The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 ukazuje prvý teaser. Dozvedáme sa pár noviniek aj približný dátum

Nenechajte si ujsť

Erik Košťany
Erik Košťany
Moje meno je Erik (alebo Erino), mám 28, momentálne bývam v Bratislave. Kino navštevujem niekoľkokrát do mesiaca a čo nestihnem tam, doháňam na obrazovkách doma. Vlastním niekoľko konzol, rád si prečítam dobrú knihu či komiks, ale nevyhýbam sa ani pohybu po vonku (či už na nohách alebo bicykli)

Breath of the Wild 2 teaser

Že sa dočkáme pokračovania poslednej The Legend of Zelda hry nám bolo oznámené ešte na E3 v roku 2019. Odvtedy bolo akosi ticho a nedostali sme žiadne informácie. Až doteraz. Na Nintendo Direct paneli na tohtoročnej udalosti nám bol ukázaný krátky teaser na Breath of the Wild 2.

Dali nám pár nových náhľadov do hry a zúžili nám aj okno, počas ktorého bude hra vydaná. Dostali sme síce len informáciu, že to bude rok 2022, ale aj tak to je bližšie ako by sme čakali, keď sme doteraz nevedeli nič. A vďaka nádherným vizuálom im odpustíme aj menej informácií.

Bude sa dať preskúmať aj obloha

Vidíme v ňom ako Link plachtí (alebo sa dokonca vznáša) nad oblohou v Hyrule. Dalo by sa povedať, že podobnými mechanikami ako v prvej časti, avšak tvorcovia sľubujú, že dostaneme aj nové. Vraj sa totiž bude dať preskúmavať aj obloha a tak uvidíme, čo si pre nás v tomto smere pripravili. A nakoľko má mladý elf svoj verný klzák, tak veríme, že to nebude len o vyvýšených bodoch či vrcholkoch útesov, z ktorých sa načíta mapa.

Pretože ho vidíme aj v ukážke ako často stojí na vysokých miestach. Je však možné, že aj vrcholky veží budú slúžiť ako vhodné miesto, od ktorého môže začať let nebesami. Okrem toho však vidíme, že si Link osvojil aj akúsi formu teleportácie či prechádzania medzi pevnými objektami. Ponorí sa do vody a prenesie sa cez útes, kde vyjde z akéhosi portálu. Zaujímavý prvok.

link teleport
Zdroj: dexerto.com

Druhá časť bude o niečo temnejšia

Známe zbrane doplní aj akýsi príručný plameňomet. A ten bude zrejme záchranca Hyrule potrebovať, pretože na konci vidíme, ako sa s hradom tejto krajiny niečo deje. Je vyzdvihnutý nad zem a je obkolesený akýmisi lúčmi z temnej energie. Celkovo to teda vyzerá, že pokračovanie bude mať serióznejší tón ako prvá časť.

Teaser na Breath of the Wild 2 nám ukazuje, že aj druhá časť by mohla mať nemalé kvality. Ak si chcú tvorcovia na čele s Eiji Aonumom zachovať svoju povesť, iste majú čo robiť. Prvý diel sa totiž okamžite stal jednou z najviac milovaných Zelda hier za celý čas. A to je čo povedať pri jej bohatej knižnici… V každom prípade, dvojka je zase o krok bližšie k svojmu vydaniu.

Čo hovoríte na teaser, ktorý sme dostali k pokračovaniu The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Páči sa vám a myslíte si, že dosiahne kvality prvej hry? A čo hovoríte na temnejšie prevedenie, ktoré naznačili na konci? Dajte nám vedieť do komentárov svoje názory.

Zdroj: ign.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -