Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Gastro / 15. jún 2021

Tyčinky Binchio urobia z bežnej vody nápoj lahodnej chuti

Nechutí vám voda z vodovodu? Máme pre vás riešenie Dnes každý z nás dbá o to, aby sme žili čo najzdravšie a dopriali svojmu organizmu len to najlepšie.

Tyčinky Binchio urobia z bežnej vody nápoj lahodnej chuti

Nechutí vám voda z vodovodu? Máme pre vás riešenie

Dnes každý z nás dbá o to, aby sme žili čo najzdravšie a dopriali svojmu organizmu len to najlepšie. Veľmi dôležité je dodržiavanie pitného režimu. Piť dostatočné množstvo tekutín a v podobe, ktorá je pre náš organizmus najvhodnejšia, je základom fyzického zdravia i kondície.

Všetci vieme, že sladké a perlivé nápoje nie sú pre nás tou najvhodnejšou voľbou. Ak už nedokážeme odolať, tak si ich doprajme len skutočne výnimočne. Tou najlepšou a aj najjednoduchšou voľbou je pitie čistej vody. V našich zemepisných podmienkach máme to šťastie, že priamo z kohútikov nám tečie nezávadná a pitná voda.

Ale povedzme si pravdu. Jej chuť nemusí byť až taká výnimočná. Pachuť chlóru, nepríjemná kovová dochuť i drobné nečistoty, ktoré dokonca môžu byť v spojení s inými organickými látkami zdraviu škodlivé. Pomoc je však veľmi jednoduchá. Filtračné tyčinky Binchio sú ekologickou, prírodnou, lacnou a zdravou alternatívou, ako z vody odstrániť všetky spomínané nedostatky, a možno po prvý krát vám "obyčajná" voda zachutí.

binchio uprava vody zdravie chut vona napoj zkohutika 2

Ako Binchio tyčinky fungujú?

Prenosná tyčinka sa jednoducho vloží do nádoby s vodou alebo fľaše. Tyčinka začne vodu čistiť okamžite po vložení. Optimálna doba kontaktu s vodou pre účinnosť tohto aktívneho uhlia bola stanovená laboratórnym skúmaním na 120 minút. Oproti klasickým "plastovým filtrom" vody alebo zariadeniam fungujúcim na báze reverznej osmózy je bezodpadová filtračná tyčinka Binchio jednoznančne ekologicky najšetrnejšou alternatívou. Tyčinka navyše okrem čistenia do vody postupne uvoľňuje rôzne minerály napríklad horčík a draslík. Vytvára tiež pozitívnu energiu uvoľňovaním záporných iónov, častíc so záporným elektrickým nábojom, ktoré pôsobia pozitívne na nervovú sústavu a celkovú regeneráciu buniek. Jedna tyčinka vydrží približne štyri mesiace. A aj po uplynutí jej doby životnosti sa dá ďalej druhotne využiť, napríklad ako hnojivo pre izbové rastliny alebo pohlcovač vlhkosti a pachov.

binchio uprava vody zdravie chut vona napoj zkohutika 5

Zakladateľ online shopu a webu Binchio, Milan Suchý, nám v rozhovore povedal, ako sa k tomuto produktu dostal, čím ho inšpiroval, a aj o ďalších jeho benefitoch.

Na Slovensku ide prakticky o úplne nový produkt, o ktorom v podstate neexistuje povedomie. Preto sa veľmi intenzívne venujeme edukácii návštevníkov nášho eshopu – aktívne uhlie binchotan a jeho benefity podrobne popisujeme prostredníctvom blogových článkov, Instagramu či reklamných postov. Po rozbehnutí predaja v Česku sme minulý mesiac (v máji) spustili predaj aj na Slovensku. Stretávame sa s veľmi pozitívnymi reakciami zákazníkov, čo nás teraz veľmi motivuje makať práve na tej slovenskej verzii eshopu.

Ako ste sa o tyčinkách Binchio, ktoré pochádzajú z Japonska dozvedeli?

Nápad priniesť k nám aktívne filtračné uhlie tej najvyššej kvality priamo z Japonska vlastne vznikol po mojom návrate z dlhýchciest naprieč Juhovýchodnou Áziou.Tam sme si s manželkou bolestne uvedomili, že pitná, či dokonca ešte i chutná voda, ktorej pitie nevytvára odpad vo forme balených fliaš z vodou, vôbec nie je samozrejmosťou, aj keď nám to doma tak pripadá...Po návrate domov som hľadal spôsob filtrácie domácej vody, ktorý by bol 100% prírodný a zároveň nevytváral žiadny odpad.Takisto som chcel nájsť filter cenovo dostupný pre každého a čo najviac flexibilný. Filter, ktorý by nevyžadoval žiadnu zložitú inštaláciu, a preto by si ho mohol zaobstarať ktokoľvek, kto túži mať doma zdravú vodu. Jednoznačnou odpoveďou pre mňa je japonské aktívne uhlie binchotan.

binchio foto kampan

Ako zložitá bola cesta japonských tyčiniek na náš trh?

Tyčinky z japonského aktívneho uhlia sme najskôr ja a môj biznis partner poctivo testovali na vlastnej vode. Keďže voda s tyčinkami nám chutila perfektne, darovali sme ďalšie tyčinky kamarátom a ďalším známym, ktorí aktívne dbajú o svoje zdravie a taktiež ich zaujíma ekologický spôsob života. A nakoľko reakcie okolia boli taktiež veľmi pozitívne, rozhodol som sa pripraviť vlastnú ekologickú značku Binchio zameranú práve na predaj tohto prírodného čističa vody u nás.

Pre koho sú tyčinky Binchio vhodné alebo komu by ste ich použitie odporúčali?

Myslím,že naše filtračné tyčinky môžu osloviť veľmi široké spektrum zákazníkov. Veď voda je základom ľudského organizmu a jej (ne)kvalitu by sme mali brať vážne. Ekologický aspekt produktu – teda skutočnosť, že ide o bezplastovú a bezodpadovú filtráciu – rezonuje najmä s ľuďmi, ktorí už pochopili, že ich zdravie a zdravie našej planéty nie sú oddelené, ale ide o dve strany jednej mince.

binchio uprava vody zdravie chut vona napoj zkohutika 7

Tyčinky Binchio sú veľmi zaujímavý ekologický produkt pre zdravie, a ja verím, že z Vašich nápadov, nie posledný.

Pri tvorbe ďalších produktov značky Binchio sa veľmi snažíme využívať princípy modernej cirkulárnej ekonomiky, ktorá je postavená na myšlienkach zerowaste(nulového odpadu) a tiež využívaní odpadov ako zdrojov. Tak sme napríklad vytvorili naše Binchio mydlo z recyklovanej kávy a aktívneho uhlia. Zložku aktívneho uhlia získavame z drobných kúskov binchotanu, ktoré vznikajú počas výroby našich filtračných tyčiniek Binchio. Kúsky, ktoré už nedosahujú takú dĺžku, aby sme ich mohli podávať ako filtre vody, nevyhadzujeme. To by bol pre nás taký malý hriech. Upravíme ich na prášok, ktorý následne poslúži ako ingrediencia pre mydlo. Pridáme tiež recyklovanú kávu a výsledkom je úžasne výkonný kozmetický produkt, ktorý detoxikuje a omladzuje pleť, navyše je šetrný k životnému prostrediu. A keďže hovoríme jasné „Stačilo!“ balenej vode, zaradili sme do našej značky aj štýlové fľaše zo špeciálneho brosilikátového skla s bambusovým vrchnákom. Tieto krásne fľaše majú dvojité sklo, ktoré funguje ako termoska. Súčasťou je aj odnímateľný čajový infuzér, teda ich možno okrem pitia vody bezpečne používať aj pre vychutnávanie si teplého čaju vonku.

Viac informácií: www.binchio.com 

1610

Súvisiace články