Maroko - aktuálne podmienky vstupu

Pomaly sa pripravujeme na návrat do nášho komfortného raja.  Marocká vláda oznámila, že v utorok 15. júna obnoví lety do a z Maroka. Krajiny boli rozdelené do dvoch zoznamov.

Zoznam "A"

Zoznam „A“ obsahuje všetky krajiny s pozitívnymi ukazovateľmi týkajúcimi sa kontroly epidemiologickej situácie, najmä šírenia variantov vírusu. To znamená, že cestujúci z týchto krajín - bez ohľadu na to, či ide o marockých občanov, cudzincov usadených v Maroku alebo občanov týchto krajín alebo cudzincov žijúcich v nich - majú prístup na marocké územie, ak majú očkovací preukaz alebo negatívny výsledok PCR. Vykonajte testy najmenej 48 hodín od dátumu vstupu na územie štátu.

Zoznam "B"

Pokiaľ ide o zoznam „B“, ide o reštriktívny zoznam všetkých krajín, na ktoré sa nevzťahujú opatrenia pomoci uvedené v zozname „A“, kde existuje rozmanitosť variantov alebo nedostatok presných štatistík o epidemiologickej situácii.

Cestujúci z krajín na tomto zozname musia pred cestou získať výnimku, preukázať negatívny test PCR vykonaný menej ako 48 hodín po vstupe na územie štátu a potom podstúpiť 10 dní lekárskej izolácie.

Zdroj a viac info o krajinách zaradených do zoznamu A a B: