pred 2 rokmi

Americké akcie mierne strácali

shutterstock_240002407

Makroekonomické údaje z USA poslali americké akcie mierne do červených čísel.

Absolútna správa:

Americké akcie počas dnešného obchodného dňa mierne strácali na hodnote z dôvodu utlmenia nálady investorov po správach o poklese maloobchodného predaja v USA a takisto aj o náraste cien vo výrobnom sektore. Investori taktiež čakajú na výsledky dvojdňového zasadnutia členov Federálneho rezervného systému a očakávajú náznaky ohľadom spomalenia tempa núdzového nákupu aktív americkou centrálnou bankou. Vyhlásenie zo zasadnutia predstaviteľov Federálneho rezervného systému by malo obsahovať aktualizované predpovede a očakáva sa, že úradníci odvysielajú akékoľvek sprísnenie menovej politiky v dostatočnom predstihu. Sektory energetiky a verejnoprospešných služieb zdvihli referenčný index S&P 500 z minima dňa. Energetický sektor bol podporený nárastom ceny ropy, ktorá sa dostala na najvyššie úrovne od roku 2018.

Investori zarobili na:

Spoločnosti Diamondback Energy Inc, ktorej akcie vzrástli počas dnešného obchodného dňa o 5,10 % (výkonnosť za posledných 5 rokov: +1,93 %). Spoločnosť Diamondback Energy Inc pôsobí ako nezávislá ropná a plynárenská spoločnosť, ktorá sa v súčasnosti zameriava na získavanie, vývoj, prieskum a ťažbu nekonvenčných zásob ropy a zemného plynu na pobreží v permskej oblasti v západnom Texase.

Makro analýza a správy z ekonomiky:

Akcie spoločnosti Toyota sa prvýkrát dostali na hodnotu 10 000 JPY a predĺžili sériu rekordov. Akciový titul v Tokyu vyrástol až o 1,8 %. Japonský index terciárneho priemyslu, ktorý meria zmenu celkovej hodnoty služieb zakúpených podnikmi medzimesačne klesol o 0,7 %, čím oslabil zisky z predchádzajúceho mesiaca kedy rástol o 1,1 %. Export tovarov z Indie vzrástol na hodnotu 32,27 miliárd amerických dolárov. Ázijské akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: CSI 300 -1,11 %, Hang Seng -0,71 %, Nikkei 225 +0,96 %.

Nemecký index spotrebiteľských cien zaznamenal za mesiac máj medziročný nárast o 2,5 %, čo bolo v súlade s očakávaniami trhu. Index spotrebiteľských cien vo Francúzsku vzrástol v máji medzimesačne o 0,3 %, v predchádzajúcom mesiaci rástol o 0,1 %. EÚ a Spojené štáty dosiahli dohodu o vyriešení obchodného sporu medzi Boeingom a Airbusom. Francúzska ekonomika tento rok porastie rýchlejšie, než sa čakalo. V reakcii na túto správu Francúzska centrálna banky zvýšila výhľad rastu hrubého domáceho produktu francúzskej ekonomiky na 5,8 percenta z marcového odhadu 5,4 percenta. Európske akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: Eurostoxx 50 +0,26 %, CAC 40 +0,35 %, DAX +0,36 %.

V USA došlo v máji k medzimesačnému poklesu maloobchodných tržieb o 1,3 %, trh očakával pokles o 0,8 %. Americký Core PPI index, ktorý odzrkadľuje výrobné ceny očistené o ceny energií a potravín v máji medzimesačne stúpol o 0,7 %, čo bolo nad odhadmi analytikov. Priemyselná výroba v USA v máji medzimesačne vzrástla o 0,8 %, v predchádzajúcom mesiaci rástla o 0,7 %. Výnosy na 10 ročných amerických dlhopisoch počas dnešného dňa mierne strácali a nachádzali sa okolo úrovne 1,49 %. Americké akciové indexy uzavreli obchodný deň nasledovne: Dow Jones -0,27 %, S&P 500 -0,20 %, NASDAQ -0,71 %.

Prečítané: 989x

Správy a analýzy
Novinky
Zdielať tento článok na Twitter Linkedin Facebook
Comments
Shutterstock_730187164
pred 11 hodinami

Nové spolupráce vo svete médií ale aj fintechu

Shutterstock_251789728 (1)
pred dňom

Index S&P 500 je nastavený na piaty mesiac priamych ziskov, zatiaľ čo japonský index akcií Nikkei 225 uzavrel v rámci svojho historického maxima

FX pro
pred 2 dňami

Pozornosť investorov sa obracia späť k ziskom firiem v druhom štvrťroku

Shutterstock_2192122535
pred 3 dňami

Akcie európskych obranných firiem vzrástli po teroristickom útoku v Moskve

Sledujte nás na sociálnych sieťach

Upozornenie na riziká: Obchodovanie s menami a s nástrojom „Contracts for Difference“ (CFD) je značne špekulatívne a vyznačuje sa významným rizikom straty. Toto obchodovanie nie je vhodné pre všetkých investorov. Pred zahájením obchodovania sa preto uistite, že týmto rizikám plne rozumiete.