Chris Froome nebude lídrom na Tour de France 2021

Tour de France 2021
Chris Froome

Nedostatočná konzistentná výkonnosť 4-násobného víťaza starej dámy vyústila do definitívneho rozhodnutia: tím Israel Start-Up Nation bude mať na líderskej pozícii Michaela Woodsa a nie Chrisa Frooma. Pre rodáka z Kene to znamená, že bude práve takzvaný Road captain, a teda mozgom celého cyklistického vláčiku izraelského tímu. Čo na to samotný Chris Froome?

Oficiálne stanovisko tímu Israel Start-Up Nation

“Chris bude na tohtoročnej Tour de France cestným kapitánom. Ako štvornásobný víťaz Tour, cena jeho skúseností nemôže byť podcenená. Bude nesmierne užitočný pre celý tím počas pretekov.“ Neskôr však športový manažér tímu Rik Verbrugghe vyjadril nádej s obzretím sa do budúcnosti: „Na performačnej úrovni, verím, že uvidíme ďalšie zlepšenie od Critéria du Dauphiné po Tour po našom sústredení v alpách. Dúfame, že uvidíme Chrisov progres v každej etape v priebehu pretekov.“

 

Chris Froome – vyjadrenie

“Po dvoch rokoch mimo Tour de France sa nemôžem dočkať návratu. Od môjho pádu na Critérium du Dauphiné 2019 to bola obtiažna cesta, ale taktiež to bola jedna z mojich motivácií. Neúnavne som pracoval na tom, aby som sa dostal tam, kde som teraz a hoci moje ambície tento rok nebudú ako ambície lídra, dúfam, že získam nové skúseností a podporím tím ako cestný kapitán. Máme silného Michaela Woodsa a teším sa, ako jemu a taktiež celému tímu pomôžem až do Paríža.“

 

Čo sa týka samotného Kanaďana Michael Woodsa, aktuálne jazdí svoj nadpriemer, o čom svedčia aj piate miesta na pretekoch Okolo Romandie a Okolo Švajčiarska. Môžeme si teda byť istý, že ťah vedenia tímu z Izraela je nanajvýš logický, opodstatnený a jasný. 4o však jasné nie je, je zvyšná zostava tejto stajne na nadchádzajúci ročník le Tour de France 2021. Kompletný line-up sa dozvieme už za pár dní.

Omer Goldstein však už má istú miestenku:

Dovtedy si zrekapitulujme, čo sa udialo v príprave na starú dámu v našom už druhom podcaste. Viac informácií nájdete TU.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár