Záhradný nábytok podľa najnovších trendov

14. júna 2021

Vybavenie určené na vonkajšie využitie prechádza v posledných rokoch veľkým vývojom. Vďaka moderným technológiám je stále pohodlnejšie, praktickejšie a zároveň krajšie. Teraz si tak môžete dopriať kúsky, ktoré v ničom nezaostávajú za vnútorným nábytkom.

Obývačka alebo terasa? Súčasný záhradný nábytok je na nerozoznanie od interiérového.

Pretože moderný človek je stále náročnejším zákazníkom, dnes má na výber zo širokej škály záhradného vybavenia. Hlavným trendom je komfort, dizajn a minimálna údržba. Sedací nábytok prešiel veľkými zmenami a okrem stále pôvabnejších kresiel sú v portfóliu aj pohodlné pohovky a štýlové závesné kreslá. Ak si potrpíte na výraznejšiu farebnosť, vneste ju do exteriéru pomocou textilných doplnkov.

Pohodlné čalúnenie

Pokrok vo vývoji exteriérových textílií vniesol do navrhovania záhradného posedenia nové netušené možnosti. Stále viac sa tak uplatňuje čalúnený nábytok, ktorý bol predtým skôr doménou vnútorných priestorov.

Pohovky, leňošky a veľké mäkké kreslá vám zaistia rovnaké pohodlie ako doma v obývačke. Textílie dobre odolávajú špine aj UV žiareniu a nevadí im ani ľahký dážď, pretože rýchlo schnú. Svojou štruktúrou a vzhľadom pritom pripomínajú módne interiérové ​​látky. Sú inšpirované predovšetkým severskou a talianskou dizajnovou tradíciou.

Záhradné kreslo. Zdroj: Möbelix

Trendy odtiene predstavujú šedá, béžová, krémová či tehlová. Textil sa uplatňuje ako v spojení s kovom, tak s drevom. Nechýbajú ani dekoratívne výplety z odolného umelého ratanu.

Pre maximálny oddych

V hamake sa oddychuje najlepšie. Zdroj: Möbelix
V hamake sa oddychuje najlepšie. Zdroj: Möbelix

V záhradnom nábytku je kladený čoraz väčší dôraz na relaxačnú funkciu. Preto sa ponuka v posledných rokoch rozšírila nielen v kategórii vonkajších pohoviek, ale tiež môžete natrafiť na mnoho esteticky vydarených ležadiel, závesných kresiel a hojdacích sietí. Základ je vyberať podľa vlastných preferencií. Látková sieť či hojdačka sa skvele hodia do Boho štýlu, pohovka je jasnou voľbou pre milovníkov klasickej talianskej elegancie, ale aj severského hygge.

Pohodlie vs. praktickosť

Ak zvolíte nadčasový a hrejivý nábytok z masívu, potom musíte počítať s vyššou hmotnosťou a občasnou údržbou. Odmenou vám však bude dlhá služba a originálne krásne drevo.

Pohodlné a zároveň praktické sedenie na záhrade. Zdroj: Möbelix
Pohodlné a zároveň praktické sedenie na záhrade. Zdroj: Möbelix

Ak si potrpíte však viac na praktické aspekty a ľahkosť, budete vyberať skôr v ponuke kovového a vypletaného nábytku. Možnosti voľby budete mať skutočne široké, pretože ide o veľký trend. Aby nie! Výhodou je predovšetkým ľahká starostlivosť, pretože kov a umelý ratan stačí len občas pretrieť vlhkou handričkou. Rovnako tak môžete tieto materiály nechať bez obáv zmoknúť. Ako sa správne starať o záhradný nábytok? Dozviete sa TU.

Urob si sám

Či už je vám motiváciou vaša osobná kreativita, alebo len chcete znížiť výdavky, vlastnoručne vyrobenými kúskami si hanbu rozhodne neurobíte! Z paliet si môžete vytvoriť pohovku presne podľa svojich potrieb.

Vyrobte si záhradné sedenie z paliet. Zdroj: Möbelix
Vyrobte si záhradné sedenie z paliet. Zdroj: Möbelix

Nevšednou voľbou potom môže byť nábytok vyrobený zo starej smaltovanej vane – boky poslúžia ako základ pre kresielka, sedacia časť sa uplatní ako stolček. Paletový nábytok doplňte mäkučkými vankúšmi na sedenie, je možné ich zohnať  v mnohých farbách a dekoroch.

Viac tipov a inšpirácií nájdete na blogu Möbelix.

Zdroj: Möbelix

1/1
Zavrieť reklamu