Skladanie puzzle: Kreatívna vášeň alebo oddych bez limitov

Nemusíte byť dieťa, aby vás bavilo skladať si puzzle. Ide o známu voľnočasovú aktivitu, pri ktorej si precvičujete nielen mozog, ale aj motorické funkcie. Ide o formu relaxu, ktorá dnes chýba mnohým ľuďom.

Od detstva k dospelosti

Puzzle je mimoriadne obľúbená hra, ktorá je aj po rokoch stále veľmi žiadaná a v týchto náročných časoch nám pomohla prežiť dlhé dni v izolácii. A skladaním puzzle 1000 ks sa o tom môžete presvedčiť aj vy.

Rozvoj logického myslenia, motoriky a trpezlivosti je pre deti veľmi dôležitý. Problém je nájsť činnosť, pomocou ktorej sa tieto schopnosti postupne vylepšujú. Puzzle sú jedna z možností. Okrem podpory rozvoja konkrétnych schopností, vedia tieto malé dieliky zaujať deti aj svojimi farbami.

Dovŕšením veku dospelosti sa to ale nekončí. Práve naopak. Ako dospievame a puzzle nás neustále bavia, počet dielikov nám nestačí a príde nám to nudné. Pravdepodobne sa zmenia aj vyobrazenia, ktoré preferujeme a z rozprávok mnoho ľudí prejde na krásne scenérie prírody, dopravných prostriedkov, hradov alebo na historické centrá, či tie moderné, svetových metropol.

Ak ide o kvalitné puzzle a obrázky, môžete neskôr premýšľať aj nad vytvorením obrazu, ktorým si môžete vyzdobiť stenu v spálni alebo obývačke.

Kompromis?

Nie každý má ale dostatočnú trpezlivosť. Nie každému sa chce hľadať správny dielik medzi stovkami až tisíckami dielikov. Je to pochopiteľné, ale môžete sa ocitnúť vo vzťahu, kedy by si jeden prial skladanie puzzle vo dvojici.

Čo potom? Najlepší je kompromis.

Puzzle s 1000 kusmi dielikov je v konečnom dôsledku stredne veľký obraz, ktorý sa zmestí takmer všade. Ak ste na to dvaja, obrázok je poskladaný relatívne rýchlo a postupne sa vám to môže zapáčiť natoľko, že si budete nové puzzle kupovať častejšie.

Výber je veľký, stačí hľadať na internet a nájsť si dokonca také, ktoré svietia v tme, prípadne vás tešia v priestore svojím originálnym 3D efektom. Presvedčte sa.

Zdroj obrázka: VGstockstudio / Shutterstock.com

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov