K dokonalej postave za 20 minút denne? Ide to

postava

Krásnu postavu chcú mať snáď všetky ženy. Každá má však iné požiadavky. Niektorej sa nepáčia jej boky, iné bruško, ďalšia nie je spokojná so svojimi pažami či stehnami. Iná sa necíti dobre, pretože má pár kíl navyše, alebo jej naopak nejaké to kilečko chýba.

Dobrým pomocníkom pri zisťovaní ideálnej telesnej váhy je kalkulátor BMI. Toto je skratka pre index telesnej hmotnosti. Výpočtom zistíte, či máte podváhu, normálnu váhu, alebo trpíte obezitou. Stačí zadať svoju telesnú výšku, súčasnú hmotnosť, vek a pohlavie.

Ako sa dostanete k svojej vysnívanej postave? Môžete napr. držať diétu. Pri tomto postupe je však nutné dodržať dosť prísne pravidlá. Ľudia si často myslia, že diéta je o tom jedinom – nežrať. Nie je to však pravda. U diéty je práve potrebné dodržiavať presne stanovené termíny, kedy budete jesť.

Musíte jesť pravidelne, a to najlepšie 5x denne vyváženú stravu. Dôležitý je príjem minimálne 350 g až 400 g čerstvej zeleniny, najlepšie šalátu, uhorky, zelené papriky. Ideálna je tiež špargľa, reďkovky alebo kaleráb. Aspoň zo začiatku je potreba vyhnúť sa mrkve a paradajkám, pretože obsahujú vyššie množstvo cukru.

Tiež si dávajte pozor na ovocie. Banány sú síce veľmi zdravé, ale aj „cukrové.“ Samozrejme závisí na tom, ako rýchlo chcete schudnúť. Ideálne je úbytok váhy 0,5 kg až 1 kg týždenne. Ak sa vám do diéty nechce, zacvičte si.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom