Šťastný bambus prináša hojnosť do domu. Viete, ako sa o neho starať?

Sponzorované odkazy:

Šťastný bambus prináša hojnosť do domu. Viete, ako sa o neho starať?

V minulom článku sme si písali o tom, ako pomocou Feng Shui pritiahnuť do nášho príbytku hojnosť a bohatstvo. Jedným z najľahšie aplikovateľným lákadlom na bohatstvo, je tzv. šťastný bambus. Poďme si o ňom povedať viac. Nielenže sa vám bude viac finančne dariť, ale táto rastlina je veľmi zaujímavou dekoráciou do domácnosti.

Vedeli ste?

Lucky bamboo, šťastný bambus, alebo Dracaena sanderiana, vlastne vôbec nepatrí medzi bambusy. Táto rastlina pôvodom z Kamerunu ** je úplne nenáročná na starostlivosť ** a môžete ju pestovať ako vo vode, tak aj v substráte. Naozajstný bambus nie je určený na pestovanie v interiéroch. Milovníci bambusu a ázijských dekorácií na tejto Dracene jej podobnosť s tým pravým bambusom, jeho štíhla silueta je vkusnou dekoráciou, podľa Feng Shui vám prinesie veľa radosti do domu.

Symbolika šťastného bambusu

Lucky bambus je silný, rastie veľmi rýchlo a starostlivosť o neho nie je vôbec ťažká. Symbolicky predstavuje vzpriamený rast, ušľachtilosť a flexibilitu. Jeho dutá stonka má predstavovať otvorené, pokorné srdce.

Rovné, alebo zahnuté?

V obchodoch, kde sa dá šťastný bambus zaobstarať, zoženieme najrôznejšie aranžmá, od samotných stoniek, po pyramídy, zostavené z rastlín šťastných bambusov, ktoré majú najrôznejšie tvary. Podľa Feng Shui je najlepšie si zaobstarať rovné a vzpriamené bambusové stonky.

Zatočené stonky si nerozumejú s pôvodnou myšlienkou priameho rastu (bohatstva) a môžu v skutočnosti namiesto toho symbolizovať rotujúcu, špirálovitú energiu. Mohli by ste sa tak obrazne točiť v živote v kruhoch. Páčia sa vám viac pokrútené stonky? Nevadí. Pokiaľ chcete Lucky Bamboo iba ako dekoráciu, alebo prvú rastlinu, ktorú budete pestovať pomocou hydroponie, kúpte si taký bambus, ktorý sa vám bude páčiť najviac.

Starostlivosť o šťastný bambus

Šťastný bambus je nenáročný na údržbu a veľmi ľahko sa o neho stará. **Možno ho pestovať vo vode (hydroponie), v hydrogéle, alebo v pôde. „Bambus“ má rád čiastočný tieň, chráňte ho pred priamym slnečným žiarením, aby nedošlo k spáleniu listov. Zalievajte pravidelne, ak ho pestujete v pôde, rastliny pestované vo vode uvítajú, keď budete vodu často meniť. Stačí mu teplota okolo pätnásť stupňov, prežije aj teploty okolo ôsmich. Len si dávajte pozor na prílišné teplo.

Zožltnutie rastliny

Dávajte pozor na šťastný bambus, ktorý zožltne. To môže znamenať, že rastline zahnívajú korene a je potrebné ju presunúť do väčšieho kvetináča, alebo že ju máte postavenú na nevhodnom mieste, kde na ňu svieti priame slnečné svetlo. Ak máte v kvetináči viac rastlín, je nutné odhnitú stonku odstrániť. Nielen kvôli Feng Shui, ktoré tvrdia, že doma nemáte mať mŕtve rastliny, do ktorých počíta aj papierové, umelé a sušené. Ale tiež preto, aby vám neuhynuli aj ďalšie rastliny.

Kam umiestniť šťastný bambus do vášho domova?

Lucky bamboo je vraj podporná rastlina, pokiaľ ide o bohatstvo a hojnosť. Ak chcete prilákať ďalšiu prosperitu, umiestnite tri, alebo deväť stoniek šťastného bambusu do rohu bohatstva vo svojom dome, kancelárii, alebo spálni. Ak chcete nájsť roh bohatstva, postavte sa pri prednom vchode do svojho domu , alebo izby a nájdite úplne ľavý roh. Umiestnite sem svoj šťastný bambus so zámerom ďalšieho rastu a rozširovania svojich financií.

Kun, Kútik vzťahov

Umiestnenie šťastného bambusu do rohu vzťahov (Kun) môže pomôcť podporiť váš zámer harmonického vzťahu medzi vami a vaším súčasným, alebo budúcim partnerom. Ak chcete nájsť oblasť vzťahov vášho domova, postavte sa k dverám čelom dovnútra a nájdite pravý krajný roh vášho domova. Alebo môžete umiestniť bambus priamo do spálne.

Vzťahovú oblasť vašej spálne môžete tiež vyhľadať tak, že sa postavíte k dverám vašej spálne a nájdete pravý krajný roh miestnosti. Umiestnite do tejto oblasti vázu s vodou s dvoma stonkami šťastného bambusu: jednu, ktorá bude zastupovať vás, a druhú, ktorá bude predstavovať vášho partnera. Najlepšie je, keď sú obe stonky podobnej veľkosti, čo symbolizuje vyvážený vzťah medzi vami a vaším partnerom. Keď to urobíte, vyslovte zámer, aby vaše dve stonky šťastného bambusu podporili harmonický vzťah a domov.

Blízko vstupu

Lucky bambus je spojený s dreveným prvkom, ktorý predstavuje rast, nové začiatky a rodinnú harmóniu. Skúste umiestniť rastlinu v blízkosti vchodu do vášho domu a prilákať do svojho života niektorý z týchto aspektov. Vstup do vášho domova je brána, ktorou do vášho života prichádza energia, takže je to skvelá oblasť pre aktiváciu šťastným bambusom.

Na pracovnom stole

Vo Feng Shui predstavuje váš stôl vašu kariéru, prácu a životnú cestu. Ak potrebujete väčší rast vo svojej práci, či podnikaní, šťastný bambus na vašom stole vám pomôže privolať tok financií a expanziu vo vašom odbore.

Článok Šťastný bambus prináša hojnosť do domu. Viete, ako sa o neho starať? bol publikovaný 15. června 2021 v 09.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...