Presunúť na hlavný obsah

Chcete začať s jogou alebo sa zlepšiť? Joga festival s workshopmi a prednáškami vás posunie ďalej

Zdravie

Máte pocit, že po náročnom období ste viac v strese ale preciťujete pocit šťastia? Šťastie, vnútorná radosť alebo pokoj sa kúpiť nedajú. Ale už viacero výskumov potvrdilo, čo môže pomôcť. Naučte sa o joge a pokoji viac na festivale ManaStay joga festival už tento víkend.

Joga a meditácia majú vynikajúci vplyv okrem tých fyzických účinkov aj na mentálne zdravie. Znižuje riziko depresie, zbavuje organizmus smútku, udržuje lepšiu pamäť, koordináciu a zbavuje telo stresu. Môžu za to niektoré pohyby z jogy, takzvané asány. Tie posilňujú jednotlivé orgány a vplývajú tak na duševné prežívanie. Poznáte to, keď sa zhlboka nadýchnete a vydýchnete v prípade napätia alebo niečoho náročného? Tak týmto spôsobom funguje aj joga. 


Ak vás podobná téma zaujala a chceli by ste vyskúšať účinky jogy, tak máme pre vás tip. Už tento víkend 19. - 20. júna 2021 bude na lúke pri Hoteli Barok v Bratislave medzinárodný festival jogy ManaStay.

Témou festivalu je šťastie, pretože šťastie si vytvárame sami. Ako je joga spojená s pocitom šťastia? Dokážete sa zasmiať iba tak? Alebo potrebujete k smiechu vonkajšiu príčinu? Podľa výskumov sa deti smejú až 300-krát denne, a to často bez zjavnej príčiny, zatiaľ čo priemerný dospelý človek si nájde príležitosť iba 15-krát. Smiech deťom jednoducho robí dobre a nepotrebujú k nemu humor ako spúšťač veselosti. Pri cvičení Jogy smiechu sa dospelí môžu na chvíľu stať opäť deťmi a vychutnať si tak pocity hravosti, bláznivosti, kreativity a uvoľnenia.


V line-upe ManaStay festivalu už každoročne figurujú indický lektori, priamo z kolísky jogy, Indie. Tradičná joga je spôsob, ako robiť ásany a zaistiť, že sa svalový tonus celého tela vrátane vnútorných orgánov stane optimálnym. To tiež zaisťuje optimálne fungovanie orgánov a rôznych systémov tela, čo je podľa konvenčnej medicíny definícia zdravia.

Ak nemáte skúsenosti s jogou, princípy správneho pohybu vysvetľujeme na hodine Martiny Cifry. Pre tých, ktorí sa chcú zrelaxovať je pripravená jemná jogu pre vnútorný pokoj alebo relaxačný liečivý koncert. Nebude chýbať ani najznámejší slovenský jogín Fredy Ayisi. Akčné ženy a páry si môžu vyskúšať acro jogu, ktorá posilňuje celé telo, pomáha zlepšiť koncentráciu, prekonávať strach, robiť rozhodnutia, budovať vzťahy a odovzdať sa životu.

Netradičné workshopy ako napr. kreatívna joga s rozprávaním príbehu s Athinou Karaindros alebo večerná meditácia s krištáľovými miskami s Tinou Burgwieser, či ecstatic dance-intuitívny tanec so Zuzanou Burdanovou a DJom rozprúdia zvedavosť v každom z nás. “Ale prečo by bežný človek mal vyskúšať spomínané druhy jogy? Podstata každého druhu jogy, je tá istá, a to spojiť sa so svojím vnútrom a naladiť sa na prúd cesty životom s ľahkosťou a láskou. Avšak každý sme iný, jedinečný a preto ponúkame pestrý výber, zážitky a rôzne formy jogy,” vysvetľuje organizátorka festivalu Athina Karaindros.

Vstupenky na festival nájdete na Predpredaj.sk.

- reklamná správa -