Nadupaný špionážny triler Padlý anjel

 

Je tu 12.diel zo série s tajným agentom Mossadu Gabrielom Allonom.
Pre priaznivcov legendárneho špióna a reštaurátora, aj pre všetkých, čo by sa s ním ešte len chceli zoznámiť, vychádza svetový bestseller Padlý anjel v novom vydaní so skvelou obálkou.

Ako napísal People Magazine, „je to hypnotický špionážny román so skvele vykreslenými postavami a nepretržitým, stupňujúcim sa napätím. Nadchne Silvových verných fanúšikov a nepochybne mu získa mnoho ďalších.“

Gabriel Allon sa pomaly spamätáva z operácie v saudskoarabskej púšti, ktorá ho takmer stála život, a nachádza útočisko vo Vatikáne, kde reštauruje vzácny obraz od Caravaggia. Raz ráno ho však pápežov osobný tajomník Donati požiada, aby sa šiel pozrieť do Baziliky svätého Petra na mŕtve telo krásnej mladej ženy, ktorá údajne spáchala samovraždu. Tajomník poverí Allona tajným vyšetrovaním, ktoré ho privedie na stopu medzinárodného gangu aj k niečomu oveľa hrozivejšiemu… 

Dej Padlého anjela sa závratným tempom presúva z honosných priestorov Vatikánu do galérie v St. Moritzi, do elegantných ulíc Berlína a Viedne, do zastrčených uličiek Istanbulu, až napokon šokujúco vyvrcholí v útrobách Chrámovej hory v Jeruzaleme.
Gabriel Allon odložil svoje reštaurátorské náradie a znova sa pustil do akcie, ktorá ohrozuje jeho život. Niektorí ľudia akoby stále nepochopili, že ak sa z histórie nepoučia, budú si ju musieť prežiť znova. A na vlastnej koži.
Podarí sa Allonovi odvrátiť katastrofu apokalyptických rozmerov?

Daniel Silva je autorom bestsellerov New York Times, za ktoré získal množstvo ocenení: Prísne tajné, Znamenie zabijaka, Zabijak sa vracia, Majster vrah, Anglický zabijak, Spovedník, Smrť vo Viedni, Agent Mossadu, Posol smrti, Tajný agent, V tieni Moskvy, Zradca, Prípad Rembrandt, Špiónka, Padlý anjel, Angličanka, Prípad Caravaggio, Anglický špión, Čierna vdova, Dom špiónov, Druhá žena, Nové dievča a Rád. 

Preslávil sa sériou trilerov so špičkovým agentom a reštaurátorom Gabrielom Allonom. Jeho knihy sa stali medzinárodnými bestsellermi a boli preložené do vyše 30 jazykov. Daniel Silva žije na Floride so svojou manželkou televíznou žurnalistkou Jamie Gangelovou a dvojčatami Lily a Nicholasom.

Chod hore