Presunúť na hlavný obsah

Príďte si zabehnúť večernými ulicami nášho mesta

Šport

V ostatných mesiacoch sme prežívali neľahké chvíle a ešte stále bojujeme s neviditeľným nepriateľom – pandémiou koronavírusu. Odborníci z celého sveta už 18 mesiacov hľadajú spôsoby ako ju prekonať. Chránime sa, dodržiavame odstupy, maskujeme sa rúškami, testujeme sa, očkujeme... je to náročné a únavné. Hľadáme radosť a spôsob, ako byť zdravý a aktívny. 

Jedna z možností sa nám ponúka už o pár dní. Klub Kysuckého maratónu (KKM) pripravil v spolupráci s Mestom Čadca Večerný beh ulicami Čadce. Beh, ktorý sa koná pod záštitou primátora Milana Guru, sa uskutoční v sobotu 26. júna 2021. Štart i cieľ behu sú pred Domu kultúry v Čadci, výstrel štartéra zaznie o 20.00 hod. Prezentácia bude prebiehať od 18.00 do 19.30 hod. vo vestibule Domu kultúry v Čadci. Štartovné je 3 eurá, ak sa prihlásite v deň preteku, štartovné sa zvyšuje na 4 eurá. Platí sa pri prezentácii. 

Muži pobežia ulicami mesta na trati dlhej 8 km v piatich kategóriách – juniori do 18 rokov, muži do 40 rokov, muži nad 40 rokov, muži nad 50 rokov, muži nad 60 rokov. Ženy pobežia 4 km v štyroch kategóriách – juniorky do 18 rokov, ženy do 40 rokov, ženy nad 40 rokov, ženy nad 50 rokov.

Na najlepších bežcov čakajú finančné a vecné ceny, ktoré venovali organizátori a sponzori. Pre všetkých účastníkov bude v cieli zabezpečené aj občerstvenie.
Na večerný beh ulicami Čadce sa môžete prihlásiť prihlasovať sa na webovej stránke KKM www.kysuckymaraton.sk. Bližšie informácie na tel. čísle 0905 426 307.

Spoluorganizátormi behu sú Dom kultúry v Čadci, Mestská polícia Čadca a Mestský podnik služieb Čadca, sponzormi CAMI SPORT Čadca, Euronáradie Čadca, Del Nicky Čadca.

Veríme, že beh si nájde svojich priaznivcov, stane sa peknou tradíciou v športovom kalendári mesta i regiónu a aktívnym bežcom pomôže aspoň sčasti zmierniť momentálne sklamanie a smútok z toho, že ani vlani, ani v tomto roku sa nekonal obľúbený Kysucký maratón.

Na beh pozývame nielen aktívnych, ale aj rekreačných bežcov a taktiež širokú verejnosť. Príďte povzbudiť účastníkov behu, príďte aj s rodinami a priateľmi a zažite pekný spoločný večer. Poďme sa opäť stretnúť, dajme najavo, že chceme žiť, dýchať, dať priechod dobrým emóciám a tešiť sa zo života. 

Športu a pohybu zdar!