Knechtovú k novej piesni inšpiroval príbeh mosta

Katarína Knechtová nahrala novú tanečnú skladbu Rezonancia, ktorú prezentuje netradičným a veľmi farebným videoklipom. Viac o ňom a o vzniku skladby povedala v rozhovore pre Pravdu.

17.06.2021 10:00
Katka Knechtová Rezonancia 3 Foto:
Katarína Knechtová v novej piesni Rezonancia.
debata
Pozrite si nový klip Katky Knechtovej Rezonancia

Vaša nová skladba má názov Rezonancia. Čo vo vás rezonovalo pri jej tvorbe?

Môj vnútorný svet nie je to jediné, čo ma pri tvorbe ovplyvňuje. Často ma viac inšpirujú veci okolo mňa. Teraz to bol príbeh mosta, ktorý sa vďaka silnej rezonancii zrútil. Keď som si o tom prečítala, tak mi napadlo, ako to môže pôsobiť na ľudí. Či sa tiež rozpadneme na množstvo kúskov, keď v nás niečo silno zarezonuje. Ale nakoniec mi z toho vyšlo, že rezonancia hudby nás, naopak, môže rozhýbať, roztancovať, vyvolať emóciu, ktorá nám pomôže dostať to zo seba von a odolať tak všetkým nepriaznivým vplyvom.

Vo vašej tvorbe je to trochu zmena.

Ja to nevnímam ako až takú zmenu. Skôr si myslím, že je to prirodzený vývoj. Aj v živote ma všetko, čo sa v poslednom období odohralo, prinútilo zamyslieť sa nad tým, čomu venujem energiu, čas a priestor. Veľa vecí sa snažím vytesniť, aby mi zostal čas a hlavne energia na tvorbu a koncertovanie. Pri tom človek musí byť trochu odtrhnutý od reality a zároveň stáť pevne nohami na zemi. Je to zložitý proces, ktorý mi pomáha robiť to, čo ma teší, napĺňa a dáva môjmu životu zmysel.

Katka Knechtová Rezonancia 4 Čítajte viac Katarína Knechtová má letný hit

K pesničke vznikol klip s ľuďmi, ktorí by sa v reálnom živote asi nikdy nestretli.

Bol to pre mňa veľký zážitok. Absolvovala som celé nakrúcanie, doslova každú sekundu. Sú to zaujímaví a zároveň rozdielni ľudia z Prešova. Boli fantastickí a som veľmi rada, že s nami do toho išli. Známi herci z Divadla Alexandra Duchnoviča Vasiľ Rusiňák a Jozef Tkáč nás bavili nielen pred kamerou. Ich tanečné kreácie sú skvelé. Všetci počuli skladbu prvýkrát až pri nakrúcaní, aby sme mohli zachytiť tú prvotnú rezonanciu. Vážim si, že prišiel aj motorkár Pavol Čuchran, ktorý je po ťažkej havárii, a napriek tomu ho hudba rozhýbala. Aj metalista Martin Pazdera zo skupiny Gloom sa dostal do tanečných rytmov a ďalší mladí talentovaní ľudia dali piesni krásny rozmer. Bola to nádherná práca a ja im za to ďakujem.

Čo chystáte najbližšie?

Mám v hlave jeden nový projekt, ktorý si zatiaľ nechám na lepšie časy. Cez leto nás konečne čakajú koncerty na Slovensku a v Čechách. Okrem toho si postupne dávkujem prácu v štúdiu na nových skladbách. Ťažko však plánovať ďalej. Uvidíme, čo bude na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarína Knechtová