto kupujte v predstihu na www.tootoot.fm. Zároveň platí, že ich cena bude postupne rásť. Aktuálne informácie nájdete na FB eventoch a sociálnych sieťach promotérov. Dobrý výber z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA.   

www.facebook.com/dobryvyber /   
www.instagram.com/dobryvyber/

DOBRÝ VÝBER: OTVÁRAME LETO 2021: 

23. júna (streda): 7krát3 (CZ) + Toello – Sundeck, Bratislava
https://www.facebook.com/events/316214923432019

24. júna (štvrtok): Ľudové Mladistvá + Treetop (CZ) – Nová Cvernovka, Bratislava
https://www.facebook.com/events/156159926426751

28. júna (pondelok): Floex (CZ) + Kvaskova – MMC), Bratislava
https://www.facebook.com/events/4084595388328178/

29. júna (utorok): Bratři (CZ) + Blame Your Genes, Whithe, Djoker – Sundeck, Bratislava
https://www.facebook.com/events/1175823092926705/

30. júna (streda): Luvver + Phil Lemon (CZ) – Sundeck, Bratislava
https://www.facebook.com/events/408398100200289/

Zdroj: TS